Ikke Utenkelig – Kamma

Print pagePDF pageEmail page

Nå idag ble det klart at HamKam slår følge med Stavanger, Notodden og Skeid ned i 2.div etter årets sesong. Ser at Tv2 har ei overskrift som sier at HamKam klarte det utenkelige. Det var absolutt ikke utenkelig, dessverre for Kamma.

hamkam_nedrykk_2div_adeccoligaen_

Når man går ut ved oppkjøringen til sesongen og sier at, «vi skal bare ned i adeccoligen og snu, så skal vi rett opp igjen»,- da ber du om bråk. Enda verre blir det når man som trener klarer å plante den tankengangen inni hodet på samtlige i spillerstallen,- da har man ikke forstått mye hvordan fotballfungerer og da har man ikke forstått hvor prestasjonen sitter, nemlig i hodet og mellom ørene.

Når man i tillegg som spiller tror at man slipper å springe på banen og bare drar føttene etter seg, da har man heller ikke den rette innstillingen til hvordan fotball skal spilles, første bud. LØP, og ikke dra beina etter deg.

Det at HamKam rykket ned idag var ikke stor overrasskelse for meg. Allerede etter 5-3 taper borte mot Alta i serien skjønnte jeg at Kamma vil aldri overleve. Hvorfor? Jo, Vegard Skogheim presterer å si at Alta vant på flaks,- FLAKS,- man kaller ikke et 5-3 tap borte for et flaksetap, da har man ikke tatt inn over seg at det mange gode lag i Norge, og man kan tape og vinne mot alle i samme divisjon, og er man da ikke skjerpet 110% så taper man kamper.

En viktig med tabellen,- man får antall poeng og man havner på tabellen som fortjent,- man får både resultater og poeng etter det man fortjener, for å si det enda enklere. Man får som fortjent i fotball,- hverken mer eller mindre.

Så nå kan vi si at HamKam, Notodden, Stavanger og Skeid har fått som fortjent, dem spilte så dårlig i årets sesong at de ikke fikk flere poeng enn at dem rykker ned. Som fortjent,- hverken mer eller mindre.

Når det gjelder opprykk, så sitter jeg med en følelse av at det blir Sogndal og Haugesund som går opp,- Kongsvinger har hatt dalende formkurve lenge, så tvilsomt at dem klarer oppryksplass og Hønefoss har også variert mye i sitt spill, så jeg tror at både KIL og Hønefoss snubler i siste serierunde.

Vg , Tv2 , riks24 , Tv2 , Vg ,

Stem:
Share

  2 comments for “Ikke Utenkelig – Kamma

 1. Skuffet
  26. oktober, 2009 at 02:45

  Formannskapet i Hamar kommune gikk 21. desember 2005 inn for alternativ to (A2a), med plass til 10 200 tilskuere. Denne beslutningen ble opprettholdt av kommunestyret 1. februar året etter, med 25 mot 14 stemmer for det mest omfattende forslaget, og dermed var det klart for bygging av nytt stadion. Første byggetrinn BLEplanlagt å stå klart foran 2008-sesongen. Hele prosjektet har en antatt kostnadsramme på ca. 225 millioner kroner, og det er fortsatt uklart hvordan det skal finansieres.

  29. juni 2007 ble det klart at NCC Constructions AS skulle bygge den nye Briskeby Gressbane. 11. mai 2008 skal første kamp spilles.

  Tidenes mageplask?

  Ja ,jeg vet faktisk ikke om jeg skal le eller gråte, men etter å ha tenkt litt på saken, så har jeg valgt å le! Vi hedemarkinger er ganske så impulsive bare vi får tenkt oss om.

  Javel så sitter vi her med ett stadion monster som kun er halvferdig. Pr.dags dato er kun 2 -to sittetribunesider ferdige, mens den gamle sittetribunen står der til spott og spe mens den siste siden er ubebygd og pyntet opp med jordhauger og skrot. Våre kommune politikere og Ham-Kam ledelsen lovte Hamars befolkning ett nytt,flott og intimt stadion som skulle være ferdig til tippeligaspill neste år. De samme individene sørget for å kaste ut beboere fra sine hus i området slik at stadion kunne bli bygget. Flere av disse har nå flyttet uten grunn, da stadion ikke kan ferdigstilles og tomtene disse husene sto på er kun jordhauger.

  Det hører med til historien at Briskebyen vel ,som er beboer foreningen i området, advarte på det sterkeste mot denne utbyggingen og anbefalte en mindre utvidelse basert på nøkternhet og ett godt fakta grunnlag.Dette ble selvsagt ikke tatt til etterretning av kommunen eller Ham-kam som satte igang en storstilt utbygging som nå har endt med tidenes mageplask.

  Det er mange grunner til at Ham-Kam OG Hamar kommune har havmet i dette skandaløse uføret:

  1. Tidligere ledelse må ha brukt penger som fulle sjømenn mens laget befant seg i tippeligaen. Flere av disse forlot det synkende skipet og etterlot seg ett økonomisk uføre som det vil ta år å få rettet opp igjen. Jeg synes oppriktig synd på de klubbene som har ansatt disse med høy sigarføring. Det kan bli spennende å se hvordan f.eks. Vålerenga vil møte fremtiden?

  2. Fotballforbundet stilte krav til arena som er en ren utopi. Antall sitteplasser osv. er hinsides enhver fornuft når man ser tilbake på tilskuerantallet på Ham-Kamms hjemmekamper.

  3. Ham-Kam og Hamar kommunes representanter gikk inn med skyggelapper på begge øynene og lot seg forføre av stormannsgalskapen som rådet (-og råder) i norsk forball. De overhørte glatt alle protester og advarsler og gikk igang med denne storstilte utbyggingen på ett ganske så løst grunnlag. Beboere ble regelrett kastet ut fra sine hjem i glansen av lovprisningen av Hamars nye flotte arena som ville bli ett nytt signalbygg for Hamar. Ja, signalbygg har det blitt, men absolutt ikke i positivt lys for byen og maktpersonene som nå toer sine hender. Denne saken burde få mange hoder til å rulle både i Ham-Kam og ikke minst i rådhuset!

  4.Etter en laber start på året kom kravet om treners avgang. Kravet ble framsatt av både spillere og publikum med Briskebybanden i spissen. På hjemmekampene ble hovedtrener regelrett mobbet fra tribunefolket, mens man ropte på assistent trenerens inntogsmarsj. Ledelsen uttalte at hovedtrener hadde deres fulle tillit, mens man dagen etter gir ham sparken og innsetter ass.trener som ny hovedtrener. Dermed fikk sutrekopene sin vilje igjennom og Ham-Kam ledelsen lot spillerne overta klubben.

  5. Effekten av trenerbyttet kan man trygt si har uteblitt , men Briskebybanden og tilsvarende tilskuere toet sine hender og fortsatte sin støtte til en trener og ett lag som absolutt ikke hører hjemme verken i tippeligaen eller i 1 divisjon. Nå hørte man plutselig ingen protester og disse såkalte fotballspillerne kunne fortsette å heve sine høye lønninger for en jobb som ikke ble utført. Hvordan disse spillerne ( – og trener) kan forsvare jobben de har gjort for klubben er utrolig og vitner om total mangel på selvinnsikt. Enkelte avis artikler og intervjuer den siste tiden vitner om en ansvarsfraskrivelse uten sidestykke.

  Forstkommende uke bør både spillere,trener(-e) og ledelse møte opp på NAV og melde seg ledige for tilgjengelige jobber for på fotballbanen har de nå bevist at de ikke har noe å gjøre. Det er mitt håp at disse blir ledige uten dagpenger i lang tid fremover for dette er en situasjon de har satt seg selv i.

  I Hamar arbeiderblad kunne vi lese at ledelsen kanskje må flytte tilbake til det gamle, nedslitte klubbhuset da de ikke har penger til husleien i det nye anlegget. Jeg håper at siste mann slukker lyset når han/hun flytter ut av lokalene. istedet for å ta ibruk ett av Briskebyens styggeste og mest falleferdige bygninger på nytt kan den ev.nye ledelsen få plass i den gamle pølseboden. Det burde være nok plass til driften av byens 2.divisjonslag!

  Skuffet og forbanna

 2. Sivert
  26. oktober, 2009 at 11:11

  @ Skuffet: Jeg forstår meget godt at folk på Hamar er skuffet, har ingen problem med det, også måten Vegard Skogheim har taklet dette på er vel ikke å anbefal andre å gjøre etter han, det samme med innstillingen fra ledelsen, sportsligledelse og spillerne,- påtide kanskje å forstå at uansett divisjon man spiller i, så må jobben gjøres 100% for å lykkes.
  Ser nå at HamKam kan berge plasse hvis Lyn går konk, noe jeg antar HamKam gleder seg til 🙂 men da kommer spørsmålet, har dem noe å gjøre i adeccoligaen ? da mener jeg sportsligsett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *