Lov og orden

Print pagePDF pageEmail page

Sitter med en følelse av at Frp har en lettvint omgang og holdning til Norskelover og regler,- igår kom det fram at Carl I Hagen sin garasje ikke er byggmeldt, og idag kommer fram at Frp politiker Svein Ole Sandvik har forfalsket et dokument som angivelig viser at han klart skytterprøven til elgjakta. Egentlig ikke de helt store sakene, men det viser ei holdning som ikke er bra, og dem sender ekstremt negative holdninger ut til befolkningen, ikke minst til ungdommen. Men Hagen gjør seg selv selvfølgelig til offer, og slenger ballen over til kommunen,- noe han er ekspert på.

Garasjen har stått der i over 15 år, da vi kjøpte huset sto det i prospektet at den ikke var meldt inn. Jeg har ikke gjort noe med det. Den skulle vært meldt inn, men jeg tenkte ikke noe mer på dette. Kommunen har vært der på befaring tidligere, jeg antok at de ville ha sagt ifra hvis det var noe problemer, sier Hagen.

Nå er slik at det ikke er kommunen sin jobb å  si ifra,- men det er eier av huset sin plikt og jobb å melde dette inn, og det før man bygger, og ikke etterpå. Så uansett hvordan Hagen vrir og vrenger på dette, så er det hans plikt å se til at alt er i 0rden som huseier, både i forhold til plan og bygningsloven, men dette er også ekstremt viktig i forhold til forsikringen på huset, både brannforsikringen og at man har forsikret huset med tilstrekkelig verdi, både innbo og løsøre. Enn hvis noen hadde satt fyr på huset til Hagen? Enn hvis garasjen kolapset og bilen inni også ble ødelagt? Dette er hendelser som gjør at folk springer til forsikringsselskapet sitt,- men man kan jo ikke få noe igjen på forsikringen som ikke er byggmeldt og som formeldt sett ikke er oppført og godkjent av kommunen.

For å si det enkelt. Når det ikke er byggmeldt og godkjent fra kommunen, så eier du heller ikke garasjen, og når du ikke eier garasjen, så kan du heller ikke få noe igjen på forsikringen hvis uehellet skulle være ute,- selv dette forstår en 12 åring, og får å si det enda kortere. Papirene må være iorden. Men dette vet Hagen, dum er han ikke. Så dette skyldes rett og slett en holdning til norskelover og regler, som temmelig overfladisk og man viser manglende respekt for gjeldende lover og regler,- noe lov og orden partiet mener andre skal være påpasselig med. Rene glasshus kastingen dette.

Til forskjell fra Hagen velger Svein Ole Sandvik å ikke kommentere at han er politianmeldt for dokument forfalskning, noe som kan være smart,- «den som tier samtykker» Da risikere han ihvertfall ikke å kaste stein i glasshus og fremstille seg selv som raring i media.

Så det er tydeligvis at det er et holdningsproblem innad i Frp i forhold til lover og regler, enten må dem ta et oppgjør med dette innad eller så får dem slutte å rope og skrike på at andre mennesker skal følge lover og regler, både innvandrere og nordmenn, da det tar seg lite pent ut i media å kaste stein i glasshus.

Vg ,

Stem:
Share

  4 comments for “Lov og orden

 1. Birk
  19. september, 2009 at 13:13

  Dette er en like stor «ikkesak» som Helga Pedersens sine ulovligheter der nord i Tana.

  Helga Pedersen er ikke dum hun heller. Papirene må være i orden.

  AP er et «lov og orden»-parti det også. (Det motsatte hadde jo vært kriminelt…)

  Signaler ut til befolkningen…Ja, det var synd for Stoltenberg da han for noen få år siden bulket en parkert bil og stakk fra åstedet.
  Leit for han at det var et vitne til hendelsen.

  Men folk glemmer. Snart er både Hagens garasje og Pedersens hus borte i glemselen. Det er nok det beste.

 2. Sivert
  19. september, 2009 at 13:38

  @Birk: Ikke sak, er det ikke. Hadde det vært en ikke sak, så hadde dem fulgt lover og regler, slik man skal gjøre,- men merk deg 1 ting. Det er en vesentlig forskjell på Helga Pedersen og de 2 Frp`erne,- hun står ikke ved alle anledninger å ber foreldre lære barna folkeskikk og står å rope og skriker at både nordmenn og innvndrere skal følge lover og regler,- det blir glasshus kasting når man ber andre gjøre ting man selv ikke gjør. Blir akkurat samme mekanismen som når f.eks foreldrene ber barna ikke røyke, men i neste øyeblikk tar dem seg en røyk selv,- da er det ikke konsekvens mellom liv og lære ogman blir ikke tatt allvorlig.

 3. Birk
  19. september, 2009 at 20:51

  Joda. Både Hagens garasje og Pedersens lille hus er en sak som ikke fortjener store oppslag i media.
  Folk flest bryr seg om de litt større sakene.

  Helga Pedersen synes nok også at «nordmenn og innvandrere» skal følge lover og regler.
  En vesentlig forskjell mellom Hagen og Pedersen er at Hagen ikke var «byggmester». Det var derimot Pedersen.

  Arbeiderpartiets ungdom hadde et holdningsproblem for noen få år siden. (Det gjaldt nok noen som satt i moderpartiet også.)
  Det måtte en rettssak og noen domfellelser til for at disse skulle forstå at underslag og bedrageri ikke er akseptert. Manglende respekt for lover og regler ble da behørig belyst.

 4. Sivert
  20. september, 2009 at 10:19

  @Birk: Det at folk prøver å ro og komme med allskens unnskyldninger, istedenfor å si som sant er at dem har gjort en tabbe eller feil,- det gjør jo bare at folk mister enda mer tillit til politikerne, også andre som er pålagt å følge lovverket, spes i forhold til ungdommen blir dette feile signaler å sende ut,- vi halvgamle hester, bør prøve å være gode forbilder for ungdommen,- synes sånt er viktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *