Lurer vi oss selv

Print pagePDF pageEmail page

Jeg lurer på om vi klarer å hindre overgrep mot barn ved å innføre politiattest for dem som skal jobbe med barn og funksjonshemmende innen idretten ?

Etter mine begreper så må målet være  å hindre at barn blir utsatt for overgrep, og ikke bare drive med represjonsarbeid i etterkant, slik vi driver med innen kriminalitetsbekjempelse.

Når man ser at folk innen yrker idag, som f.eks politifolk, lærere, barnehageansatte osv osv begår overgrep etter dem har avlevert sin rene vandel til kommunen og staten, da kan man jo stille seg spørsmålet hva poenget er å innføre politiattest innen idretten. Klarer man ikke luke ut pedofile før dem blir ansatt og før dem begår overgrep, da er vi like langt, det står ikke politiattesten om man har lider av lidelsen pedofili eller er tiltrukket av barn seksuelt.

overgrep_barn_politiattest_pedofili

Man klarer sikkert å hindre noen som er dømt for overgrep å bli ansatt innen idretten, men klarer vi å hindre overgrep som blir begått i etterkant av at folk er ansatt innen idretten ? Det er må være målsettingen og det må være hensikten. Etter mine begreper så blir sist nevnte ekstremt vanskelig, fordi en politiattest fanger ikke opp de som lider av pedofili eller som er tiltrukket av barn, og får man da først avlevert sin rene politiattest og fått tilliten til å jobbe med barn og være alene med barn, allerede der ligger det mange faremomenter, som en politiattest ikke fanger opp eller som idretten fanger opp, men tilliten har man da fått og vi glemmer at folk kan begå overgrep selvom dem ikke har gjort det før, men engang starter en overgriper sin løpebane, slik som Lommemannen, mannen i Bodø osv osv, dem har også startet engang.

Det er at dem starter med overgrep som må være poenget å forhindre. Eller ? Fordi, klarer vi ikke hindre at dem starter med overgrep, er vi faktisk like langt og like mange barn vil bli misbrukt seksuelt, og vi får flere slike saker som den i Bodø og som Lommemannen eller som han politimannen som sitter i varetekt for mibruk av barn.

Dem som vil kan lese om hva pedofili er, ved å tryke på linken øverst i innlegget, da skjønner man hvor vanskelig dette er, sitter i mellom ørene og ikke i mellom bena og det må lang utredning til for å avdekke om folk lider av pedofili, det er faktisk en lidelse og ikke en legning.

Tv2 , Tv2 , Tv2 ,

Stem:
Share

  2 comments for “Lurer vi oss selv

  1. 6. desember, 2009 at 16:02

    I helsevesenet, hvor jeg for tiden jobber, har vi krav om å levere attest fra Politiet. Dette syns jeg er tull. Ikke fordi jeg selv er overgriper, eller syns overgripere burde få jobbe i helsevesenet, men fordi jeg ser ikke hvordan en slik attest skal forhindre noe når den kun kreves ved nyansettelser. For tre år siden leverte jeg min attest, siden det har det aldri vært snakk om å levere en oppdatert en. Hvordan kan min arbeidsgiver vite at jeg har forgrepet meg på noen i fra jeg ble ansatt til i dag? Attesten fortalte jo bare om jeg hadde forgrepet meg på noen når jeg ble ansatt.

    For at en slik attest skal fungere må den leveres gjevnlig, foreksempel at den leveres sammen med skattekortet hvert år. Dette er ingen optimal løsning det heller, men jeg tror den ville fungert langt bedre enn dagens ordning.

  2. Sivert
    6. desember, 2009 at 16:58

    @Joakim: Helt enig med deg, det må være en oppfølgning av slike attester med jevnemellom rom, hver 3mnd eller hver 6 mnd, altså oftere enn man leverer skattekortet, men som du sier, arbeidsgiver vet jo ikke om du har gjort noe etter du ble ansatt, virker på meg som dem tror at problemet løst bare man får vite at vedkommede ikke har begått ovegrep FØR han ble ansatt, men som jeg prøvde å få frem, hva men under den tiden man er ansatt da?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *