Nettlesere

Print pagePDF pageEmail page

Ser det Svenskedagbladet har en artikkel om hvor viktig nettleseren er og bli fremover i tid, intressant sånn sett. Men det som er mer inntressant er hvorfor IE fremdeles er så stor som dem er, hvorfor er ikke FF og Opera større? Kan det ha noe å gjøre at folk ikke bryr seg om hvilken nettleser dem bruker ? Eller bryr ikke folk seg om sikkerheten på nettet?
Jeg tror personlig det har med markedsføringen å gjøre, og at folk har fått sin nettvane eller skal jeg kalle det for nettuvane med kun bruke den nettleseren som følger med maskina og med operativsystemet, uten å bry seg noe mer om det.
Hadde folk visst hvor mye bugs og dritt man får ved bruk av IE, så hadde fleste parten byttet på sekundet. Jeg har prøvd både IE, FF og Opera. For øvrig bruker jeg kun Opera og FF, fordi det har med sikkerheten å gjøre og hvor raskt nettleseren er. For øvrig så kan jeg si at IE lekker som en sil med hensyn til sikkerhet, både når det gjelder virus og spyware. Mens sikkerheten er temmlig god både i FF og Opera, men Opera har klart å få til en nettleser som er veldig hurtig i tillegg. Siste utgave av FF, altså FF3 var en skuffelse å bruke i forhold til Opera på det med hurtighet, og sikkerheten er god. Men enda sitter Ola og Kari Nordmann på gjerdet og bruker gamle utdaterte IE i en eller annen variant, helst IE6.
En annen ting jeg ikke liker med FireFox ( FF ), det er at dem har avtale med Microsoft, slik at mange av Microsoft sine programmer er tilpasset FF, mens Opera kjører som totalt uavhengig, og i tillegg så satser Opera på kvalitet på alle plan, framfor å selge sjela si til et eller annet operativfirma, bare for å bli lagt merke til.
Så uannsett hva svenskene måtte bruke av nettlesere eller ei, så velger jeg å holde meg til kvalitet på alle plan og til en sikkernettleser framfor å støtte en aller annen som kun er ute etter å bli stor, uten å tenke på kundene som skal bruke produktet, for siste utgave av FF var og er en tragedie fra ende til annen, dessverre. Skal man FF, så bruk da for gudsskyld FF2, ikke FF3.

Share

  2 comments for “Nettlesere

 1. 14. september, 2008 at 10:53

  Först och främst, du stavar fel på Firefox, den korrekta förkortningen är Fx, inte FF.

  Och varför skulle man välja Firefox2 framför 3an? Snart kommer ju supporten för 2an ta slut och då kommer alla säkerhetshål vara kvar och inte bli igentäppta.

 2. Realist
  14. september, 2008 at 12:01

  Arthur, vad pratar du om? Jag har aldrig sett Firefox förkortas «Fx». Om du har några belägg för detta så är du valkommen att hänvisa till dessa. Tills dess kommer jag att utgå från att du gissar.

  Som kommentar till en faktiska artikeln så vill jag påpeka att bara för att FF kommunicerade med MS så betyder det inte att den funkar sämre på andra plattformar. Dessutom så känner jag inte till att FF skulle nyttja några odokumenterade funktioner som inte Opera skulle få använda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *