Tom Nordlie – Fotballkontrakter

Print pagePDF pageEmail page

Etter det vgnett skriver så er mye som tyder på at trener Tom Nordlie er ferdig i Fredrikstad, og må se seg om etter ny klubb å  trene,- men nå har godeste Tom Nordlie hyret inn advokat John Christian Elden til å bistå seg.

Det er jo enkelte klubber som bytter trener igjennomsnitt hvert år og spillere kommer å går fortere enn svint, alt etter dagsformen. Nå har ikke jeg noe forhold hverken til FFK eller Tom Nordlie sånn sett,- men det ville ut ifra et juridisk stå sted vært inntressant om Elden og Nordlie valgte å gå arbeidsrettensvei med saken, slik at trenere og spillere får vite hvor sterkt juridisk en kontrakt med en klubb er,- i det vanlige arbeidsliv, så er kontrakt en kontrakt som alle parter må forholde seg til, deriblant arbeidsavtaler.

Men skal vi ha slik i  Norsk toppfotball at kontrakten kun er gyldig sålenge klubbstyret mener det gangner dem, eller skal vi ha kontrakter som kan sies opp når man er gjennsidig enig om en oppsigelse ? Nå tenker jeg utelukkende på stilligsvernet til spillere og trenere i Norsk toppfotball.

Hva skjer f.eks hvis Elden og Nordlie får medhold i arbeidsretten om at oppsigelsen av Nordlie er ugyldig og FFK må betale Nordlie erstartning og dekke hans advokat utgifter ? Siden en slik sak ikke har vært prøvd for arbeidsretten før ( etter det jeg vet ) så kunne jo et slikt utfall være reellt, og der igjennom påføre FFK ekstremt store ekstra kostnader, istedenfor å gå mer inni hva som virkelig er årsken til situasjonen FFK har havnet i,- da dette startet lenge før Tom Nordlie ble ansatt i FFK, da kan jeg vanskelig se at hele årsaken ligger hos Tom Nordlie som trener, da må det være andre problemer i klubben i tillegg, både fra spillernes sin side og fra administrasjonen.

Det har også vært protester fra vaktene på Fredrikstad arnea mot direktøren i FFK, og dem sa jo  opp sine stillinger på dagen i protest, men det var mot direktøren i klubben og ikke mot Tom Nordlie,- så det er tydelig at FFK har større problemer internt enn bare at noen spillere er misfornøyd med Tom Nordlie.

Så det hadde vært inntressant å sett hvor sterkt juridisk disse kotraktene er innen Norsk Toppfotball, som både trenere og spillerne undertegner,- jeg tror dem er mer bindende for både klubben og den aktuelle treneren / spilleren enn hva Norske toppfotballklubber vil sette pris på.

Vg , Vg , Tv2 , Tv2 ,

Stem:
Share

  6 comments for “Tom Nordlie – Fotballkontrakter

 1. Epkon
  5. januar, 2010 at 15:57

  Det er klart det er problemer i FFK-systemet men denne evige jakten på syndebukker løser ikke noe problem. Problemet er fundamentalt og kan vel best finnes i todelingen klubb og Sport AS som er to juridiske enheter med hvert sitt styre. Jeg mener det er her styringen må foregå og når det svikter her så svikter hele organisasjonen. Nye styrer er på vei og vil etterhvert begynne å fungere og kommunisere seg i mellom. Det er først da man vil se en løsning på det fundamentale problemet. I mellomtiden må de finne løsninger på økonomien. Altså; Uten fungerende styrer, ingen styring.
  Arbeidsrettsaken som etterlyses tror jeg ikke kommer. FFK kan ikke ta seg råd til en slik konflikt.

 2. Sivert
  5. januar, 2010 at 16:03

  @Epkon: Men har dem råd til å sparke Tom Nordlie ? Han skal jo ha 2,5 årslønn, det blir jo nesten 7 millioner med ei årslønn på 2,5 millioner, jeg tviler dem har råd til å betale ut Tom Nordlie selvom han har krav på pengene,- så da spørs det hva som skjer, og han har jo ikke akkurat den «snilleste» advokaten heller da som representerer seg i denne saken.

 3. Sivert
  5. januar, 2010 at 16:09

  @: Nå tok jeg litt hardt i på hva han har krav på utbetalt,- med ei årslønn på 2,5 millioner og 2,5 år igjen av kontrakten, så blir det 6 249 990 kroner,- altså nesten 6.3 millioner pluss at han har krav på erstartning for å bli hengt ut i media slik saken har utviklet seg,- så dette blir uansett en kostbar sak for FFK.

 4. Epkon
  5. januar, 2010 at 22:25

  Ja, ja Sivert, han er jo en god trener også så FFK er nok best tjent med å beholde ham. kr 2,5 mill i året er småpenger når FFK rykker opp til neste år vet du.

 5. Sivert
  6. januar, 2010 at 16:39

  @Epkon: Vi får se, men jeg tror ikke Tom Nordlie er FFK trener når vi kommer til februar eller mars, så jeg tror nok FFK vil kvitte seg Nordlie, men det spørs hvor smart det er økonomisk for klubben, men uansett så kommer både ansettelsen og sparkingen av Nordlie sånn totaltsett til å bli den dyreste treneransettelsen i norgeshistorien, da dem måtte bruke kroner på å løse den forrige trener fra kontrakt, betale T.Nordlie fri fra kontrakt og så nå kroner for å sparke Tom Nordlie.

 6. undrende
  6. januar, 2010 at 22:57

  tror fredrikstad må gå i seg sjøl og tenke litt nå, virker som panikken har tatt både styret, klubben og supporterene med storm.
  Uansett hvor god trener du er hjelper det ikke stort når du har altformange late overbetalte primadonna fotballspillere som surver og klager over at de må trene.
  Det tok ikke lang tid før surmulingen begynte. vi som ser på dette utenfor har en følese av at noen spillere rottet seg sammen mot nordlie og saboterte han. Jeg kan ikke forstå hvorfor ikke disse like så gjerne kunne fått fyken i starten.

  nå bør fredrikstad beholde nordlie og se hva han duger til og all må gå sammen om dette. de som ikke liker det får heller gi seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *