Taktisk valg

Print pagePDF pageEmail page

Tror nok både Høyre og Frp kommer til å feil bedømme folk i Nord – Norge ved høstens valg, nemlig at mange kommer til å stemme taktisk,- nettopp p.g.a Miljøsaken og at Frp og Høyre vil tvinge igjennom oljeboring utenfor Lofoten, de fleste ønsker den ikke velkommen og vil ikke ha den utenfor stuedøra,- og ikke gir det arbeidsplasser for folk som bor der, blir såkalte pedlerarbeidsplasser som på Snøhvit utenfor H.Fest, ikke 1 som bor i Hammerfest jobber på Snøhvit, samtlige pendler til og fra, enten fra Stavanger området eller fra Alta.

Hvor har Høyre og Frp fått det fra at det blir arbeidsplasser for folk i Lofoten hvis dem starter med oljvirksomhet der ? lurer. Ikke har det Hammerfest fått 1 arbeidsplass etter Snøhvit, jo forresten noen vaskedamer som må vaske byen ren for dritt og møkk,- og ikke har Alta fått noen arbeidsplasser etter kraftutbyggingen, som dem argumenterte for i si tid, ikke 1. Hvorfor? Jo, teknologien har tatt over, det er et helautomatisert kraftverk, og på Snøhvit er det som sagt folk fra andre byer enn Hammerfest som har fått jobb, fordi Hammerfest har ikke kvalifiserte folk til å jobbe der, ikke 1. Eneste byen som tjener på eb evt. oljevirksomhet i Nord – Norge er faktisk Alta, da samtlige oljeselskaper som inne har sin base i Alta p.g.a utdannelsesmulighetene. Så det å si at Lofoten får arbeidsplasser, er bløff og løgn.

Hvorfor det? Har noen sett på hvike type byer i Norge som vokser og hvor folk vil bo? De byene er det ikke mange av, men dem finnes, og samtlige har en ting felles, høyskole eller universitet, da alle vil jo bo i en by hvor barna kan få en skikkelig utdannelse og hvor dem samtidig kan bo hjemme for å spare kroner.

Så i høstens valg blir det nok mange som stemmer taktisk, ut ifra at miljøsaken er blitt viktig, og setter pris på rent miljø og for folk blir miljøsaken viktigere og viktigere, og mange vi lnok også betale mer for miljøvennlige produkter og energi enn for det motsatte.

Tv2 , Vg ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *