Atomvåpen eller kjernekraft – Iran

Print pagePDF pageEmail page

Har Iran utviklet atomvåpen eller vil dem bruke kjernekraft / atomkraft for eksport eller for å bruke det selv?

Nå har vel ingen land hittil kunne dokumentere at Iran har utviklet atomvåpen til bruk mot vesten,- men det er jo det vesten frykter. Nå skal Finland bygge et atomkraftverk nær grensen til Norge, bygge starten antas være i 2010. Skal Iran ha den samme rettigheten eller ? Vi vet jo enda ikke hva Iran tenker og hva dem vil med et eventuelt atomkraftverk eller som noen kaller det kjernekraftverk, vil dem bare bruke det som kraftverk eller vil dem bruke til å lage atomvåpen?

Nå har jo vi i vesten hatt atomvåpen i mange 10år allerede, som Usa, Frankrike og Israel,- skal vi tillate at Iran også får det? Eller er atomvåpen kun noe vi vesten skal ha rett å ha ?

526609_atombombe_usa_iran_israel_russland_vesten

For meg personlig blir dette et dilemma, et veldig dilemma. Nå er ikke atomvåpen noe som vi mennesker vil ha i utgangspunktet, og noe som vi mennesker burde holdt oss for gode til å ha utviklet,- så egentlig burde vi destruert alle atomvåpen som er laget til nå,- det vil bare føre djevelskap med seg, og det burde vi ha lært etter 2.verdenskrig og når vi så hva atomvåpen gjorde av skade i Japan, faktisk helt frem til idag fødes det barn med misdannelser og skader, nettopp p.g.a de 2 bombene som Usa slapp over Japan,- og samtidig som vi ser skadene på mennesker og samtidig som vi skal behandle alle land likt, uansett hvor på kloden de hører hjemme, så blir det vanskelig å akseptere at vi i vesten kan tillate oss å ha atomvåpen, mens vi samtidig skal nekte Iran.

Det blir en dobbelmoral som ikke er bra, og som sender ut etter min mening gale signaler til resten av verden. Eller?

Vg ,

Stem:
Share

  4 comments for “Atomvåpen eller kjernekraft – Iran

 1. Anon
  14. desember, 2009 at 13:26

  Jaja, da er det vell snart invasjon av Iran også, så er det amerikanske regimet etablert seg godt i østen der.

  10.000KR på at det ikke finnes en eneste anntydning til kjernefysiske våpen i landet i det hele tatt.

  Kommer nok en del anti-Iran propaganda i tiden som kommer innenfor media kan jeg tenke meg, har sett alt gjentatte ganger før. Amerikanerene herjer rundt som å får gjøre som de vill.

  Skulle faktisk ønske at Iran hadde atomvåpen som kunne truffet overalt i Amerika, hadde det mest sannsynlig ikke blitt noe sanksjoner i det hele tatt mot Iran å vi hadde eksistert i fred.

 2. Sivert
  14. desember, 2009 at 13:28

  @Anon: Får håpe du tar feil, det er ikke akkurat det samme å gå til krig mot Iran som dem gjorde i Irak,- det kan bli en meget stygg sak, for å si det pent.

 3. Jan
  14. desember, 2009 at 16:46

  (Sitat:)
  Nå er ikke atomvåpen noe som vi mennesker vil ha i utgangspunktet, og noe som vi mennesker burde holdt oss for gode til å ha utviklet

  Er det meningen å ha et komma der slik at setningen betyr at atomvåpen ikke er noe som vi mennesker burde holdt oss for gode til å ha utviklet, eller skulle det vært et puntum i stedet slik at du mener det motsatte?

 4. Sivert
  14. desember, 2009 at 17:33

  @Jan: Norsk opplæring ? Tror du er havnet på feil bloggspost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *