Ulv

Print pagePDF pageEmail page

Er Fabian Stang ute for å skremme folk ved sin uvitenhet ? Det har vært Ulv i Oslo-området i mange 10 år, samme med resten av Norge, men Bjørn er mer begrenset til visse områder.

Selvom det er observert Ulv i Oslomarka, så betyr det ikke at  folk skal oppsøke den eller andre rovdyr, ikke engang forsøk på det, fordi den er redd mennesker, og det igjen betyr at den angriper hvis den føler seg truet, derfor skal man la rovdyr være ifred og ikke se dem som noe man oppsøker for å kunne skryte av å ha sett Ulv, Bjørn, Gjerv osv osv, la Ulven i Oslo være ifred, så går det utmerket at den er der også i kombinasjon med mennesker.

ulv_istock_oslo_norge_sverige

Problemene med Ulv i Oslo vil starte den dagen folk oppsøker Ulven, ikke motsatt. Når rovdyr oppsøker mennesker så er det når den føler seg trygg og ikke føler seg truet, men straks vi mennesker oppsøker rovdyrene for å se på dem og ta bilder osv osv, da er det ikke lenger på rovdyrenes premisser, da blir dem redd og føler seg truet, og kan da angripe.

Så det beste rådet man kan gi folk, la rovdyrene være ifred og ikke oppsøk dem, hold dere heller til fugletitting og mindre farlige dyr, så går dette utmerket.

En annen ting som er nyttig og fornuftig når man ferdes i naturen, gjør deg synlig og lag støy, da vet dyrene at du er der og at du er i nærheten, da kan dem velge om dem vil vise seg eller ikke.

Sauebøndene og reindriftsamene er dem som blir berørt av Ulv og Bjørn, men det er egen dumskap ihvertfall for når det gjelder bøndene, da man ikke slipper sauen ut i marka der man vet det er Ulv og Bjørn, da ber man om bråk, vi har nok utmark i dette landet som bøndene kan slippe sauen fri uten at dem trenger å sette sauen ferdig servert til Ulv og Bjørn, bare å være kreativ det, så er det ikke noe problem. Men Ulv og Bjørn skille ikke på mennesker, sau og rein når den føler seg truet og er redd, da går den til angrep.

Kanskje påtide vi lærer siden vi er så  flinke til å påpeke at vi er friluftmennesker, da burde dette være elementært.

Men,- tilslutt, Ulv har ikke halsebånd på seg, det vil være verdens sensasjon, da ingen har sett det før.

Vg , Vg , Vg ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *