Fornebu arena

Print pagePDF pageEmail page

Etter kampen mellom Stabæk og FCK igår på Telenor Arena, så ble det klaget på luftfuktigheten og varmen i hallen,- for dem som ikke har fått det med seg så er Telenor Arena en innendørs fotballhall,- hvor dem har bygd tribuner rundt og satt et tett tak på, hverken mer eller mindre. Dette burde vært tabu, på mange måter.

For det første blir det en enormt luftfuktighet på sommeren, også på vinteren hvis dem kjører på med formye varme. Og hvis da dem ikke har fungerende aircondition eller muligheter for å slippe inn luft utenfra, så blir det badstu, fordi det er enorme mengder vann i betongen som tribunene og bygget rundt er støpt i, pluss at dem vanner dekket før kamp. Er man da en tilskuer eller spiller med luftveissykdommer alias astma, så får man problemer med å puste. Er selv på hjemmekamp hver 2. uke her i Alta, dem spiller i Finnmarkshallen, som er både godkjent som adeccoliga arena og tippeliga arena, så når det så varmt som det er nå, er det et sant hel….for å si det pent, det blir varmt, klamp og i tillegg så har en Alta`s bestespillere astma, så når pausen kommer, så går han ikke i garderoben som de andre, men han går ut for å få luft,- selvom hallen har god sirkulasjon og bytte på lufta i hallen. Og i tillegg sitter eks. antall tilskuere å ser på, og puster som hvalroser, det er også med på øke luftfuktigheten. Men nå ser det ut som den hallen har sett sine beste dager når det gjelder seriespill i adeccoligaen  evt for tippeligaspill, det skal bygges ny arena med ligner en hall, men med en takkunstruksjon som gjør det mulig å automatisk ta bort taket når det er kamp. Koster gjør det, men det er det eneste som duger.

En annen side som jeg håper dem som har bygd TelenorArena har tenkt på, er hva er denne fuktigheten i kombinasjon med varmen gjør med arenaen og kan gjøre med spillerne og tilskuerne, nemlig at det utvikler seg Muggsopp både inne på arenaen, garderobene og i betongen som tribunene  er laget av. Hvis så skjer, så må hele dritten rives og bygges på nytt,- fordi det er farlig for folk og det ødelegger bygget. Så dette at Ståle Solbakken igår påpekte dette, var meget bra. For slik kan det ikke være over flere år, det må skikkelig med luft inni arenaen, hvis ikke blir det badstu for eks antall tusen mennesker hver sommer og kanskje også på vinteren.

Hvis noen har prøvd å sitte i en blindkjeller på sommeren når det er 25-30 grader ute, da vet man hvordan det føles, men enda der er litt svalere,- men hvis da dekker igjen ventilene til blindkjelleren da blir det Muggsopp på et øyeblikk, ogdet kan være helsefarlig for folk, og mange har fått lungeskader av slikt. Så dette er ikke å kimse av. Synes det er meget rart at dem som driver Telenor Arena ikke hadde sørget for at aircondition fungerte før kamp, noe som burde være en selvfølge. Tenk å koke folk levende eller, spes spillerne ?

Så montro om ikke Stabæk fotball og de som har bygd Arenaen får seg en skikkelig overrasskelse en vakker dag?

Vg , Vg ,

Stem:
Share

  2 comments for “Fornebu arena

 1. Uvesentlig
  6. august, 2009 at 21:12

  Jøss, var det noen spillere som ble kokt levende?

  Merkelig at det kun var de danske spillerne som ble plaget av dette store problemet, og i tillegg så de minst like spreke ut som når de spilte på sin hjemmebane.

  Du har sikkert noen poeng rundt innendørshaller, og de blir sikkert vurdert av mere kompentente folk. Når det gjelder Telenor Arena så er det første gang det er så mange der under kamp, meg bekjent, men selv om det ikke har vært slike klager før vil jeg anta at Stabæk spillere og supportere vil merke slike påståtte luftproblemer like mye som alle andre.

  Du får heller se på hvem som kommer med utsagnet, det er den pr-kåte norske treneren deres. Sammenlign hans utsang før denne kampen med alt Stabæks trener har sagt før, etter og under alle kamper de har spilt. Etter det kan du vurdere hvem som har troverdighet. Han har bare et stort ego, og tar ære for at de har kjøpt dyre spillere. Sannheten er at den dyktigste treneren er svensk og jobber i norge. Han har gang på gang fått gull ut av gråstein, uten en brøkdel av FCK’s midler. Neste gang FCK kjøper en spiller bør de jo sjekke at de har en helse som er like god en middels tippeliga-spiller, så blir de ikke så slitne. Ikke var de mindre ballsikre eller pasningsikre heller, så konklusjonen bør jo være at han klager for å få oppmerksomhet og for å bortforklare hvorfor FCK ikke var så suverene som han skulle ha det til.

  Det værste er at en mann med slik personlighet er foreslått som neste landslagssjef. Heldigvis sier han at vi må vente lenge, og forhåpentligvis lenge nok til at jeg ikke bryr meg om fotball lenger.

  Tilbake til ditt tema, ikke tro alt som Solbakken sier, bare se på hvor mye sprøyt han normalt uttaler seg om. Han klagde mest over at han ikke fikk flere timer enn han har krav på til trening, og påsto at spillerne ikke vet hva kunstgress er……. ja – han beviser jo selv at han lyver gang på gang.

 2. Sivert
  7. august, 2009 at 11:10

  @Uvesentlig: Jeg skre ikke artikkelen på bakgrunn av Solbakken, men jeg skrev dette fordi jeg har mine egne erfaringer med haller og brukte da utsagnet fra Solbakken for å illustrere problemet spes for dem som har astma og andre luftveissykdommer,- og for å få frem problemet slike haller kan gi,- hvis man ikke har skikkelig ut – og inn lufting.
  Solbakken får nu ha sine egne meninger og får stå for de sjøl,- noe jeg også har,- Når det er sagt, så håper jeg at NFF og div. byggherrer rundt om i landet evalluerer hallene etter ei tid, i forhold til folks helse,- det er faktisk det aller viktigste. Og som jeg skrev, nå skal Alta bygge et anlegg til et prislapp til mellom 6-800 millioner, men det blir arena som har tak man kan ta bort, nettopp p.g.a lufta…antar dem vet hva dem gjør, da dem har brukt fotballhall noen år og har gjort seg noen erfaringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *