Overgrep – incest – voldtekt

Print pagePDF pageEmail page

Endelig kom det 2 artikler på nett som omhandler overgrep mot barn, begått av begge kjønn, altså voksne kvinner og menn som begår overgrep. Enda tror jeg tallene for hvor stor prosent andel av overgrepene som blir begått av kvinner,- stygt redd tallene ligger mye høyere. Men at slikt kommer ikke ut i den skala det fortjener,da det ikke passer inni bildet hva samfunnet og mennesker ser for seg hvordan en overgriper er.

Vi har jo jo hørt om alle de slemme mennene som begår overgrep, dem er blitt både tegnet og beskrevet uttalige ganger, og at de oppsøker barn ute og på offentlige steder og vi har hørt om bestefaren og stefaren som misbrukte barnet,- men vi glemmer kvinnene / damene som overgriper i dette bildet, og vi glemmer alle de guttene og jentene som har blitt misbrukt av sin mor eller bestemor.


Vil gjerne fortelle en av deres historie, nemlig en kamerat av meg opplevde dette og hva som skjedde når han ville anmelde moren. Skal gi en kort versjon av hans sak, jeg ble innvolvert i hans sak, da han trengte noen å prate med og noen til å lytte til han,- noe vi alle har behov for inni mellom.

Han ble fra han var 4 år til han ble 16, bundet fast i sengen hver natt med håndjern og voldtatt av moren, håndjernene satte moren på han for at han ikke skulle onanere mens hun ikke så det.

Dette var kortversjonen av det moren gjorde,- og når han skulle anmelde dette, så svarte politiet.

Jammen din er jo…… så hun kan da ikke begå overgrep mot barn og i tillegg er hun jo så søt og snill, så du kan bare gå.

Er det slik vi skal møte ofrene? Er det slik vi skal behandle gutter og menn som har vært utsatt for grove overgrep fra mødre, bestemødre, fedre og bestefedre ?

Jeg anser denne måten  å møte ofrene på er å begå nye overgrep mot disse,- dem får aldri fortalt hva som skjedde med dem, og hvor vondt dette er, fordi vi i samfunnet er blitt fortalt hvordan en overgriper er, når det ikke passer inni dette bildet, så avfeier man saken. Det er like dumt å tro at en overgrep  kun blir begått av menn, som det er å tro at jorda er flat, sålangt er vi kommet i 2009.

Det begås overgrep mot barn hver dag i mange tusen hjem i Norge, både av kvinner og menn,- det er vel  kanskje påtide vi våkner opp fra dvalen og tror at verden kun er god og snill og at mamma gjør aldri noe galt,- mamma er like mye menneske som pappa er, og mamma er like lite feilfri som pappa er,- men utfra hvordan samfunnet og myndighetene har definert en overgriper så skulle man tro at mamma er rene guden, jesus og er hellig som aldri sier og gjør noe galt, men jaggu meg kommer vi til å møte oss i døra en dag så det smeller, når det skjer.

Det skulle faktisk vært straffbart å være så naiv og så dum, kanskje vi hadde fått noen med litt mer begreper om dette inni de rette kontorene og som ville gitt en riktig beskrivelse av verden,- fordi nå beskrives jordkloden som halvparten svart ( mannen ) og halvparten rosa ( kvinnen ),.- og lidelsen pedofili er kun en sykdom / lidelse om menn får.- begge deler er like feil.

Vg , Tv2 , Vg , Vg , Tv2 , Tv2 , Tv2 , Vg , Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  14 comments for “Overgrep – incest – voldtekt

 1. 9. november, 2009 at 14:57

  historien til kameraten din er så utrolig at jeg tror den må tilskrives hans (eller din ?) fantasi. Forøvrig er jeg enig i at man ikke bør se bort fra at kvinner også kan finne på mye rart.

 2. Sivert
  9. november, 2009 at 15:02

  @Sceptic: Trod du skal være litt mer forsiktig med hva du sier til folk, spesielt til mennesker som vet hva dette handler om, og aldri glem, ikke sikkert du vanker og er de miljøene hvor slikt kan skje, uten at jeg skal gå nærmere innpå hvilke miljø, da han leser min blogg daglig.
  En annen ting,- hvis du kun er ute etter å være frekk i nebbet, så finn deg en annen blogg å plag med dine lite gjennomtenkte kommentarer,- men jeg forstår jo såpass at enkelte mennesker i Norge enda i 2009 ikke har levd enda, bare vanket mellom jobb/skole og hjemmet og nærmest har levd i en neskyttende boble uten å hverken sett – eller lært hvordan verden er.

 3. anonym
  9. november, 2009 at 15:05

  kjenner en som hadde sex når han var 14 med en dame i 30 årene. Han gjorde det frivillig. Kan det gå under dette temaet?

 4. Sivert
  9. november, 2009 at 15:08

  @anonym: Kan jo det, absolutt,- hun damen gjorde noe galt når hadde sex med en under 16år, han gjorde ikke noe galt.
  Jeg forstår jo også at mange unge gutter fantaserer om sex med eldre damer og tenner på eldre damer,- men det er den voksne damen / mannen som skal si stopp og sette grensene.

 5. Tea
  9. november, 2009 at 16:16

  Jeg synes det er flott at du beskriver dette tema… absolutt sant at overgrep også kan utføres av kvinner. Men den grove volden skjer oftest av menn, men det undervurderer ikke hvordan et barn opplever overgrep fra sin mor. Det er alvorlige krenkelser mot barn. Det kan gi store problemer også i voksen alder. Jeg ser at du har noen som kommer med usaklige kommentarer her… de aner ikke hva de snakker om. Overgrep mot et barn er svært alvorlig. Fint at du deler det med oss… Vi bør alle være bevisst å hjelpe barn som trenger beskyttelse.

 6. Kenneth
  9. november, 2009 at 18:16

  Jeg tror ikke et sekund på historien om «din kamerat». Hvorvidt det er du som har funnet på det her eller han vet jeg ikke, kanskje du er i god tro, men det der er ikke særlig troverdig.

 7. Sivert
  9. november, 2009 at 18:24

  @Kenneth: Godt at du ikke har møtt mennesker som ikke har hatt en like god og trygg oppvekst som deg, og som har foreldre som er hjernevasket fra fødselen av de også,- kom deg ut i verden og møt mennesker og ikke bare sitt hjemme i din trygge og varme stue,- og tror at dette er verden. Kanskje påtide åp få opp øyene for hva er verden er,- da nytter det ikke sitte med pc`n eller glo inni tv-boksen, fordi det er en fiktiv verden.

 8. Tea
  9. november, 2009 at 19:30

  Helt enig med deg her… ser vi den virkelige verden, da ser vi at det også er mange barn som lider. Vi som har åpne øyne og et åpent sinn, Vi ser at det går an å gjøre noen grep som gjør at de kan få det litt bedre, Sånn som du gjorde med din venn… du lyttet og han kunne fortelle deg om en sannhet sikkert ingen andre visste om. Det viser at vi alle kan være den ene som hjelper

 9. Sivert
  9. november, 2009 at 19:50

  @Tea: Det har noe med at folk vil ikke vite og vil ikke se,- det er både det enkleste og det føles best, da blir også barn offer for folk naivitet og dumhet.

 10. Birgitte
  14. november, 2009 at 13:49

  Selvfølgelig kan kvinnfolk finne på mye rart og at det finnes mørketall, men så lenge det er offentlige tall og statistikker man må forholde seg til, så er det ikke til å komme bort fra at mannfolk er overrepresentert. Og da bunner og grunner det i hvorfor dette?

  I overgrep så ligger det fysisk del og psykisk del. Ved å begå en fysisk misshandling, så begår man også en psyksisk misshandling. Men nå er det også slik at man faktisk ikke trenger slå eller fysisk skade noen for at det skal defineres som misshandling. Det er faktisk svært mange som nøyer seg med den psyiske biten. Og det er langt verre å fange opp for man ser nettopp ikke noen blåveiser eller andre skader. Skadene ved den psykiske biten er blåveiser innenfor kroppen og i sitt følelsesmessige liv. Denne form for misshandlinger nesten klin umulig å fange opp før offeret en dag klikker fullstendig. Og dette er faktisk denne form for overgrep som er langt farligere for man ende opp og gå rundt som en tikkende bombe om man ikke får proff hjelp til å håndtere senskadene.

 11. Sivert
  14. november, 2009 at 13:54

  @Birgitte: Tror ikke du skjønner Birgitte. De pyskiskeskadene en kvinne kan påføre en mann eller en gutt, blir aldri reparert og blir aldri godt igjen, men et slag over kjeften ( fysisk ) det kan repareres,- men når det gjelder statistikk så er det vel ingenting som lyger mer, og man kan lese statistikk som man vil og tolke statistikk den veien man ønsker alt etter hvilket resultat man vil ha, det er nok like mange kvinner som misbruker barn og begår overgrep mot barn som det er menn, feilen er at samfunnet er for feig til å gå inni dette og det passer ikke inni hvordan samfunnet har definert en overgriper,- derfor kommer det aldri til å bli slutt på overgrep mot barn uansett hvem som gjør det.

 12. Birgitte
  14. november, 2009 at 14:33

  For meg spiller det faktisk ingen rolle hvem og hvilket kjønn som står for overgrepene. Jo – Jeg skjønner faktisk veldig godt hva det er snakk om. Ett slag kan repareres men får du gjentatte slag over kjeften så er desto større utfordring å få ting reparert.

  Vet du hvor mange besøkene Krisesenteret i Oslo har hver uke? Det vet jeg – 2 000 stk kvinner og barn som må en eller annen form for hjelp. Det er urovekkende høyt tall

  Kvinner og menn bruker sitt følelsesmessige liv på forskjellige måter. Menn er mer fysiske og kvinner mer psykiske. Det er like ille begge deler faktisk for man skal ikke oppleve verken som mann eller kvinne eller barn å bli misshandlet fysisk eller psykisk.

  Mennesker begår nettopp slike ting for de selv har blitt offer for samme behandling i sine barneår og det er som kjent at man lærer andres adferd og sånn sett svikter samfunnet ved å ikke ta problemet med roten.

  Men likevel det er svært mange mennesker som har blitt utsatt for vold, som likeledes velger å ikke se på seg selv som ett offer og får faktisk livet til å gå på skinner igjen. Så de som har vært utsatt for slike ting, har også ett eget ansvar å få livet opp og gå igjen og da med proff hjelp.

  Mye av det jeg skriver nå, har jeg faktisk en forutsetning for å skrive om ( uten at jeg skal utdype særlig mer)

 13. Birgitte
  14. november, 2009 at 14:43

  Forøvrig satt jeg leste din kamerats historie. Og har heller ingen problemer med å tro den, men dette er veldig typisk en psykopats verk. Snill og søt på yttersiden mot omverdenen og internt i familien; djevelen selv.

 14. Birgitte
  14. november, 2009 at 14:46

  Glemte å si i mitt forrige innlegg var at mennesker med sterke psykopatiske trekk finner man blant kvinner og menn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *