Mediekrise

Print pagePDF pageEmail page

norgespakkentv3

Nå begynner finanskrisen å gjøre sitt inntog i Norge for alvor, nå legger TvNorge ned nyhetssendigene og sporten, og Tv2 må stramme innpå lønningene til de ansatte.

Montro om vi ikke står foran et helt nytt mediabilde i Norge om 3-4år, hvor både tv2, tv3 og tvnorge ligger nede med brukket rygg, og vi sitter igjen med Nrk som den eneste riksdekkende tvkanalen i Norge, som vi hadde det 1985 og tidligere.

Vi vet også at papiravisene sliter ekstremt med inntektene, noe dem forøvrig har gjort i mange år allerede, men finanskrisen kan snart ta knekken totalt på noen av de riksdekkende papiravisene som vg, dagbladet og aftenposten.

Det blir jo en del journalister som blir arbeidsledige nå, både i aviser og tvkanaler. Hva  finner disse på å gjøre montro? Starter den egen nyhetsblogg som er reklamefinansiert?

I så måte tror jeg seriøse bloggere om skriver om ting som opptar folk og skriver om ting som folk inntreserer seg for kan gjør det skarpt i tiden fremover, men da må man ha et seriøst og godt produkt, nytter ikke komme med blogger om mote og undertøy og sex, det funker en stund men ikke i lengden.

Hva tror du? Tror du at du kunne gjøre et skup nå med bloggingen å tjene noen kroner på blogging?? Eller tror du at bloggere ikke klarer å ta noe markedsandel fra mediene??

Jeg tror at finanskrisen kommer til å tvinge frem nye løsninger på mediefronten, også innen idrett og på energiområdet, vi blir tvunget til å tenke nytt. For mange kan det bli ei vel stor omlegging og noen fikser det glatt, mens andre fikser det overhode ikke. Og tar man i betraktning at vi kun er 4,7 millioner mennesker i Norge, så sier det seg selv at det er begrenset med hvor mange tvkanaler som overlever og hvor mange aviser vi vil ha i fremtiden. Jeg tror det vil begrense seg til noen få, da kampen om reklame inntektene er så harde, samtidig som man trenger masse penger for å overleve i markedet, da blir det mer penger på noen få istedenfor lite penger på mange.

Jeg personlig tror at det kun er spørsmål om tid før Tv2 må krype til korset å legge ned programmer og si opp folk, men legger dem ned for mange programmer så ryker konsesjonen som allmennkringkastningskanal, altså den statusen om Nrk har. Jeg personlig den ryker, og jeg tror at både TvNorge og Tv3 går fyken, selvom de har større reklame inntekter enn Tv2, da dem sender fra London, og derfor er dem ikke underlagt de norskereklame reglene. Men dem er for små til å overleve, og har for små inntekter.

Så det at Tvnorge legger ned programmer og tv2 må redusere lønnen til de ansatte, det er bare for smaken på det som kommer innen mediaverden.

Vg , Tv2 , Tv2 ,

Share

  10 comments for “Mediekrise

 1. 11. mai, 2009 at 14:18

  Veldig synd er det på de som ikke lenger får tjene over en million i året, hvordan skal de klare seg? Spør du meg burde disse skyhøye lønningene vært skrudd ned for lenge siden. Her går jeg å sliter meg ut i helsevesenet for under 300 000 i året, mens disse TV2 folkene tjener opp under millioner for å pjatte på tv. Jeg syns ikke det minste synd på dem..

  Joakim’s last blog post..En dag i mitt liv

 2. Sivert
  11. mai, 2009 at 14:31

  @Joakim: Skal være enig med deg i det. Montro om ikke visse medier har betalt sine ansatte altfor mye, nå kommer regningen.

 3. 11. mai, 2009 at 14:32

  De er nok blitt bortskjemte av arbeidsgiveren sin ja, ingenting slik jeg ser det rettferdiggjør en lønning på tett opp under millionen for å pjatte på tv.

  Joakim’s last blog post..En dag i mitt liv

 4. Sivert
  11. mai, 2009 at 14:34

  @Joakim,- jeg skal være helt enig med deg. Det burde vært et tak på lønninger, både innen idrett og media, det er jo tatt helt av.

 5. 11. mai, 2009 at 14:36

  Ja, det tar virkelig helt av, å det er en uhyggelig utvikling spør du meg. Senk lønnen deres å gi oss med dårlig lønn litt mer, jevn ut forskjellene litt.

  Joakim’s last blog post..En dag i mitt liv

 6. Sivert
  11. mai, 2009 at 14:40

  @Joakim: Jeg kan ikke være mer ening med deg en jeg allerede er.

 7. 11. mai, 2009 at 14:44

  Jeg merker jeg ble litt sint:P hehe

  Joakim’s last blog post..En dag i mitt liv

 8. Sivert
  11. mai, 2009 at 14:46

  @Joakim: Det er bare å synge og blåse ut 🙂 tåler det aller meste :)Og du kan trykt si at jeg forstår hvorfor

 9. Aksel
  11. mai, 2009 at 15:56

  Det er ikke innstramninger som ligger bak tvn sin beslutning. Pengene som i dag brukes på nyheter skal brukes til andre program neste år. Selvfølgelig lite sannsynlig at besserwissere skal tro det, men tvn har fremdeles et kraftig overskudd og sliter egentlig ikke. Men nyheter er for dyrt og gir lite reklameinntekter, siden reklame ikke kan sponses.

 10. Sivert
  11. mai, 2009 at 16:24

  @Aksel: Du har hørt om børsen? Selvfølgelig måtte dem si at det ikke var finanskrisen, hvis ikke hadde aksjen falt som en stein, og kanskje aldri kommet opp igjen på det nivået den var før,- men i realiteten ligger finanskrisen i bunn på vedtaket, og for å spare enda mer penger, så legger ned enkelte programmer og reduserer lønnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *