Vil bestemme selv

Print pagePDF pageEmail page

Ser at vgnett idag har en sak om Micr0soft, hvor dem har lurt inn IE8 i en oppdatering. Til orientering Microsoft, jeg vil bestemme selv hvilken nettleser jeg vil bruke og hvilke programmer jeg vil ha på maskina.

Bruker du annen nettleser enn IE ?? Ja da, bør du  være obs på at når du lester ned denne oppdateringen fra Microsoft, så blir IE8 satt som standardnettleser, altså oppdateringen overstyrer dine egne valg.

Slutt Microsft med dette tullet deres, dere bare taper kunder og brukere på denne måten, da folk vil bestemme selv.

En annen ting, det er at dette gir Microsoft en konkurranse fordel, noe som ikke er populært  innen EU fortiden, får håpe EU slår knallhardt ned på Microsoft sin praksis og gir dem en milliardbot av dimensjoner, fordi det ødelegger for bla. Mozilla og Opera og mange andre nettlesere som er bedre enn IE.

Så inntil videre så laster jeg ikke ned oppdateringer fra MS, inntil dem har fjernet denne forfordelingen av IE i sine oppdateringer og fjerner IE som nettleser i windows, vil ha den sålangt bort fra min maskin som det er mulig å få den, og det blir langt før jeg gir meg, omså bytter operativsystem.

Vg ,

Share

  7 comments for “Vil bestemme selv

 1. Sir.V
  12. mai, 2009 at 12:08

  Hei. Microsoft bør ikke ha den som standar når den er oppdatert, men nå er det vel kun det som er problemet.
  Ellers att de får 8’ern automatisk e bra, fordi da holder folk seg oppdatert.

  Fjerne IE er ikke nødvendigt av microsoft. Fordi det har vist seg og være en kjekk sak for mange å ha, feks om de ikke har installasjonsfil til Firefox så kan de gå inn på IE å laste den ned.
  Firefox er den eneste alternativet som kunne kommet med i en evt Windows installasjon.
  Det grunnet sikkerhetshullene i Safari feks.

  Men om win7 feks hadde kommet med firefox som ekstra valg hadde det vert fint. Og om firefox støttet activeX.

 2. Sivert
  12. mai, 2009 at 12:31

  @sir.V : Nå vet ikke om jeg skal være helt enig med deg, men nå blir vel Microsoft tvunget i kne av EU, ved at dem må fjerne IE i Windows eller at dem må tilby absolutt alle nettleserne i Windows, det har med konkurranse fortrinn å gjøre. Nå håper jeg personlig at dem blir tvunget til å fjerne hele IE, det er største årsaken og den verste nettleseren til å spre virus da den har så mange sikkerhetshull og mangler, selv ikke FF er ikke mer enn 80% sikker på dette området, ihvertfall hvis man skal tro på it-ekspertene og dem som har testet de forskjellige nettleserne.

 3. Kristoffer
  12. mai, 2009 at 14:30

  Er så lei av alt dette tullet med at selskaper som Opera klager på dette. Microsoft lager sitt eget operativsystem, da må de få lov å ha med tilleggsprogram som IE i sin OS-pakke. Jeg har ingen problemer med at det ligger 2 weblesere på min datamaskin og nr. 2 er garantert ikke Opera.

  Nå vet jeg ikke om noen lover som sier at du ikke har lov å ha med tilleggsprogram i operativsystemet du selger, så i såfall kan Opera lage sitt eget OS i stedet for all den sytingen gang på gang. Dette er akkuratt det samme som Windows Media Player ikke burde være i OS-pakken fordi da vet ikke folk om andre avspillere som Winamp for eksempel.

  Sist men ikke minst så vedder jeg på Opera m/andre gjerne vil at du skal kunne velge nettleser under installasjonen av OS. Hva rett har de til det? Men what the hell, hvorfor ikke fjerne IE totalt fra OS-pakken. Good luck med å laste ned Opera via den maskinen!

 4. Sivert
  12. mai, 2009 at 14:34

  @Kristoffer: Dem har ikke lov ifølge konkurranse reglene i Eu til kun å ha IE med i sitt operativsystem, skla dem ha nettleser i sitt operativsystem, så må dem tilby alle eller ingen, da det ikke er lov å forfordele 1 nettleser frafor noen andre, altså er det konkurranse vridende.
  Derfor har Mozilla, Opera og de andre gått sammen om en klage på Microsoft sin praksis, noe EU støtter.

 5. Kristoffer
  15. mai, 2009 at 04:04

  @Sivert: Da skjønte du sikkert ikke poenget mitt heller, da er det med windows media player, kabal, kalkulator osv akkurat det samme i følge deg. Forklar meg hvordan jeg skal kunne komme meg på internett å laste ned en webleser visst de skal fjerne IE fra OS-pakken? Må gå i butikken for å kjøpe installasjons CD for IE/Mozilla/Opera da eller?

 6. Sivert
  15. mai, 2009 at 11:33

  @Kristoffer: MS har fått kritikk for at dem har innstallert IE i sitt operativsystem windows, men EU har samtidig gitt dem råd om å enten innstallere et program som gjør det mulig å laste ned den nettleseren man vil ha eller å innstallere samtlige nettlesere i Windows, det siste er vel kanskje lettest for MS, da dem er gratis og man få tak i dem på sekunder / minutter.

 7. Kristoffer
  19. mai, 2009 at 14:04

  Uansett, jeg synes dette bare er tull og fanteri fra Opera si side. Visst man er såpassa cp-skada at man ikke klarer å skifte nettleser eller vet hva det er da kan man heller la være å bruke datamaskin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *