Gambling med mennesker – Penger

Print pagePDF pageEmail page

Nå idag fikk vi servert kjennelsen for drapene på gården i Søndre Land, overrasskende? Nei, vil ikke si det.

Det er ikke første gang påtalemyndigheten tar ut tiltale på uskyldige mennesker og gambler med folks liv,- sitter med en følelse av at man gir fanden i rettssikkerheten og tar ut tiltalte med bind for øynene, det var da enda bra at uskyldige ikke ble dømt, var vel kanskje bare flaks det også? Og det ikke først gang dem har kjørt sak mot uskyldige mennesker, vi må ikke glemme Fritz Moen og rekke andre som har blitt dømt for drap, dem overhode ikke har begått.

Er dette blitt den nye formen for risikosport i Norge? Hvor påtalemyndigheten kjører saken og tenker som så, går det så går det og er vi heldige får vi han / hun dømt ?

Jeg må si som menigmann, jeg blir skeptisk  til hvordan påtalemyndigheten går ut i media i kriminalsaker og nærmest erklære saken som oppklart,- men så viser det seg at dem har null beviser mot vedkommende, det så vi jo med drapet på Vegard Bjerck i Oslo og drapet på Kongsvinger, dem slilpper ut i tur og orden da politiet ikke har bevis og ikke kan skaffe bevis, og nå disse 2 drapene på denne gården.

Jeg våger meg å spørre. Hva holder egentlig påtalemyndigheten på med ? Kan dem ikke jobben sin eller? Noe fundamentalt galt er det når fagdommerne og jurien frikjenner folk, mens påtalemyndigheten må gå slukøret hjem og skamme seg, etter å ha «tapt» tapt en sak,- forresten ordet tape en sak i denne sammenheng klinger dårlig i mine ører,- da det er mennesker vi snakker om i slike saker som dette og hvor man gambler med folks liv, da kan man nesten ikke bruke ordet tape en sak, blir litt vel vulgert.

En ting er at den gambler med folks liv,- men det er jo ikke akkurat gratis disse rettssakene, koster på millioner å kjøre slike saker i retten, bare en advokat tar jo 4 – 500 kroner timen, som det offentlige betaler. Altså så misbruker påtalemyndigheten skattebetalernes penger på denne måten i tillegg, og det i millionklassen også. Skal det norskefolk betale for udugelig politiarbeid og enda mer udugelig arbeid fra påtaemyndigheten? lurer. Men det er faktisk realiteten,- da burde vi som skattebetalere kreve større rettssikkerhet for oss selv i dette landet, det må være et minimumskrav.

Lurer på hva påtalemyndigheten regner som bevis når dommerne tydeligvis ikke mener det er bevis ? Et sted må det svikte totalt.

Vg , Tv2 , riks24 , riks24 ,

Stem:
Share

  1 comment for “Gambling med mennesker – Penger

  1. Kan
    17. oktober, 2009 at 07:00

    Bevis i Tingsretten er: Men Politiet sa jo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *