Snik Europeisering

Print pagePDF pageEmail page

Det at USA frykter snik europeisering er ikke overraskende, heller tvert imot.

I Amerikanernes øyne er vi kommunister hele bunten, alle land i Europa, det skilles fint lite på Øst – og Vest Europa der borte. Og det å komme fra Europa er som sagt så si det samme som å være kommunist, og det er verre enn å være muslim og komme fra Irak.

Man trenger ikke gå mange årene tilbake i tid,- så ble Europerne nektet innreise til USA, fordi dem fryktet kommunister, så nå man tar å ser litt på historien, så er ikke det rart at dem redd snik europeisering. Europa er jo nesten et skjellsord i USA. Så vi henger ikke høyt i kurs hos Amerikanerne. Selv partier som høyre og Frp, er jo nesten på grensen til kommunister i USA`s øyne, det burde si litt.

Tv2 , Vg ,

Share

  4 comments for “Snik Europeisering

 1. Hanne D
  28. februar, 2009 at 10:34

  Jeg har bodd i USA siden 1983 og kan si at du tar helt feil.
  Amerikanerne ser ikke på europa som kommunistisk, men som sosialistisk. De fleste Amerikanere er i mot at staten skal styre deres liv og i henhold til grunnloven her borte så var slik landet ble grunnlagt og grunnloven ble skrevet. Frihet og selvstendighet
  og uavhengighet er hva Amerika står for. Det er derfor stor opposisjon til Obamas’ redningspakke, som det viser seg at flertallet faktisk er i mot. Hadde pakken vært basert på å etablere nye arbeidsplasser så hadde nok folk flest vært for den med de dystre utsiktene vi har her og over hele verden. Det viser seg at pakken innholder lite av arbeidstiltak og mer av utdeling til mange politikere’s interesse grupper.

  Skremmende tider her i USA, med en sosialist som President!

 2. Sivert
  28. februar, 2009 at 11:03

  @Hanne, jeg snakker om Amerikanskpolitikk, og politikere, ikke om den vanlige mann i gata….Amerikanskpolitikk, er noe annet enn hva vanlige folk på gata sier, europeiskpolitikk ser dem på som det samme som kommunisme….

 3. Casper
  3. mars, 2009 at 15:03

  Sivert og Hanne er ganske på bærtur.

  Det er ikke noe som heter Amerikansk politikk, det kalles globalisering.

  Media bruker termen «europeanization» for å prøve å mane til patriotisme, akkurat som de maner til patriotisme med å organisere angrepet på seg selv 11. september 2001.

  Jeg bodde selv i NY da, og var øyenvitne til hendelsen. Jeg, og fem av mine studiekamerater så med egne øyne, fly nr 2 treffe tårnet, og vi er alle enige om at det var et militært lastefly.

  Våkn opp

 4. Sivert
  3. mars, 2009 at 16:06

  @Casper. Man kan gjerne kalle det globalisering, finere ord for verdenspolitikk og en internasjonaløkonomi, det er en globalisertøkonomi.
  Men at USA hadde en finger eller 5 med i bildet på hva som skjedde den 11.sept. det skla man ikke se bort ifra, for land i hele vestlige verden har mer korrupt politisksystem enn USA….og for dem som ikke har fått det med seg, så er det KUN ett land i hele den vestlige verden som har direkte demokrati ( demokrati )….og det er ikke USA ihvertfall….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *