Fotball EM – Fornuftig

Print pagePDF pageEmail page

Jeg synes dagens avgjørelse tatt av både den Norske og Svenske regjeringene om ikke gi statsstøtte til EM i 2016 og ikke ingen garantier, er like greit og det var fornuftig. Sett i lys at vi er mitt i en finanskrise som er sagt av internasjonale økonomer vil vare i minst 2 år til, da blir det for dumt gi garantier for milliarder av kroner for noe som skal vare i 2 uker, og som ikke har noen klare planer for etterbruk, foruten nasjonalarenaen, resten er i det blå.

Selv en ansjonalarena med plass til 50 000 på tribunene må jeg si at jeg har vanskelig for se hvem som skal fylle de plassene på en ordinær landskamp eller en kvallikkamp, når dem ikke klarer å få 25 000 idag, blir det ikke lettere med 50 000.

Når vi ser hvor «god» etterbruken har blitt etter OL på Lillehammer, så forstår jeg meget godt at regjeringene sier nei. Idag brukes jo kun hoppbakken på Lillehammer og skøytehallen på Hamar, resten er jo lagt dødt og er ikke bruk. Hva skal vi da bruke 4 store arenaer til etterpå da? Hvem skal fylle 40 000 på Lerkendal etter EM eller 30 000 i Stavanger ? Ingen. Selv idag klarer ikke RBK å dra 25 000, da er enda langt opp til 40 000 og Viking har vel 8-10 000 på kampene sine, da blir det som å rope og synge supporter sanger i ei tomflaske når arenaen blir på 30 000.

Og en ting til. Når vi ser hvor mange klubber idag som sliter med å bare klare kravene til fasiliteter for å berge lisensen sin, så blir det som kaste glør i øynene på de som jobber rundt om i disse klubbene når man nå er villig til å svi av 6-7 milliarder på et EM, da forslår jeg heller at NFF og SVFF heller sender noen ekstra millioner ut til klubbene som sliter, slik at fasilitetene blir som krevd, istedenfor at noen i disse forbundene hever millionlønninger og salte ned kroner til et mesterskap i det fjerne, og så kunne dem delt tippemidlene – og pengene fra tvavtalen ut til klubbene uavkortet, så får vi kanskje tippeliganivå igjen på Norsk fotball, og både Norsk – og Svensk fotball kan utvikle seg videre,- det er mye mer fornuftig bruk av pengene og som norskfotball vil få noe igjen for, istedenfor en fest på 2 uker hvor vi har svidd av milliarder som ikke ser snurten av etterpå og som er godt oppi røyk.

Vg , Tv2 , Vg ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *