Semb – For snill

Print pagePDF pageEmail page

Registrer at Semb i dagens vgnett snakker om å ga tilbake til 14 lag i tippeligaen. 14 Semb?

Må si du er snill med klubbnivået i eliteserien, snakk heller om 12 eller 10 lag, da kan vi snakke om eliteserie, ikke før. Vi har ikke 14 lag som holder eliteserienivå, samme er det i toppserien for kvinner, burde gått ned til 10 i tippeligae og 8 i toppserien for kvinner. En annen ting.

Hva er toppfotball? Hvordan skal vi definere det? Hvor mange klubber har vi idag både herre og dame siden tilsamen, noen som vet det? Jeg så akkurat nå, det er siger og skriver 112 lag som går under definisjonen Toppfotball her i Norge pr. dags dato. Ja du leste riktig.

Norges fotballforbund definerer både eliteserien, adeccoligaen, toppserien for kvinner, 1div kvinner og alle 2div. lagene på herresiden som Norsk toppfotball, det blir 112 lag tilsammen.

Da lurer jeg. Har vi 112 lag som holder Toppfotball nivå? Tvilsomt, meget tvilsomt. Kanskje påtide å stramme innpå antall lag i både eliteserien, adeccoliagen, toppserien for kvinner og 1 div. kvinner, kunne med god samvittighet fjernet 12 lag tilsammen fra de seriene, og vi har ikke 16 lag som holder eliteserie nivå bl.a og vi har ikke 16 lag som holder adeccoliganivå, og vi kunne glatt omgjort 2.div fra 4 til 2 avdelinger. Kanskje påtide?

Så dette som Semb tar opp er både riktig og viktig for norskfotball påsikt, ikke minst med tanke på hvis man vil heve nivået i Norsk toppfotball, og det er vel meningen også, hvis man har tenkt at vi skal få et landslag som kommer seg til EM eller VM innimellom og ikke bare vært tiende år, som nå.

Vg , Vg ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *