Miljø og forsøpling

Print pagePDF pageEmail page

I denne miljødebatten som pågår både sent og tidlig på dag, og ikke minst nå som det er klimakonferanse i København, så synes jeg dem burde fortelle Ola og Kari Nordmann hva vi hver dagen kan gjøre for å spare miljøet og for at vi ikke skal forsøple hele landet.

Men, når det er sagt så synes jeg egentlig at vårt privatesøppel begynner å få temmelig stort omfang. Når jeg ser at bare jeg bærer ut ca 8 kg papir pr. uke, da er det i hovedsak reklame skit som har kommet i posten og embalasje, ikke så mye aviser som jeg kjøper selv, det er mye og det blir 384 kg pr. år bare fra min husstand. Men nå kildesorterer vi søplet mye mer her i Alta enn hva som er vanlig i Norge når man ser på hva andre byer har gjennomført, vi har 1 pose for plastik, 1 for papir, 1 for drikkekartonger, 1 for matavfall og 1 såkalt alt mulig pose hvor søppel som ikke passer i de andre posene går oppi.

resirkulering

Nå synes jeg ikke at dette er et fint tiltak bare for at vi har det her i byen, men jeg ser nødvendigheten av at søppelt vårt blir behandlet forsvarlig og gjerne resirkulert, som når mitt søppel sendes til resirkulering, vi må kunne redusere mengden søppel. Det er jo helt hinsides hvor mye søppel vi omgir oss med, og som vi kaster hver dag.

Det ble i sin tid sagt fra de som påstod at dem hadde greie på det, at når vi fikk innført data i vårt daglige arbeid så skulle det bli mindre papir, jaggu sa dem smør. Har vel aldri vært så mye papir i omløp som idag. Samme er det når man kjøper noe nytt, når man f.eks må bytte ut tv`n fordi den gamle har røket, da får du med deg like mye embalasje som mengden tv, samme er det på alle områder, ekstreme mengder med embalasje som blir kastet. Altså, det lages ekstremt mye embalasje som vi rett og slett ikke har brukt for, det er innholdet i embalasjen vi skal ha og som vi har betalt for, ikke embalasjen.

Når jeg handler på matbutikken, så er jeg blitt flinkere til å ta med meg tøyposer når jeg skal handle, da kommer jeg ikke hjem med enda mer plastikkposer, av og til tar jeg en plastpose, men da for å bruke den til søppel, ikke annet.

Nå har vi hatt et mas i mange tiår om at vi må bli flinkere å trimme og holde oss iform, tror det kan trenges da spes for min late kropp og slappe kropp så hadde det vært smart og lurt av meg å gjøre, får se om det ikke skjer noe på fronten også, så kan jeg spare meg noen turer med bilen også, når bruker jeg ikke bilen unødvendig, men kun til helt nødvendige ærender, så tull kjøringen er det slutt på for mange år siden. Så kanskje finner jeg frem sykkelen,  nå som dem skal gjøre byen om til en av Norges sykkelbyer, så da hadde jeg spart miljøet for noen turer med bilen og i tillegg har jeg fått trim, noe som er godt for både hjertet og kroppen ellers, og hadde jeg vært heldig hadde jeg fått bort magen jeg har pådratt meg med årene, det blir for mange timer i uken foran pc`n, spesielt når man driver med slektsforskning. Så jeg har en stygg misanke om at min kropp hadde hatt godt av litt trim.

Så det er mange måter å spare miljøet på og samtidig vite at det man gjør er fornuftig og smart både for miljøet rundt oss, men for vår kropp også, og i tillegg blir det mindre søppel rundt oss og det blir sånn sett trivilgere.

Jeg har også nå stoppet den uaddresserte reklamen som kommer i posten hver dag, jeg ble rett og slett møkka lei av å bære ut alt papiret og måtte tømme papirsøppelet så si annen hver dag i tillegg til de andre posene.

Så hadde jeg smart nå, så hadde jeg dratt å fått fikset sykkelen idag eller i denne uka, og så begynnt å sykle mer inntil sentrum, da hadde jeg fått trim og i tillegg spart kroner på parkeringen, men så spørs det om jeg er så lur og smart da 🙂

Vg , Vg , Vg , Vg , Tv2 , Vg , Vg ,

Stem:
Share

  2 comments for “Miljø og forsøpling

 1. bin Laden
  8. desember, 2009 at 18:12

  Det er ikke debatt som pågår, men endeløs vannstumping for å få damp ut av deg.
  Hva kan du påvirke?
  Du er et null som gjør nytte for seg ved å gå til valg-uten-valg lokaler og legalisere faenskap.
  HVORFOR GA DU DEM DIN MANDAT TIL FAENSKAP?
  Visste du ikke at at du gir mandat til faen uansett hvem du stemmer på???
  Gå og prøv å ta den tilbake!
  Du hyler jo at du lever i et demokrati. Krev av dine broilere å legge kortene på bordet hvor mye forurensning påføres jordkloden av NATO-banda. Vestlige leiemordere forsynes med luksusvarer, horer på skift, treningsapparater, sprit, bomber, tanks, – alt fraktet med fly.
  Hvor mye forurenser bombefly og militære ship kjøpt for penger fra ditt oljefond?
  Hold kjeft om «bistand». Det er ditt søppel som dumpes i u-land, kaller dere med FrP og jøder for bistand.
  Den eneste u-hjelpen KrF gir, går til United Stupids, sionistisk misdannelse «israel» og jødiske våpenprodusenter. Les boka «Alt for israel» om Trygve&Håkon Lie sin tjeneste til sionistisk misdannelse på norsk regning.
  Hvor tror du jødisk loyalitet ligger?

  Det er de som eier massepropagandamedier. De setter lokk på debatt om forvalting av siste oljedråper. De «gudsutvalgte» skal bestemme over sauers skjebne.
  På en måte har de rett i det at sauene ikke fortjener noe annet enn å bli kuet, brukt som forsøkskaniner for så å bli slaktet.

  Men ingen fare, bare fortsett å forplante dere som gale kakerlakker! Lys fremtid venter rundt hjørne.

 2. Sivert
  8. desember, 2009 at 18:59

  @binladen: det nicket kan du spare deg flere ganger å bruke, og det skjønner du utmerket hvorfor. Så er det sagt.

  Hvordan jeg vil ha det rundt meg, i mitt nærmiljø og hvordan jeg vil det skal se ut i naturen når er jeg er der osv osv, det er et personlig valg, uavhengig av både politikere og organisasjoner, jeg vil enkelt og greit ikke leve i et miljø rundt meg og i som mer eller mindre ser ut som ei søppelfylling alla Grønmo i Oslo eller her for den del, hvis noen trives å leve i slik lukt og med ei slik utsikt, hver så god, men jeg vil det ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *