Sarpsborg – drap

Print pagePDF pageEmail page

Fikk ideen til denne artikkelen etter å lest overskriften på annen blogg, som heter » hva er glat med Sarpsborg».

Det er heldigvis ikke Sarpsborg sin feil, og det er heller ikke politiet sin feil og ei heller regjeringen sin feil,- men det er utelukkende menneskets feil.

Det tragiske med debatten om kriminalitet er at man leter etter noen å skylde på, som når oposisjonen på tinget skylder på justisministeren, eller så roper man på 1 million nye politifolk,- men ingen av delene vil hjelpe, sålenge vi mennesker er dum og ikke er selvransakende, og stiller oss selv noen spørsmål om hva vi driver med egentlig.

For illustrere dette. Det hjelper ikke ringe Knut Storberget å be om hjelp, hvis du har en venn, samboer, mann, kone osv osv som blir voldelig når vedkommende drikker og IKKE innser det selv og der igjennom søker hjelp.

Hvis et menneske har det med bli voldelig når han/hun drikker, så er kun personen selv som kan gjøre noe med det, ingen andre. Problemet med slike mennesker er at dem ikke vil innse det selv, og dem gjør som regel heller ikke noe med det,- da må heller partneren flytte, best det og vennene får ligge lavt unna,- fordi man ikke vet når det smeller og hvor allvorlig smellet blir.

Så det å lete etter ei forklaring, er nyttig ja,- men leit da på rett plass,- det er vi mennesker som er på ville veier,- ikke hverken byen Sarpsborg, Oslo eller Alta for den del og det er ei heller politiet eller justisministeren. Det er menneske som er problemet, og det vi som lager bråk og dreper andre mennesker,- og da er det kun vi som kan gjøre noe med det.

Om f.eks kona og mannen hennes sitter en lørdags kveld å drikker noen glass vin, som mange gjør. Så går plutselig gubben amok og slår kona si ihjel,- skal vi hatt politiet i stua på forhånd eller på soverommet? Feilen er at gubben ikke har søkt hjelp for sin aggresjon og sinne som han får når han drikker alkohol,- og dem er det utrolig mange av,- t.o.m folk som ikke tåler øl eller vin uten å bli aggresiv og evt. sjalu.

Så det er nok flere som blir skadelidende p.g.a alkoholen på en eller annen måte, enn det er folk som har det hyggelig, det være seg sykdommer p.g.a alkohol, drap, mishandling, voldtekter osv osv. Og enda innser vi menensker ikke at alkohol er gift som vi frivillig drikker, og så skylder vi enda på alkoholen når vi har gjort noe mens vi var full.

Hvor smarte / lure / inntelligente er vi egentlig ?

Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  5 comments for “Sarpsborg – drap

 1. Jane
  9. august, 2009 at 14:34

  TAKK! Dun er vel den første som ikke skylder på innvandringen når slikt skjer… Kjenner jeg blir ordentlig forbanna når andre legger all skyld på at Norge tar inn for mange utlendinger.
  Det som har mye skyld er at mennesker er ruspåvirket!! Helt sant… Og det at de velger å bruke rusmidler, er heller ikke innvandrerenes skyld. Det er ENKELTMENNESKET!

  Igjen… Takk for du ikke har de samme fordommene som veldig mange andre…

 2. Sivert
  9. august, 2009 at 15:13

  @Jane: Det skal da bare mangle at jeg ikke angriper en hel gruppe mennesker da, verden er da litt mer nyansert enn som så, etter min mening.
  En annen ting. Hvis sååå var tilfelle at brunfargen i huden gjør folk gale, hvorfor tørner ikke 99% av norgesbefolkning hver sommer når vi blir brun? lurer…

  Men du vet Jane, det finnes mye rare folk,- og de fleste av oss er faktisk så tett i bakhodet at vi våger ikke gå inni vre egne følelser engang og se på hva vi selv gjør,- men vi leter heller etter utenforstående forklaringer som ikke har noe rellevans engang.

 3. sarp
  9. august, 2009 at 23:42

  husk alle sammen her at den som er skutt er IKKE pakkis….. den kompissen som er siktet som fant han er heller IKKE pakkis…..
  så innvandinga kan der ikke skylde på…

  de er også godt kjent fra det meste koko dere leser om i SA når det gjelder sarp og gærne folk… er det ung folk som er skutt eller mishandla er det den «vennekretsen» og den begynner og minke av selvdestruksjon.

  desverre er det slik at disse gutta ikke er mors drøm og du ønsker heller ikke og ha de som nabo…. (virkelig ikke)

  en annen ting er at når det skjer ting i sarp er det ikke midt i byen på åpen gate. det skjer som regel bort gjemt i lukkede miljøer. og de tar hverandre.
  det er ikke tilfeldige ofre, det er som regel personer som har rotet seg laaaangt opp i dop og penge problemer og feil folk.

  kom dere til sarp så er det jo mulig vi kan få vannet ut disse folka slik at dere kan se perlen boregaard industri park 😉

 4. Sarping
  10. august, 2009 at 11:06

  Tullehoder! Innvandring og hudfarge har vel ingenting med hverandre å gjøre. Den SV-holdningen er noe av det som styrter Norge for tiden. Ja, STYRTER! Norge tar inn for mange kriminelle og potensielle kriminelle innvandrere. Det betyr ikke at de tar inn for mange med en annen hudfarge. Om de kunne oppføre seg, så hadde vel saken vært en helt annen. Dessuten var fyren i Sarpsborg-saken Øst-Europeer. De har sjeldent en annen hudfarge enn oss. Tenk dere om a… Snille innvandrere (spesielt «snille» flyktninger) er det vel ikke noe som helst problem å ha her i landet. Det er en menneskelig plikt å ta imot dem. Derimot er det et problem at Norge tar inn så mange at vi ikke klarer å holde oversikten over hvem som er «snille» og hvem som ikke HAR NOE SOM HELST HER I LANDET Å GJØRE! Hadde vi hatt strengere innvandringspolitikk, ville det vært lettere å ta sak for sak opp og vurdert enkeltindivider.

 5. Sivert
  10. august, 2009 at 11:17

  @@sarp & sarping: Stemmer det, og ikke har jeg sagt det heller,- ikke min greie å putte folk i grupper eller båser,- det får andre ta seg av…..men som jeg skriver i artikkelen,- det er ikke hvor vi kommer fra som er problemet, hvilken by det skjer i, og det er heller ikke problemet om man er svart, hvit, grønn, blå eller hvilken hugfarge man har,- men problemt i slike saker, er at folk med problemer, gjerne store personlig problemer ikke søker hjelp,- så da går det galt før eller siden. Så for å si det kort,- det er utelukkende vi mennesker som er problemet, fordi vi mennesker dumme som ikke søker hjelp og tillegg så er det kombinert med alkohol, da må det gå galt.

  Det vel kanskje påtide vi mennesker setter oss ned og tenker igjennom hv vi driver med,- før vi gjør noe, og ikke etterpå, fordi da er det forsent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *