Beklager Frp

Print pagePDF pageEmail page

Jeg må nesten beklage ovenfor Frp at jeg har god hukommelse, og husker godt tilbake i tid.

Når jeg sier det, så tenker jeg på forslaget Frp kom med den 29.03.2007, nemlig at Frp la frem forslag på Stortinget om å selge Statoil til private intresenter, og at staten Norge skulle trekke seg ut. Dem har enda ikke gått tilbake på dette forslaget, så det absolutt like gjeldende i 2009 og i årene fremover.

Da lurer jeg på. Hvorfor vil da Frp la Statoil starte oljevirksomhet i Lofoten og andre steder når dere ikke vil ha pengene som oljen gir? Hvor blir det da av de såkalte arbeidsplassene som dere argumenterer for? For selger man Statoil, så vil det bli ansatt utenlandske arbeidstakere slik at dem slipper å betale så høy lønn, og for det andre går pengene rett ut over grensa og i lommene til enkelt personer. Hva da med bensinprisen? Hva da med de oljepengene dere vil bruke på eldre og syke? Hva da med veiutbygginger ?

Så dette er en logiskbrist i Frp sin argumentasjon, totalt mangel på logikk.

Så det er tydelig at Høyre vil være med på denne korte festen som de kronene gir, og vil rydde opp i galskapen etterpå, noe må jo rydde opp, men det spørs om vi har penger igjen etterpå til å rydde opp og få verdiene tilbake,- noe jeg anser som lite sannsynlig.

Hadde enda landet Norge hatt flere bein å stå på når det gjelder industri, så kanskje. Men vi har kun oljen som gir sikre inntekter, og så har vi fiske, landbruk, litt alluminium produksjon, dårlig skipsfart osv. Så det er kanksje påtide vi skaffer oss flere og ny type industri, som f.eks innenfor fornybar energi,- fordi bilproduksjon kan vi ikke og ikke kan vi med flyindustri.

Så kanskje bør Frp stikke fingeren i jorda og se hvor vi er på kloden og hva vi kan? Vi kan ihvertfall ikke starte med noe som vi ikke kan og ikke har begreper om, og ikke kan vi trylle heller, og det hjelper ikke å drømme seg til noe som ikke er reelt, men håpe kan det vi,- men det bruker som regel å bli håpet og lite som skjer reelt.

Så det er 3 spørsmål jeg skal ha svar på i denne valgkampen, resten kan jeg på rams.

1) Hvilke partier vil innføre datalagringsdirektivet ?

2) Hvilke partier vil gi Herr Simonsen fortsatt konsesjon til å overvåke det Norskefolk ?

3) Vil fremdeles Frp selge Statoil og vil evt. Høyre gå med på det?

Dette er 3 viktige spørsmål, som vil berøre det Norskefolk direkte, både i sin bruk av internett og hvem dem prater med og hvem vi ikke prater med og hva vi prater om, og det det siste vil berøre oss ekstremt sterkt økonomisk i forhold til skatter og avgifter og i forhold til hvilke tilbud våre kommuner kan tilby oss etter at økonomien deres er blitt mye dårligere p.g.a manglende oljeinntekter.

Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  4 comments for “Beklager Frp

 1. hallo
  15. august, 2009 at 14:54

  Hallo!

  Noen hjemme? Logisk brist? Du er klar over at mesteparten av oljeinntektene kommer fra skattlegging av de UTENLANDSKE operatørene som EIER sine felt i Nordsjøen? De bruker HVILKE ARBEIDSTAKERE DE VIL innenfor EU sålenge de er kvalifiserte, viste du ike det?

  Hvis du tenker deg om så kommer du sikkert på at det var et flertall på stortinget (rød/grønne) som har solgt seg ned i Statoil og som gjør at UTENLANDSKE EIER mer enn 40% av STATOIL?

  Du kan jo også lure på hva staten skal gjøre med de mange mange milliardene som et videresalg av Statoil vil innbringe? Eller var dette også et tap?

  Halloooo?

 2. Sivert
  15. august, 2009 at 16:11

  @hallo: Du nevner kun hva staten får vet kun et salg, men du nevner ikke hva staten taper av kroner som ikke vil gå inn på pensjonsfondet / oljefondet, noe som er flere hundre milliarder i året, og hva staten Norge måtte få av mer utgifter for å skaffe nye arbeidsplasser og bygge opp ny industri, dette er kroner og øre som skal brukes i flere 10-talls år fremover, ikke bare på en regjeringsperiode. Om staten får kroner og noen milliarder for et videre salg, så kommer aldri de kronene til å dekke opp for tapet av inntekter de neste 50 år som oljen gir oss. Penger som den norskestat trenger for gi oss service og ulike tilbud er ikke noe man leker med, eller bruker som et forsøksprosjekt.

 3. Amir
  15. august, 2009 at 18:21

  Frp!! ett favorittparti for Rassister…

 4. Sivert
  15. august, 2009 at 19:44

  @Amir: Vet ikke om det er helt tilfelle da, men Frp har for lettvinte løsninger på problemer, som f.eks nå ikveld foreslår Siv Jensen å flytte politifolk i UP over til å bekjempe annen kriminalitet, uten å ha sjekket om det mulig og om dem har kompetanse til å gjøre den jobben, selvom dem vet at politiet er oppdelt og har sine spesialfelt….det er typisk Frp forslag, da dem vet at folk ikke liker kontrollene Up gjør….da blir det for dumt og for useriøst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *