Hvorfor

Print pagePDF pageEmail page

Jeg vil forklare litt hvorfor man bør oppdatere sin nettleser, spesielt for dem som enda har IE6. Det er spesielt to grunner.
Det er for det første at sikkerheten er bedre i IE7, men spesielt mye bedre sikkerhet i Opera og Firefox. Sikkerheten går på det med virus og spyware. Når man har en nyere og oppdatert nettleser, så blir pc`n mer sikker mot virus angrep, derfor er det viktig at flest mulig oppdaterer sin nettleser, oppgraderer evt. om man velger å bytte til en enda mer sikker nettleser. Flere som gjøre det, mindre virus og spyware blir spredd på nettet.

Den andre grunnen, er at IE6 ikke støtter de nyere web-standardene. For en hjemmebruker så kan det betyr f.eks at man får en bedre opplevelse og lettere bruk av internett, og det går også på hastighet. Når det gjelder hastighet, så skal dem som enda har IE6 vite at IE kan ikke måle seg med f.eks Opera eller Firefox, det er som natt og dag.

En annen ting. Dere skal ikke oppgradere fra IE6 eller bytte nettleser for min del, men for deres egen del og for både din og andres sikkerhet på nett. Jeg får ikke noe fordeler av verken Opera, Mozilla eller Microsoft om dere velger å oppgradere eller bytte nettleser, jeg blir både like rik og like fattig uansett hva dere gjør. Men jeg gir dere kun et råd, ut ifra mine erfaringer med nettlesere.

Så dere som enda sitter med IE6, tenk på dere selv, på deres firma og så tilslutt hva som er best for andre hva dere gjør.
Uansett hva andre måtte gjøre og ikke gjøre, så velger jeg å følge opp saken, noe jeg regner med Teknisk Beta også gjør, noe dem har gjort i dag også.

Digi ,

Share

  2 comments for “Hvorfor

 1. 20. februar, 2009 at 08:51

  Hei igjen!

  Som jeg skriver flest mulig steder; neste trinn er både viktigere og vanskeligere. Vi må få oppgradert nettleserne i bedriftene og de offentlige etatene.

  Jeg har begynt å tenke litt i de baner, og kommer med noen forslag til initiativer i helgen eller i begynnelsen av kommende uke.

  Mvh
  Anders Brenna
  Nettsjef
  Teknisk Ukeblad

 2. Sivert
  20. februar, 2009 at 08:57

  Anders: Bra 🙂 Jeg har også tenkt i de baner, men jeg vet også at det er jo uttalige offentlige etater og bedrifter, skulle nesten hatt en egen e-post liste over dem, så hadde det vært enkere. Men finnes det noe slik liste??lurer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *