Kriminalomsorgen er udugelig

Print pagePDF pageEmail page

Jeg lurer på hva slags mennesker det er som jobber på Ila fengsel? Gjeng med raringer eller?,-men vi av oss som har sett bilde av anstalten, så skjønner man jo hvorfor innsatte kan gå ut og inn porten der som dem vil,- simpelt gjerde rundt anstalten. Og mobil har dem også på ei avdeling, for dem som jobber inne i byen ( hysj hysj info ),- uten å gå mer innpå det.

Altså herr Terje Wiik har fått ordnet seg pass gjennom politiet og kjøpt seg motorsykkel,- det mens han sitter i fengsel på 10 året, og har minst 4 år igjen,- ser helst det ble 11 år igjen for familien til eksen han drepte med gift. Denne saken er rett og slett et hån mot de pårørende til hun han drepte,- og det er å holde det norskefolk for narr,- når fengslet gir permisjoner til halvgale mennesker og politiet gir fanden i å finne mannen,- burde være en smal sak å få huket han inn, hvs dem bare ork å lette på tlfrøret og lette på ræva,- men når det er sagt, så er det ikke første gang Ila havner i medias søkelys p.g.a slapphet med permisjoner til feile folk og for å ha slapp sikkerhet i fengslet. Det har vært noen rømninger derfra som har vært temmelig i øyefallende, bl.a Chris Torp som rømte til Gran Canaria og var med i Tvnorge programmet Villa Medusa som bartender, for å nevne 1.

Og enda har ikke direktøren ved Ila fengsel lært,- når skal han lære? Hvor mange tabber skal dem gjøre før dem lærer? Normalt så lærer vi mennesker etter å ha gjort en tabbe 1 gang,- men når man har gjort samme tabben 5-10 ganger, da synes jeg det begynner å grense til udugelighet. Ikke bare udugelighet, men skandale.

Jeg lurer på hva de andre ansatte sier til dette? Når dem vet at det også har vært begått drap på fengselsbetjent på Ila for noen år tilbake,- så da kan ikke akkurat sikkerheten være det mest prioriterte på Ila fengsel. Jeg hadde nektet å jobbe på en slik arbeidsplass når sikkerheten er nede mot null, og hvor drapsdømte får komme å gå inn og ut porten når dem selv vil,- fordi nå sitter direktøren på Ila å venter på at Terje Wiik skal være så snill å komme tilbake, ikke spørsmål om å gjøre noe selv aktivt for å finne mannen.

Unnskyld meg,- men denne saken her begynner rett og slett å få et latterlighetens preg over seg,- når både politiet og direktøren på Ila sitter å venter på at mannen skal komme tilbake, og i tillegg har fått ordnet pass gjennom politiet og kjøpt Mc mens han sonet,- rett og slett tragekomisk, og han har 2 mobiler. Hva fanden skal gubben med pass, Mc og mobil når han soner en dom på 21 år? Han skal sone,- ikke komme og gå inn og ut av fengslet når han selv vil. Få fyren bak murene, det er der han skal være.

Men sånn går det når man et inkompetent fengselssystem og politi,- da gjør dem ikke jobben sin som dem skal.

dagbladet , vg , vg , vg , tv2 , vg , vg , vg ,

Stem:
Share

  11 comments for “Kriminalomsorgen er udugelig

 1. Elverum
  18. september, 2009 at 20:49

  Det at han fikk Perm er vel i det hele tatt et stort bevis på at reglene i norge er en stor standup festival… Bare tull og tøys!
  Hva er egentlig poeng å fengsle en mann når han kan få perm(som han stakk av på) når man er dømt for drap??

  Systemet i norge er ikke rettferdig!!… Syns nesten vi kan se å få til amerikanske tilstander jeg, da slipper hvertfall ikke folk ut på perm, eller fordi dem har oppført seg godt i fengselet…
  Lenge leve den gode politiken i norge..
  «Nei la oss snakke om eindomsskatten i valget»
  ja for den er jo viktigs her i landet…

 2. Sivert
  18. september, 2009 at 21:11

  @Elverum: Det at dem innvilget han perm, det har dem lov til,- etter en regel i lovverket som heter 4års regelen,- men…..det er stort men innen fengselsvesenet ang det å innvilge perm,- dem glemmer å vurdere om dem har med å gjøre en innsatt som jobber og går til rehabilitering på seriøst grunnlag, da mener jeg at om vedkommende gjør alt at han/hun kan for å bli lovlydig borger eller om det er innsatt som gjør ting bare for at det skal se slik ut, på en måte slikke systemet oppover ryggen,- men som egentlig ikke har til hensikt å bli lovlydig igjen,- slike ting ser dem ikke på og det har dem ikke fagfolk til å vurdere,- men burde absolutt vært en del av vurderingen,- fordi, det går utover dem som vil bli lovlydige og endre livet, og som fortjener å få permisjoner, fordi dem viser ærlighet.

  Så summa sumarium, må hele tenke måten og hvordan dem jobber på endres, det viser jo slike saker gang på gang,- kanskje påtide å få inn folk som kan jobbe med slike mennesker og som har jobbet med dette,- dem finnes og dem har gode resultater,- men dem brukes ikke,- dessverre.
  Har litt kjennskap til systemet hvordan det funker og hvordan dem jobber,- dem har vært på feilkurs de siste 20 år.

 3. NIKO..
  19. september, 2009 at 00:58

  NEI! norsk politi er ikke udugelig…. LA en utlending RØMME. .så skal du se mindre enn 24 timer uansett hvor faen han er..blirn tatt.. 😛

  SNUTEN DET! VETTU!

 4. Hannah
  19. september, 2009 at 16:34

  SIVERT:
  Jeg lurer på hva slags kunnskap og erfaring du har, siden du ytrer deg på denne måten?

  Tror du må sjekke opp litt fakta før du uttaler deg litt. Bare ett tips:)

 5. Sivert
  19. september, 2009 at 16:39

  @Hannah: Trenger man være rakettforsker for å skjønne at det noe riv ruskende galt et sted ? Når folk kan få pass av politiet og kjøpe seg motorsykkel mens man soner en dom på 21 år. Selvfølgelig er det noe galt et sted, slik skal det ikke være,- ikke rart at folk begynner å lure på hva fengselsvesenet og politiet driver med når slikt er mulig. Selv en 10 åring forstår at det er noe galt et sted, og det uten å være rakettforsker.

  For det andre, har jeg vel lov som alle andre å ha mine meninger om ting i samfunnet, eller er det forbeholdt enkelte utvalgte?lurer

 6. Hannah
  19. september, 2009 at 17:15

  Meninger kan du selfølgelig ha, men du bør ikke komme med påstander om hvordan du tror systemet virker, når du ikke har alle fakta på bordet.

 7. NIKO..
  19. september, 2009 at 18:26

  JEg veit hvordan SYSTEMET I NORGE ER:…. KORRUPT!!

  SOM ALLE ANDRE LAND!

  Det er ikke noe forskjell på KORRUPSJON hos nordmenn fra andre land…

 8. Espen
  19. september, 2009 at 20:55

  Vel, det er jo bare å bli kriminell selv det, man blir jo tatt bedre vare på da vet du! luksus og veldåd, serverte måltider heletiden, nå ser man jo at dømte kriminelle også får sponsa/hjulpet ut på ferie selv etter å ha drept… Poenget med fengsels straff i norge? det lokker jo faktisk folk inn der fremfor å krangle med NAV 😛

 9. Per
  19. september, 2009 at 21:41

  Vel, slik går det når det er en forsvarsadvokat som er Justisminister. Husk hva han har skrytt av: «Soningskøene er borte»

  Joda, men hvordan har du klart det? Sluppet folk ut før tiden……faktisk leste jeg en plass at «komiske Knut» har latt fangene slippe unna med 600 år mindre fengselstid…..men for all del, slik går det når man lar slike få lov til å bestemme prioriteringer til politiet ig kriminalomsorgen.

  Hadde det vært opp til meg (ja, jeg jobber som uniformert politi), så skulle slike som han SITTE i 21 år! MINST!

 10. Lille my
  20. september, 2009 at 00:09

  Jeg ser flere steder at det er nevnt at etter fire år kan kriminelle få permisjon, men burde det ikke settes krav til hvilken dom vedkommende soner og hvilken lengde det er på den?

 11. ante valente
  20. september, 2009 at 02:20

  4års regelen har jeg aldri hørt om, men at du kan få permisjon etter 1/3 utholdt soning er nok nærmere sannheten.
  hva permisjon angår, det er ikke noe du har krav på som innsatt, men noe du kan få.

  mener å huske at du kan få 1 1/2 døgn i måneden, disse døgnene kan samles opp, men maks 5 døgn permisjon totalt.

  hvis jeg ikke tar feil så har Wiik allerede hatt flere permisjoner uten svikt, og således opparbeidet seg en tillit hos kriminalomsorgen, denne tilliten er nå brutt, konsekvensen av dette vil mest sannsynlig bli permnekt når/hvis han kommer tilbake, sannsynligheten for at han også får en tilleggs straff er tilstede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *