Medier – Feil retning

Print pagePDF pageEmail page

Hvilken retning skal vi ha på våre medier? Tenker på aviser, blogger og tv.

Ser på nettsiden til Dagbladet at Trine Grung forlot studioet til Studio 5 i både sinne og frustrasjon, etter å følt seg både trist og lei og sint,- er det ikke lov spørre en så profilert blogger om hvorfor hun angriper folk på sin blogg? Hvorfor hun henger ut folk på sin blogg ? Sist ut i så måte var Tone Damli og Aksel Hennie, hun har også angrepet Elin Tvedt på sin blogg.

Etter min mening så, stikker man hodet frem, så står det lagelig til for hogg også.

Men jeg er mer bekymret hvilket inntrykk dette skaper av oss som driver å blogger. Hva tror folk? At vi er en gjeng med tullinger som skriver mest mulig dritt og skit om andre? Samme med dem som bruker tv til slikt, lavere kan man ikke komme rent journalistisk og moralskt. Er det ikke mulig å angripe saken, ikke personen? Er det virkelig slutt på skikkelig god politiskargumentasjon eller gennerell argumentasjon ? Det er noe som heter, kan man ikke argumentere for sitt syn og sine meninger, så kniper man igjen.

Etter min mening bør Trine Grung akseptere å få et kritisk blikk på seg og sin blogg, når hun angriper folk på bloggen, det må hun bare akseptere og godta,- eller er det slik at folk skal bare stilletiende akseptere å bli hengt ut?

Nå skal ikke jeg oppdra Trine Grung, det bør foreldrene gjort for 30-år siden, og ikke er det min jobb heller. Men, jeg stiller spørsmålet om, er dette vi skal bruke blogger og medier til? Er det så forbaska morsomt å krangle, henge ut folk, slarve skit om folk eller gå til person angrep på en blogg eller nettavis?? Jeg fatter ikke hvorfor enkelte mennesker gjør dette, er andre gjøren og laden så inntressant ?

Hvis jeg personlig skulle henge noen  ut på min blogg, så kunne jeg f.eks begynnt med meg selv eller? Det burde jo være mer inntressant for folk at jeg setter et kritisk blikk på meg selv eller forteller om alle dumheter jeg har funnet på i livet som rukket å bli vel 41år,- men….har jeg ikke guts nok til å skrive om mine egne feil, magler, og dumheter jeg har gjort i livet, så kan jeg vel hoppe over å skrive om andre dumheter ? Eller?

Og for å ta programmet Studio5, dere burde vel også holdt dere for gode til å angripe folk personlig, slik som i dette tilfellet med Trine Grung? Ta opp saken, men ikke personen,- og kan man det ikke, så lar man være.

Jeg kritiserer ikke Trine Grung som privat person,- men jeg kritiserer at hun  har angrepet flere på sin blogg, som nevnt ovenfor,- det er 2 forskjellige ting.

Er det slik vi vil ha det i bloggverden? lurer.

Stem:
Share

  6 comments for “Medier – Feil retning

 1. 1. september, 2009 at 13:06

  Jeg var trist fordi jeg var forespeilet noe helt annet og sint fordi de ikke hadde gjort jobben sin som er å researche litt på gjestene de har i studio. Det ble for dumt!
  Men du har som mange andre hoppet på en sak som Dagbladet slår opp uten at noen av dere har sett programmet. Ei heller Dagbladet!
  Jeg tåler fint kritikken jeg får at ikke alle er enige i tingene jeg skriver, men deretter å være usaklig og gjøre jobben sin dårlig som noen av programlederne, gjorde blir for dumt!
  .-= Trine Grung´s last blog ..Ylvis eller Wilborn? =-.

 2. Sivert
  1. september, 2009 at 13:19

  @Trine: Forstårn hva du mener, men er ikke StudioFem et program for damer som sliker å «slarve»? for å si det slik,- og at innholdet er så som så, ihvertfall de programmene jeg har sett. Men, det blir uansett fokusert på personer i de programmene, sett flere av de såkalte «kjendisboggerne» som stikker hodet frem i det programmet, da blir det fokus på deres blogg….

  Men Trine, kan du si noe om hva du ble forespeilet før programmet?? Vært inntressanet å vite, spes siden du kritiserer meg for å ikke sett programmet,- men nå går de programmene strengt tatt i reprise, ikke direkte sending,- etter det jeg vet.

 3. 1. september, 2009 at 14:30

  Programmet sendes på mandag…i klippet utgave. Men de ville jeg skulle snakke om blogg, angre på innlegg, hva bloggen min handler om, hvorfor så mange leser den etc etc. Seriøst med andre ord og jeg kunne vist at jeg har en seriøs side som bare synser litt om underholdningsbransjen som er en merkelig verden i seg selv.

  Når det går tydelig frem at over halvparten av de såkalte programlederne ikke har lest innholdet på bloggen min en gang så blir det for dumt. De har ikke gjort jobben sin og da ble jeg sint.

  Ikke sint fordi de syntes jeg er ufin med kjendiser….alle kan jo ikke slikke være kjente profiler opp etter ryggen. Tenker jeg 😉 Jeg har glimt i øye så kanskje jeg skal videoblogge mer sånn at folk ser humoren min ? hehe…takk for engasjementet….håper du ser litt anderledes på ting nå. Kanskje? Ha en finfin kveld!
  .-= Trine Grung´s last blog ..Ylvis eller Wilborn? =-.

 4. Sivert
  1. september, 2009 at 14:51

  @Trine: Ikke misforstå meg, for all del. jeg henger ikke folk for sine meninger og tanker,- liker at folk er rett frem, sier det dem mener og er ærlig,- ingenting er bedre,- men for å illustrere det jeg mener bedre, så ble temmelig flau, sint og rirritert på han raringen / klovnen idag på dagbladet og tv2 sin nettside, angriper Erna Solberg for sitt utseende, altså et rent personangrep, ikke på politikken til høyre, da bllir det temmelig usakelig, usmakelig og dumt,- og da bruker man media for å henge ut folk, istedenfor å argumentere mot på en sakelig måte…

  Ja, finn frem videokameraet du Trine….har vurdert det selv, men jeg har nå helskjegg, så jeg skremmer vel fanden på flat mark 🙂

 5. 1. september, 2009 at 16:03

  Jeg aner heldigvis ikke hva dette dreier seg om. Det finnes langt viktigere saker i dagens verden, for å si det mildt.
  .-= Det Politiske Udyr´s last blog ..Maktens Vei =-.

 6. Sivert
  1. september, 2009 at 16:11

  @Det politiske Udyr: hvordan kan du kommentere på en blogg når du ikke har skjønnt innholdet eller forstår hva saken gjelder? Men, som sagt,- hvordan vi mennesker oppfører oss både i media og ellers, betyr faktisk en goddel, vi er forbilder for barn, så det å tro at barn og ikke forstår hvordan vi voksne oppfører oss og er mot andre, blir vel naivt og dumt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *