Krisepakken

Print pagePDF pageEmail page

Vet dere i Dagbladet, jeg ork rett og slett ikke spørre Frp om noe som helst på deres nettside i dag, hvorfor? Jo.
Den såkalte krisepakken til Frp er ikke noe krisepakke, det er et standard pakke som Frp kommer med hvert år i forbindelse med budsjettet, og det eneste svaret det partiet har på problemer og såkalte kriser, det er SKATTELTTE.
Det skal bli inntressant den dagen Frp kommer med andre forslag enn skattelette på problemer i samfunnet.
Lurer på hva Frp vil svare på de helsekøene vi har. Er det også skattelette? Garantert. Antar Frp vil svare skattelette på problemet at så mange i Norge får slitasjeskader av jobben eller andre ting.
Den dagen jeg ikke hører Frp svarer skattelette på problemer og for å løse problemer, da dagen er jeg redd at jeg ikke lever lengre.
Så denne såkalte krisepakken som Frp kaller den, det er ren populisme, og det er kun forslag som gangner de med høy inntekt, ikke lavtlønnsgrupper i det hele tatt.
Nei, godeste Frp. Verden består av annet enn skattelette og få problemer kan løses gjennom skattelette. Så host opp andre forslag og bli mindre populistisk, så kanskje ork jeg en vakker dag å lytte til dere, men jaggu ikke før.

Dagbladet , Vg ,

Share

  6 comments for “Krisepakken

 1. 22. januar, 2009 at 09:17

  Tror du burde lese partiprogrammet. Helsekøen har FrP en annen løsning på, FINANSIERING og PRIVATISERING, rett på behandling i utlandet, dersom du ikke får hjelp i Norge innen en viss tidsfrist. Dette er en garantiordning for alle innbyggere, der staten betaler regningen. Stykk pris finansiering er ikke en dum ide, sykehuset får betalt for antallet de klarer å behandle.

  Dette skaper effektivitet og køen vil bli borte.

  Har du noen bedre løsning? Svada AP/SV/SP har iallefall ikke løftet en finger i sin flertallsregjering, de stoppet sykehushotell, det fikk de til, GRATULERER! Bra innsats, sett opp noen symboler mot privat næring, så går nok køen ned!

  De rødgrønne er en eneste stor hodepine og konsentrerer seg mer om å sikre landet fra de farlige private intiativtakere, fremfor å samarbeide og løse problemene!

  Forresten, JA til skattelette og NEI til ett inkompetent, resultatløst og sløsende byråkrati

 2. Sivert
  22. januar, 2009 at 09:31

  Håken: Hvis du vet hvordan skatteletten fungerer i Norge og hvordan den fastsettes, så snur du ryggen til den, fordi.
  Skattelette kan ALDRI bli ei rettferdig løsning, fordi den reduseres prosentvis, d.v.s at dem som høyestinntekt får størst skattelette, mns dem som tjener minst får nesten ingenting, derfor er skattelette ei løsning for dem som vil h større klasseskille og for dem som vil gjøre fattigefolk enda fattigere. Hadde skatteletten vært en reduskjon i skatten med fastekronebeløp, noe det ikke er, så hadde det kunne slått annerledes ut.
  Når det gjelder helseforsikringer, så må da den enkelte betale et fast beløp pr. mnd, greit nok, men…….helseforsikringen vil IKKE gjelde for dem som virkelig vil ha behov for den, det er de eldre over 65år, dem mister evt. sin forsikring den dagen dem fyller 65år. Hvor skal dem da få hjelp hvis det ikke er det offentlige?? Ingen får behandling på et privatsykehus UTEN forsikring, og når man har mistet forsikringen ved fylte 65år, da får du heller ikke behandling. Er det slik vi skal behandle våre eldre syke?? Bare lurer. Tviler på at du eller andre for den del ville likt å bli behandlet slik, men slik er den private helseforsikringen utformet. Eller ta 300 000 i lån for en evt operasjon, eller for en hjerteoperasjon koster det 1 million. Er det ei ordning for våre minstepensjonister som har 6-7000 i mnd ??

 3. Boh
  22. januar, 2009 at 09:44

  I henhold til det du skriver i siste linjen, bevises den virkelig kunnskapen du innehar ovenfor FRP! «så kanskje ork jeg en vakker dag å lytte til dere, men jaggu ikke før»

 4. Torp
  22. januar, 2009 at 17:58

  Hei Sivert!

  Du har tydeligvis ikke peiling..

  Mener du virkelig ikke at en prosentvis reduksjon i skatter ikke vil være rettferdig? Når der f. eks. gis 10% i skattelette, får en person som tjener 200 000 kr, 20 000 kr i skattelette, mens en person som tjener 400 000 kr, 40 000 kr i skattelette. Alle får alltså like mye skattelette i forhold til inntekten sin. Og hvis du fortsatt synes dette er urettferdig, kan jeg innformere om at det er flere måter å gjennomføre skattelette på. FrP ønsker blant annet å øke minstefradraget, slik at de med minst inntekt får høyest reduksjon i forhold til sin inntekt.

  Det første sosialistene gjorde når de kom med i regjering, var å øke momsen på mat. Dette er noe som virkelig svir for de som har minst, da alle må spise og et brød eller en kartong med melk koster akkuratt det samme, uansett om man er trygdet eller er milliardær. Der har du sosialistenes sosiale politikk i et nøtteskall. Det viktigste for dem er at staten skal få så mye skatter og avgifter som mulig fordi de mener at DE er best til å bestemme hva folks penger skal brukes på.

  Den sosialdemokratiske regjeringen i Storbritania har brukt skattelette som et virkemiddel mot finanskrisen. Da er det rart at man ikke kan gjøre dette i Norge, når man her har mye høyere skattetrykk og når mye mindre prosent av statens inntekter stammer fra skatter og avgifter(pga. oljen osv.). Når folk flest betaler mindre skatt, har de mer penger å bruke. Dette fører til økt forbruk og inntekter til norske bedrifter, og sikrer derfor norske arbeidsplasser. Dette betyr igjen mer inntekter til staten og mindre utgifter i arbeidsledighetstrygd.

 5. 22. januar, 2009 at 19:23

  Å så tøff i trynet sitt som sletta innlegget fra TORP

 6. Sivert
  23. januar, 2009 at 07:02

  Torp: De regnestykkene du viser til, beviser nemlig at dem som tjener mest får mest skattelette, det er ikke rettferdig, da det vil ramme de som tjener aller minst, som f.eks minstepensjonistene og dem som har liten uføretrygd, hvorfor?
  Jo, hadde f.eks stortinget i sin tid når dem vedtok reglene for skattelette, som dem gjorde på 1980-tallet, sagt at f.eks skatteletten skal reduseres i et visst antall kroner pr.mnd for hver lønssmottager og pensjonsmottagere, da hadde det blitt rettferdig da hadde alle fått det samme i skattelette utgjort i kroner og øre, men sålange dem oppererer med skattelette i prosent, så vil det aldri så rettferdig ut i forhold til dem som er uførepensjonister og alderspensjonister, dem vil nesten ikke få lette i det hele tatt.
  Derfor burde dette med prosentvis lønssøkning og prosentvis skattelette vært forendret, for det vil alltid gangne dem som tjener mest, noe som vil være med på øke forskjellende i samfunnet enda mer, enn dem er allerede.

  Håkon: Jeg sletter aldri kommentarer, men jeg synes jeg burde få sjansen å våkne og stå opp, før du begynner å rope å klage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *