Moland & French – Kongo

Print pagePDF pageEmail page

Idag falt dommen i Kongo, både Moland og French ble dømt til døden 5 ganger, 1 dødsdom pr. tiltalepunkt,- dessverre for familien og guttene.

Hva man kan Norge gjøre. Hvis man skal følge internasjonale kanaler og ikke synke nedpå samme nivå som nasjoner som bruker dødsstraff, så blir det fint lite Norge kan gjøre. Fordi, bruker vi penger som virkemiddel, altså kjøper dem fri og hjem til Norge,- da blir vi like korrupte, og det er pr. deffinisjon også korrupsjon. Så det Jan Egeland sier er korrekt, penger må ikke brukes som middel.

Men ingen seriøs stat vil prøve å kjøpe dem fri. Det er korrupsjon og ville blitt kjent

Så det eneste Norge kan gjøre nå er nå holde dem i livet ved å sørge for at dem får alt dem trenger der nede, og så jobbe som et sivilisert land via kontakter på regjeringsnivå og diplomatnivå. I det øyeblikket vi begynner å skal bla opp penger, så vil dem forlange mer og mer penger, så har man det gående,- og Kongo vil ikke i deres øyne få nok penger, samme med enka etter mannen som ble drept og det samme mener folket i Kisangani.

Så dette blir og en utrolig vanskelig sak, både for Norge, for guttene som sitter i Kongo og, ikke minst for dem som ble offer for dette drapet,- ofrene i denne saken har også krav på å bli behandlet med respekt og forståelse.

Det er jeg sliter med å forstå, er hva dem skulle gjøre i Kongo? Starte firma? Ferie? osv osv,- det har vært mange forklaringer på dette, både fra nordmennen og fra myndighetene i Kongo og fra en såkalt samarbeidspartner i Uganda, som angivelig var partnere av de to nordmennene. Så jeg synes egentlig det er rart at de to nordmennene ikke har villet forklare seg om dette,- taktisk og fornuftsmessig dumt.

Men, uansett er det bare tapere i denne saken. Familien til han som ble drept, foreldrene til de to nordmennene, og de to nordmennene selv. Og etter all oppslagene i media om saken, så kan man jo lure på hva som er sant og ikke sant,- hvis man ikke har vært der nede og sett alt selv.

Så de to nordmennene sitter til halsen i problemer, hvordan de skal løse dette blir et stort spørsmål. Jeg kan vanskelig se hvordan de guttene skal overleve dette, på hverken den ene eller andre måten.

Vg , Vg , Tv2 , Tv2 ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *