Flyplasser

Print pagePDF pageEmail page

Sikkerhetskotrollen på en norskflyplass, det kan være en prøvelse av dimensjoner. Spesielt når dem som står og skal gjøre jobben sin i sikkerhetskontrollen er både lite hjelpsom, mistenksom, sur og grinete. Og man får følelsen av at dem egentlig ønsker deg din pepperengror, og kanskje til et mye varmere sted og lengre ned.
Jeg har reist mye, både på mnidre flyplasser enn Gardemoen, og til de flyplassene som er mange ganger større en Gardemoen, aldri hatt problemer i utlandet, aldri. Da har jeg i over 90% av tilfellene blitt møtt med en smilende, hyggelig og hjelpsomme sikkerhetsfolk på flyplassen, og som vet hva det vil si å gi passasjerer god service og være hjelpsom.Selv om flyplassen i Madrid f.eks er mange ganger større en Gardemoen, og passasjer tallet som reiser igjennom der også er mange ganger større enn Gardemoen, så opplever jeg å bli tatt imot av sikkerhetsvaktene på en meget fin og behagelig måte, og dem er smilende og hjelpsom, og det går 100 ganger fortere å komme igjennom sikkerhetskontrollen der, enn på Gardemoen. Så hva er feilen med norskeflyplasser? Som f.eks Værnes i dette tilfellet? Noe galt er det.Det er galt, når man som reisende, føler seg i veien, blir møtt med surt eller sint tryne tidlig på morran når man skal reise, og man får inntrykket av at de menneskene som jobber som sikkerhetsvakter nærmest hater jobben sin og helst vil hjem å sove, istedenfor å være på jobb. Ikke rart da at det går tregt i sikkerhetskontrollen og folk blir frustrert, og forbanna, og kan lese noen vel mente ord til dem i sikkerhetskontrollen.Så det hadde nok hjulpet på om dere hadde endret holdning til de reisende, vært litt mer smilende, hjelpsom og visst at dere er der for gi folk som skal reise god service, og ikke bare stå der å minstenke alle for å være terrorister og gud vet hva, så skal dere se at de reisende også hadde blitt mer smilende og hyggelig. Hvem vil være hyggelig og smilende mot et menneske som står i sikkerhetskontrollen med leppene ned på skoene, er sur, grinete og nærmeste gir inntrykket av at vedkommende hater deg som reisende? Jeg får ikke lyst å være hyggelig mot slike mennesker i hvert fall.

Tv2 , Vg , Dagbladet , Tv2 ,

Share

  5 comments for “Flyplasser

 1. Roy
  2. februar, 2009 at 05:10

  Jeg kan si ganske sikkert at en av grunnene til at de er sånn er at de blir jævlig dårlig behandlet av de overordnede.
  Lønnen tilsvarer ikke jobben de gjør. Attpåtil så er de alltid underbemannet, fordi man skal spare penger.
  Selskapet som har dem unnlater å betale dem overtidslønn.

  Har aldri jobbet i sikkerheten på gardermoen men jeg har jobbet på innsjekk der. En kollega begynte å jobbe i skkerhetskontrollen på gardermoen og vedkommende fortalte meg en god del om hva som skjedde der – internt.

  Etter det så sa vedkommende: «Hvis de bryr seg så lite, hvorfor skal vi bry oss? Vi er ikke slaver! Vi får jo faen ikke lønn for det vi gjør!»

  Helt enig i at folk i sikkerhetskontrollen på gardermoen er grinete, men nå forstår jeg også hvorfor.

  Det finnes faktisk mange hyggelige mennesker der, men det er bare så synd at passasjerer aldri får se det.

 2. Sivert
  2. februar, 2009 at 05:19

  Roy; Greit nok at folk kan være grinete, sur og sint for min del, men man kada la det gå utover dem det skla gå utover, ikke uskyldige tredjepart som de reisende er. Vær sint på sjefen, greit, men ikke på dem du skal yte service ovenfor, det blir feil, og dem får heller ikke bedre lønn og arbeidsforhold av den grunn heller. Totalt skivebom.

 3. Roy
  2. februar, 2009 at 10:39

  Forstår hva du mener, og jeg er helt enig med deg.
  Problemet med det er at de som skal yte service får ingen service selv. Da faller arbeidsmoralen ned på bunn. Og det gjelder kanskje 95% av dem.

  Sluttet selv i min jobb på Gardermoen pga de gjorde om lønnssystemet så vi skulle få mer ut av det, med tanke på hva vi jobbet med. Endte opp med at jeg gikk ned 2-4000 kroner i måneden. Hadde null arbeidsmoral og ga, for det meste, faen.
  Så lenge jeg gjorde mitt beste for at sikkerheten til flyene var dekket, så ga jeg blanke.
  Når jeg snakker med gamle kolleger så er det helt på trynet der.

  Jeg var i kontakt med arbeidsmiljøtilsynet 2-3 ganger pga de brukte ulovlige midler på arbeidskraft. Det er visst det samme i sikkerhetskontrollen. Kan ha endret seg akkurat det, nå da.

  Herlig å vite at man kan tjene mer med å flippe burgere på McDonalds enn å bry seg med sikkerhet på flyplassen.

  Sikkerhet på flyplass er en vits, spør du meg. Men jeg forsto fort hvorfor, mens jeg jobbet der.
  En uskyldig tredje-part bør selvfølgelig ikke lide. Men sånn blir det.
  Det blir alltid noen som lider.

  Kolleagen som jeg nevnte er medlem av en familie på 5. Sluttet i innsjekk i favør sikkerhetskontrollen pga at det ble lettere, økonomisk, å hjelpe til med å forsørge familien. Den gang ei. 3 måneder uten lønn er en moralknuser. Når det ikke hjelper å snakke med sjefene, så går frustrasjonen ut et sted.

  3-part skal i utgangspunktet ikke lide, men det er sånn det blir. Uheldigvis.

  Jeg er helt enig i hva du sier, men hvordan det faktisk er er en helt annen ting.

  Nå vet jeg ikke om du har jobbet på en flyplass før, men det jeg lærte meg etter Gardermoen er at man sitter med konstant frustrasjon pga urettferdig behandling og et fåtall (men «effektive» :p) idiotiske passasjerer. Bland det sammen med ingen å snakke med for å få ut frustrasjonen så blir det alltid noen som lider. Man snakker jo med hverandre på jobb, men det hjelper absolutt ikke.

  For å få viktigperene til å lytte så er det mest effektivt når uskyldige lider. For hvis de begynner å klage høylytt så må noe gjøres. Uheldigvis så er vi norske. Med det mener jeg janteloven.
  Den rår så det synger i vårt fedreland. Og så lenge den er akseptert så blir det sånn som det er nå. Synd men sant.
  Den eneste måten de kunne ha gjort det på i sikkerhetskontrollen er enten å gå ut i streik, eller slutte i jobben. Alle sammen. Men da blir det fortsatt en uskyldig tredjepart som lider. Ingen fly ville ha gått.

  Jeg synes synd på passasjerene, for de synes jeg absolutt ikke skal lide. Men uheldigvis så blir det det. Skulle ønske det var annerledes.

 4. kalle
  5. februar, 2009 at 19:03

  Det er ikke bare sikkerhetspersonelle det er noe galt med, mye av skylden for at ting er slik de er, er at folk ikke kan forberede seg godt nok til at de skal ut å reise.
  Sikkerhetspersonelle for skylden for at folk ikke rakk den rette bussen og dermed misset innsjekk.

  Er det rett at de skal ha skylden for det?????

  Hvis folk mener så, så bor vi i et land med KUN IDIOTER.

  tar jeg feil eller???

 5. Sivert
  6. februar, 2009 at 04:59

  kalle: Det at folk har et eget ansvar å komme seg i rett tid til flyet skla gå, til bussen eller til båten, det har jeg ikke benektet heller, og det er en selvfølge.
  Men i dette innelgget skriver jeg faktisk om serviceinnstillingen i sikkerhetskontrollen på flyplasser og om hvordam vi som passasjerer til tider ofte blir møtt av dem som jobber i sikkerhetskontrollen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *