Kriminalitet – Brannslukning

Print pagePDF pageEmail page

Jeg har levd sålenge nå at jeg kan si når politikerne kommer på banen og forslår såkalte brannsluknings tiltak for å bekjempe kriminalitet, eller løse et problem vi ikke har evnet til nå, selvom vi skriver år 2009.

Idag var Frp ute igjen, har egentlig ventet på det hele forrige uke også at dem skulle komme med desperate forslag i forhold til misbruk av barn, ikke nødvendigvis et forslag som løser problemet overgrep, men tiltak som myndigheten skal bruke etter barnet / barn er blitt misbrukt, da er vi like langt eller kortere før man tar debatten.

Man skal løse et problem som hele samfunnet bærer preg av, nemlig problemet kriminalitet. Da må man komme på banen før kriminelle handliger skjer, ikke etterpå. Litt seint å kappe penisen av en  mann når barnet er misbrukt, eller henrette en mann etter drapet er begått, i begge tilfellene er det begått en kriminellhandling,- er det ikke det vi skal løse da?

Kanskje påtide vi slutter med brannslukning innen justissektoren og får på plass tiltak og midler som virkelig virker og som hjelper. Nytter ikke ha åpne kraner på pubene og polet når man vet at veldig stor andel av befolkningen reagerer atypisk på alkohol,- eller skal jeg si bllir voldelig når dem nyter alkohol, da blir det et dødfødt prosjekt.

Det er kanskje påtide å gi de psykologene som har jobbet med å behandle menn og kvinner som har begått voldkriminalitet og behandlet offer for voldkriminalitet de midlene de har behov for å fortsette denne behandligen, slik at ofrene får hjelp og de som dømt ikke begår ny kriminalitet, og som har den kompetansen som er nødvendig,- men dem får ikke støtte til sitt arbeid, men stortinget bevilger penger til et tiltak for å kappe penisen av menn som et brannslukningstiltak uten dokumentasjon på at det virker.

Min påstand er at norsk kriminalpolitikk er sålangt bak i leksa det er mulig å komme, ikke en politiker våger å foreslå tiltak som virker, men kun tiltak som har funksjonen som brannslukning, noe som ikke ganger verken samfunnet, offeret eller gjerningsmannen.

Vg , Vg , Vg , Tv2 , Tv2 , Vg ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *