Hvor er moralen

Print pagePDF pageEmail page

På mandag starter rettssaken mot Josef Fritzl i St.Pølten i Østerrike, det er en grusom sak, som både vekker avsky og sympati med hans ofre, både datter og de barna som han fikk med henne.
Jeg kom over en bloggpost i dag, nettopp skrevet om denne saken, og hvor vedkommende trekker noen linjer til andre såkalte ”gærninger” som vi kaller dem, tenker på innlegget til amaryllis, kjempebra skrevet, og det burde gi oss mennesker noe å tenke på.
Som hun skriver så hadde både Hitler, Fritzl og mange andre en umenneskelig barndom, og nærmest blitt behandlet som dyr av sine foreldre og spes. Mødre.

Når jeg leste hennes innlegg, så slo tanken meg. Er vi andre såkalte friske og oppegående mennesker med på å skape / lage / gjør enkelte mennesker til monstre ?

’Som vi vet så har vi mange små kristne miljøer og bedehusmiljøer i Norge og andre steder i europa, hvor kristendommen og det å følge bibelen / gamle testamentet til punkt og prikke, spesielt på det seksuelle området, og hvor det å være jomfru til man gifter seg er en selvfølge og det å onanere er totalt forbudt. Hva gjør slikt med en liten gutt følelsesmessig? Hva gjør det med ei lita jente følelsesmessig??
Jeg har selv,
Vel og merke for noen år tilbake, vært borti og pratet med og ble kjent med en mann som vokste opp i et slikt miljø, og hvor han opplevde hver dag og hver kveld at moren kom innpå hans soverom, og hvor hun da festet hans hender fast i sengen med tau, slik at han ikke kunne onanere, da det er synd. La meg understreke, dette er Norge etter år 1999 og dette skjer enda, både med gutter og jenter.
Hvor er da vår moral som menneske? Hvor er vår moral som foreldre? Hvor er neste kjærligeten som det står om i bibelen??
Når foreldre kan behandle sine barn på en slik måte med bibelen i hånd, hvordan kan vi da forvente at barn skal forstå at dem ikke skal mobbe og plage andre barn??
Når man behandler sine barn på en slik måte, så er det jo ikke rart at dem får et ødelagt selvbilde og ødelagt følelseslliv, og det er heller ikke rart at mange av dem blir rusmisbrukere for å klare å takle sine følelser og for å kunne fungere såkalt normalt til daglig.
Har ikke vi som enkelt mennesker og som medmenneske en plikt til å se til at barn og voksne ikke lider og har det vondt?? Skal vi ikke bry oss??
Nå unnskylder jeg ikke og ikke bortforklarer jeg ikke det kriminelle Fritzl gjorde, ikke misforstå – men det jeg lurer på er om vi ikke er med på å skape slike ”monstre” og at vi er med på å skaper mennesker til ”dyr”, ved vår moralske forfallenhet ovenfor våre barn og medmennesker??

Når enda folk drar til huset hvor Fritzl holdt sin datter innesperret i 24år og kaller det for turisme, og media kaller det for Fritzl – turisme, da lurer jeg på hvem som er mest galen, Fritzl eller dem som kaller dette for turisme??

Vg , Tv2 , Vg ,

Share

  2 comments for “Hvor er moralen

 1. 15. mars, 2009 at 11:42

  Les denne artikkelen angående Hitler:
  http://amarq.blogg.no/1235686224_26feb2009.html
  Handler om samme tema.

 2. Sivert
  15. mars, 2009 at 13:36

  @Astrid. Takker. Leste den nå. Ja, vet det er det samme, akkurat det samme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *