Borgeligside

Print pagePDF pageEmail page

Det ser jaggu meg stygt ut for Høyre i disse tider, veldig stygt også.
Jeg tror mye av feilen ligger i at Høyre ikke gikk ut tidlig i nåværende stortingsperiode å sa klart fra hvem de ville samarbeide med i regjering, dem har faktisk ikke enda kommet med noe klart svar på dette, noe jeg tror tradisjonelle Høyrevelgere er litt frustrert over, og at derfor går mange til Frp fra Høyre, det var en taktisk bommert av Høyre.
Denne tabben kan komme til å koste Høyre regjeringskontorene for mange perioder fremover.
Nå er det sagt, så er også Høyre i ei skvise, mellom det å ville samarbeide med både Frp og sentrum i regjering, men så er det sakene da.
Ikke vil Høyre ha Frp`s økonomiske politikk i en regjering, og ikke vil sentrums partiene samarbeide med Frp i ei regjering og ikke støtter sentrumspartiene ei regjering som Frp sitter i. Og i tillegg så har Krf den stygge diskusjonen om ekteskapsloven på sitt landsmøte i helga og med påfølgende vedtak, noe Høyre vil ha problemer med å svelge.

Så det å være Høyre leder fortiden må jo være et mareritt, selv om Erna vil det godt og er raus, men det hjelper ikke. Man får ikke ei borgelig regjering uten at sentrumspartiene er med sammen med Høyre, Frp er utelukket i dette selskap, både av Høyres Per Kristian Foss og andre høyrefolk.
Og ei regjering bestående av Frp alene, det er utopi og er egentlig bare tull å vurdere engang, det vil aldri skje. Fordi, Høyre støtter ikke Frp sin økonomiske politikk og sentrumspartiene støtter ikke Frp i det hele tatt, samme med de rødgrønne, da er det altså bare Frp som støtter seg selv fult ut, så derfor vil ikke ei slik regjering være regjeringsdyktig, så da blir det utopi.

Så hva kan man dra ut av dette?
Som jeg ser nå, så er alle partiene på borgeligside i full splittelse, det eneste partiet som kan samarbeide med alle på borgeligside og med Frp, det er Høyre, men når Høyre ikke får de andre partiene på borgeligside med på dette, da går det ikke, da dem vil fjerne ei regjering som Frp sitter i. Og ikke støtter de borgelige partiene hverandre, det er full krasj i alle sakene på borgeligside, og når dem i tillegg ikke har en forhåndsutpekt statsministerkandidat før valget, så gjør ikke det valget bedre, tvert imot. For hvilket regjerings allternativ skal velgerne stemme på?? Nå er det bare ett allternativ. Og dette vet både Høyre og sentrumspartiene veldig godt, uten at dem vil innrømme det. Men en annen side ved kommende valg blir, faller Krf og Venstre ut av tinget?? Noe jeg har sterk mistanke om.

Så Høyre blir nok nødt til å gå noen runder med seg selv før valget på hva dem vil og ikke vil, og gi klare svar, det er den eneste måten dem kan vokse på meningsmålingene igjen, folk liker klare svar.

Vg , Vg ,

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *