Tanken er god – men

Print pagePDF pageEmail page

Ser idag at regjeringen utlyser ny allmenkringkaster konsesjon som må satse på nyheter og ligge i Bergen. Sålangt så vel. Jeg er enig med Giske at det skal være konkurranse på tv fronten og at tvkanaler som vi har bør satse på nyheter, noe som er dyrt å satse på, men bør være en del av allemenkrigskaster konsesjoner,- skal bare mangle.

Men, det er et men. Er det marked for enda en slik kanal som er reklame finansiert? Etter det som Tv2 sier så sliter dem å holde driften og må innskrenke, da det koster mer enn det smaker, så derfor må dem kutte i programtilbudet, som f.eks Tabloid. Vi er bare et marked på 4,8 millioner mennesker, så det er begrenset hvor mange slike kanaler som overlever. En annen ting, ingenting er vel så dyrt som å lage tvreklame og produsere nyheter.

Personlig tror jeg ikke det er marked for enda flere tvkanaler, spesielt tvkanaler som er reklamefinansiert. Til det er markedet forlite og det er for kostbart å drive på den måten,- så ja. Tvkanalen kommer nok på lufta og blir nok sendt, men levetiden er det verre med, så fremt ikke det er folk med enorm kapital som går inni noe slikt.

Så tanken er god, men å få det til å leve er noe annet, det er der de store usikkerhets momentene ligger, når 1 allmenkringkastnings kanal sliter med økonomien, så blir det vel ikke bedre med flere som skal slite og konkurrere på det samme markedet. Så jeg tror det er dødfødt prosjekt, dessverre.

Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  4 comments for “Tanken er god – men

 1. Kiddo
  16. oktober, 2009 at 16:21

  Dette er jo en konsesjon som også TV 2, TVNorge og TV 3 kan søke på. Ikke sikkert det blir en ny kanal av dette.

 2. Sivert
  16. oktober, 2009 at 16:33

  @kiddo: Men har de kanalen livets rett ? Det er jo kanaler som sliter ekstremt med økonomien allerede, og det å bli allmenkringkaster og satse tung på nyheter, det koster penger,- og inntektene er begrenset, egentlig er det rart at TvNorge og Tv3 lever enda, spesielt TvNorge

 3. ke?
  16. oktober, 2009 at 18:44

  er ikke dette konsesjonen til TV2 da, som blir utlyst på nytt, så det blir vel fortsatt bare en allmennkringkaster i tillegg til nrk.

 4. Sivert
  16. oktober, 2009 at 18:52

  @ke: Nei, er ikke det. Denne konsesjonen gir den kanalen samme rettigheter som Nrk har å bli sendt på alle tvplatformer som Canaldigital, viasat, kabelselskapene osv osv,- idag er det jo kun CanalDigital som har tv2 på sin platform og det samme kabelselskapene,- men ikke hos Viasat. Men det spørs om Tv2 vil søke da og om dem vil ha denne konsesjonen som gir dem rettigheter til å bli sendt på alle platformer, det har dem ikke idag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *