Redningsaksjon – Lyn

Print pagePDF pageEmail page

Vet ikke om jeg skal flire eller gråte, det er opprettet nødtelefon for å berge Lyn fra konkurs,- altså folk betaler 200,- hvis dem ringer et bestemt nummer.

Skal det norskefolk berge en vannstyrt og skakkkjørt fotballklubb? Dette kommer til å gjennta seg til neste, om ikke med Lyn, men med klubber som ikke har råd eller kroner til å være i tippeligaen, allerede har en klubb i adeccoligaen varslet at dem ikke har råd til å rykke opp og halvparten av spillerne i klubben står uten kontrakter, og en annen har vært berget 2 ganger allerede iår, som også er opprykskandidat til tippeligaen. Jeg ser for meg allerede hva som vil skje med norskfotball neste år,- flere klubber vil ligge nede med brukken rygg og blir begjært konkurs.

Er dette fotballklubbene ber det norskefolk om hjelp til å berge? Skal det norskfolk betale millionlønningene til spillerne i tippeligaen? Bare spør. Da foreslår jeg heller at man bare lar klubbene gå konk, da har dem ikke livetsrett. Alle bure jo skjønne at det nor galtet sted, når den klubben i Norge med best  økonomi måtte ta lån tidligere i år for å betale spillerlønningene, da lurer jeg på hvor mye i minus de andre tippeligaklubbene  har ?

La Lyn gå konk, så kan dem bygge opp klubben fra bunnen av på ny og med en sunnere økonomiskstyring enn dem har idag, nå er det nullstyring. Og ikke er det NFF sin jobb å berge Lyn, det er faktisk noe som heter at man må rydde opp etter seg når man har rotet det til, og det heter også at sjøl gjort er vel gjort.

Alle klubbene i både adeccoligaen og i tippeligaen som ikke har økonomiskstyring og sliter med store underskudd, la dem gå fløyten, eneste måten å lære på, så får dem gå på skole etterpå å lære seg økonomi, dem har kun seg selv å takke, så må det bli slutt på bruk av rikeonkler som spøtter flere 10-talls millioner inni klubbene til ingen nytte, bortkastede kroner, og det er heller ikke slik man driver en ansvarlig økonomiskstyring i klubbene, man bruker ikke mer enn hva man får inn, og så børt NFF komme på banen å vedta lønnstak for både tippeligaen og adeccoligaen, slik det Engelske forbundet har gjort nå nylig. Påtide!

Vg , Tv2 , Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  7 comments for “Redningsaksjon – Lyn

 1. Ken
  29. september, 2009 at 17:45

  Delvis enig her i det du sier – men en sak har alltid to sider. Husk at Lyn var hobbyklubben til Atle Brynestad i mange år, og at det var han egenhendig som tok seg av det årlige underskuddet (som måtte komme) da det i seg selv ikke var liv laga for en klubb av det formatet i Tippeligaen – mye på grunn av for lite inntekter i form av billettinntekter.

  Det skal dog sies at det har vært utrolig mye rot i form av de kjente overgangssakene med blant annet Mikel – og hva utfallet av disse egentlig ble for Lyn sin del er for meg ukjent.

  En annen ting er at om Lyn hadde sin egen bane som de fleste andre klubber – og ikke måtte ha leid Ullevål stadion – så hadde ikke Lyn vært i denne krisen som de er i nå. Her må Oslo kommune og NFF ta endel av skylda, da leieutgiftene på stadionen er mildt sagt horrible. Et eksempel på nesten samme sak er det som skjedde med Wimbledon, som heller ikke hadde sin egen bane, og måtte regelrett flytte hele virksomheten til en annen by. Så det å ha et eget stadion og dra fordelene knyttet til det er uvurdeelig i toppfotballen.

  Således skal verken styre eller andre i Lyn ha mye av skylda for den situasjonen de har havnet i. Lønnsnivået i Lyn er ikke så høyt at det er uforsvarlig, og direktør Erik Langerud er en fantastisk dyktig person som har stått fram som en bauta i løpet av de siste månedene. Det er bare rett og slett ikke liv laga for en fotballklubb som Lyn i Tippeligaen uten en rik onkel ala Brynestad. Så enkelt kan det sies.

 2. Sivert
  29. september, 2009 at 17:55

  @Ken: Jeg betviler ikke at det ikke finnes dyktige folk i Lyn, det har dem sikkert mange av,- men et sted må det gått galt? En annen ting, hvis Lyn nå blir berget og får kroner, skal da enkelt personer eller invenstorer berge alle klubbene som ikke har styring på økonomien ? Det kommer til å bli flere, mange flere. Både KIL, Moss, Start, Stabæk, HFK, Bryne, Odd, m.fl sliter, hvis da hver av disse trenger flere millioner p.g.a dårlig økonomisk styring, hvem skal berge dem? NFF ? Dette vitner etter min mening om ellendig styring på økonomien innen Norsk toppfotball, engang må man sette ned foten og la klubbene berge seg selv og heller la dem bygge klubben opp på ny, fra bunnen av, nå nevnte jeg bare noen klubber, men flere er det.

 3. Jon Hilmar
  29. september, 2009 at 18:05

  Ken, du sier – sitat : «om Lyn hadde sin egen bane som de fleste andre klubber – og ikke måtte ha leid Ullevål stadion – så hadde ikke Lyn vært i denne krisen som de er i nå. Her må Oslo kommune og NFF ta endel av skylda, da leieutgiftene på stadionen er mildt sagt horrible»

  Da glemmer du at for litt over et år siden var det diskusjon innad i Lyn om man skulle leie Bislett stadion til hjemmekampene i stedet for Ullevaal, da det bare var halve leien!

  Dette ble nedstemt, da man ut i fra stolthet bestemte at siden Ullevaal alltid hadde vært Lyns hjemmearena skulle de fortsette med det!! Nå spiller man for en 95% tom arena med store Lyn-postere som virtuelt publikum! Snakk om stolthet og idioti!

  Når man ikke kan foreta en nødvendig innsparing som denne men heller blør millioner bare på stolthet og dumskap, så kan de ha det så godt! Har ingen medfølelse med Lyn her.

  Likevel synes jeg NFF bør gå med på akkord, ikke av hensyn til Lyn, men av hensyn til de lagene som har tatt poeng mot dem i tippeligaen. Deluxe urettferdig dersom f.eks. Ålesund mister 6 poeng for at Lyn roter det til.

 4. Sivert
  29. september, 2009 at 18:14

  @Jon Hilmar: Alle klubbene i både adeccoligaen og tippeligaen kommer til å slite til neste år, vent å se, mer eller mindre. Og jeg er stygt redd for at norskfotball må igjennom en slanke prosess for så å komme videre og bygge seg opp på ny,- det er blitt altfor store budsjetter i klubbene og lønningene er milevis unna hva dem burde være,- dette bør klubbene i 2009 ta til seg og gjøre noe med, permanent, ikke bare for å berge klubben,- men for å få på plass en sunn økonomiskdrift i klubbene,- det er allerede klubber som er påtur opp til tippeligaen som melder at dem egentlig ikke har råd til å rykke opp,- da er det noe fundamentalt galt et sted,- bør ryddes opp fra A til Å i alle klubber, dette kan ikke fortsette.

 5. Stian
  29. september, 2009 at 18:48

  ja, mulig man burde sende ledelsen i klubben en tur på skolen for å lære økonomi, nå burde du forsåvidt følge eksempelet og ta en tur på skolebenken for å lære deg orddeling, lenge siden jeg har sett noen med så mange feil i innlegget sitt. Det heter det norske folk og livets rett.
  Når det gjelder NFF og det du skriver om at det ikke er deres oppgave å redde lyn så har du helt rett, men det er heller ikke noe spørsmål om heller. Når man bare leser overskrifter og unlater å tenke selv blir det fort feil.
  Lyn har bedt NFF gå med på frivillig akkord, noe som betyr at man reduserer kravet for å kunne fortsette slik at man får sikret seg et vist beløp. Når et firma eller en fotballklubb går konkurs skal alle kreditorene ha en like stor prosentandel av sitt krav avhengig av hvor mye penger det er i firmaet. Akkuratt nå er det ikke en krone i klubben, så NFF får ikke en krone om Lyn går konkurs, en fotballklubb sine inntekter kommer fra sponsorer og billettinntekter, lyn har ingen aktiva, altså ingen penger. Spillerne som er verdt mange millioner er ansatte og blir derfor løst fra kontrakten sin når konkurs intreffer, ved å drive ut sesongen og selge spillere kan lyn innhente aktiva og betale gjeld, det kan de ikke nå ettersom overgangsvinduet er lukket.

 6. Sivert
  29. september, 2009 at 19:28

  @Stian: For å si ifra med engang, hvis du skal komme å drive oppdragelse eller skal lære meg noe, uten å ha spurt meg først,- noe som er normalt at amn gjør, da blir du snart velbalt både hud – og vingeflettet, litt takt, tone og oppførsel krever jeg, både av meg selv og andre, så bare kutt ut skit snakk om skrivefeiler, det kan du komme med når jeg skriver et innlegg om det, ellers ikke. På forhånd takk

 7. Stian
  30. september, 2009 at 01:35

  Fair nok, jeg henviser videre til innlegget ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *