Er det pengene som styrer – Eller ?

Print pagePDF pageEmail page

Jeg leste idag det siste innlegget på bloggen til Yousef Assidiq, han er 21 år,- etter å ha leste det innlegget så slo det meg, tror vi nordmenn at selvom vesten betaler Jemen 1,6 milliarder til terror bekjempelse så kan vi forlange hva som helst i gjennytelse ? Terrorbekjempelsen som Jemen skal bruke 1,6 milliarder på er småpenger, det er mindre enn hva den nye veien inntil Alta vil  koste når den står ferdig, 2,4 milliarder +.

En ting er at Martine ble utsatt for en kriminellhandling, og at 99,9% av norges befolkning mener vedkommende skal straffes for det han gjorde,- så blir det uansett feil å kople sammen penger som skal brukes på terrorbekjempelse opp mot drapet på Martine, det er nemlig to forskjellige ting.

En annen ting. Usa og vesten er avhengig av godt forhold til Jemens regjering for å bekjempe terrorismen som utspringer fra landet,- akkurat det samme som Usa er avhengig av godt forhold til Pakistan for å bekjempe terroren som utspringer fra Pakistan,- men nå er Pakistan litt annerledes sånn sett, da Usa prøver  å få tak i Osama Bin Laden gjennom sine forbindelser i Pakistan, en mann som Usa selv har trent opp og vært i det Amerikanske forsvaret og fått sin opplæring der.

En ting  er hva vi nordmenn vil skal bli tatt opp på møtet mellom USA og Storbritania når dem skal ha møte angående Jemen, men dem er ikke inntressert i å diskutere Martine med Jemen, da det er en betent sak og vil bli sett å innblanding i et lands indreanliggener, noe som vil gjøre klimaet mellom USA / Storbritania og Jemen mer betent enn det allerede er, og da får ikke USA/ Storbritania noe hjelp fra Jemen til å bekjempe terrorrisme, men heller tvert imot,- og det er ikke akkurat det verden trenger idag.

Hvis så er tilfelle at Arne Corneliussen som representerer familien til Martine tror, at bare vi betaler nok penger så vil Jemen sende Farouk Abdulhak til London med første fly,- da tror jeg familien til Martine og deres støttespillere blir temmelig skuffet, det er ikke slik verden fungerer,- og det er heller ikke riktig å betale for å få sine vilje igjennom, det er bestikkelser og korrupsjon, da synker dem ned på samme lavmål som han som drap Martine,- som sagt ingenting som heter mer eller mindre kriminell handling, alt er like galt uansett.

Så er det slike antagelser og holdninger vår rikdom har gjort med oss ? Tror vi kan kjøpe oss til alt vi måtte ønske og ville ha ?

Jeg er stygt redd vi tror penger kan gjøre mer for oss enn hva dem virkelig kan og at vi har mistet litt at virkelighets oppfattelsen når det gjelder penger og hva dem kan brukes til,- dem er fortsatt kun beregnet som betalinsmiddel for varer og tjenester og for å betale for forpliktelser og til å forsørge familien,- dem er ikke ment til å kjøpe til seg goder og tjenester som vi ikke har krav på. Ingen kan pålegge Jemen å utlevere mannen til London, da han først og fremst er Jemen sin statsborger, og det Amerikanske statsborgerskapet kommer i andre rekke. For å sammenligne. Om jeg fikk innvilger Svenskstatsborgerskap, så betyr det ikke at mitt Norskestatsborgerskap er godt tapt, jeg har da dobbeltstatsborgerskap, noe mange har, men at det første statsborgerskapet har forrang foran det jeg evt fikk sist. Så det at han har amerikansk statsborgerskap betyr ingenting, da det er underordnet det Jemeninistiske statsborgerskapet.

Så det nytter ikke hva Norge sier og gjør, vi er ikke part i saken engang, kun familien til Martine som er part i saken ifra Norge,- så Norsk UD har ingenting dem skulle sagt, da saken er underlagt Storbritania,- og slik verden er idag, så går kampen mot terror foran alt annet, så jeg har mine store tvil på at Storbritania eller USA vil ta denne saken opp med Jemen engang, dem tenker på sin egen sikkerhet og innbyggerne deres sin sikkerhet, så da ofrer dem ikke Martine en tanke engang,- slik er dessverre verden blitt, og noe vi må forholde oss til, uansett om vi skulle ønske aldri så mye at det var annerledes.

Så jeg tror nok at seniorforsker ved NUPI ( Norsk utenrikspolitisk institutt )  Henrik Thune har rett i sine uttalelser til Aftenposten:

Men Henrik Thune tror ikke USA eller andre land vil nevne Martine-saken med et ord. Og det er ikke bare fordi de vestlige landene i større grad vil stryke Jemens myndigheter med hårene av egeninteresse.

– Det ville være diplomatisk uhørt og politisk umulig for vestlige land å koble støtte til Jemens kamp mot terrorister mot Martine-saken, sier Thune. Når det kommer til norske myndigheters mulighet til å få en slik sak tatt opp i denne sammenhengen, mener Thune vi må erkjenne at Norges innflytelse er ekstremt liten når store saker som terrorisme og USAs nasjonale sikkerhet står på dagsordenen.

Dessverre for familien til Martine og deres støtte spillere.

Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  7 comments for “Er det pengene som styrer – Eller ?

 1. 7. januar, 2010 at 15:56

  Alt styres av penger, Sivert.
  .-= Joakim´s last blog ..Hva er det jeg spiser? =-.

 2. liberalist
  7. januar, 2010 at 16:12

  Godt innlegg av Sivert. Det forteller oss at verden er gal og har vært gal i lang tid, og at kanskje den nye strategien som Obama i disse dager klekker ut kan revolusjonere alle skjulte korrupte nettverk blant politiske ledere og deres hjelpesmenn som kun arbeider for å berike seg sev og ikke fellesskapet på jorden.
  Så bare hold kjeft om alt som er urett slik som det hittil alltid har blitt gjort, la Martines familie lide – for det korrupte nettverkene som regjerer verden. La vi aldri kunne få en bedre verden.
  Nei, nå må alt komme på bordet, la CIA og alt annet bli opent for alle folk, la oss få full innsynsrett i det som skjer. Legg ned alle Skatteparadiser som kun er for disse politiske nettverkene sine interesser og skjulte «kick back» penger av alle U-lands gaver som blir gitt av våre skattepenger.
  Våkn opp, og følg med i det som skjer kring Obama, kanskje kan et slikt konstant søkelys på han føre til at han vegrer seg for å bli korrupt som alle de andre politikerne i verden.
  Still krav til Jemen, og overbevis Obama om at det er rett. Han lytter jo på andre ideer ifra Støre så hvorfor ikke denne som her bringes opp? Ikke stryk disse djevlene med hårene, la de få alternativet med å rytte opp i landet sitt av terrorister, eller bli gjæret inne med piggtrå og stoppe alle direkte-fly ut fra landet til alle andre land som stiller seg solidarisk med de land i verden som nå vil ha fred og ytringsfrihet og leve sammens, le sammens av vitser og tegninger og hva som helst som kan få oss til å le. Alle må kunne ta hverandre i hendene og danse rundt og være glade samme hvilken farge eller religion vi tilhører. Forby religion i det offentlige rom, for religion kun hjelper de korrupte politikerne å fylle sine konti i Skatteparadisene.
  Hvis Jemen blir slått ring av piggtråd kring med forbud av utreise til en ny «union» sammen med USA/Russland etc. så vil trolig 90% av alle land slå følge til en slik boikott av landet. Og rettferden for den vanlige mann i denne verden ville bli vunnet. Synd at de korrupte politikerne i alle land ikke bidrar med en dritt annet enn å prate skit – uten noen handling til det bedre for menneskeheten, – pga sine skjulte inntekter.
  Ha en fin framtid alle sammen.

 3. liberalist
  7. januar, 2010 at 16:20

  By the way; samme som jeg har foreslått med piggtråd kring Jemen, passer også for Afganistan og kanskje andre land også. Skal tru – Hvorfor Nord Korea per i dag vil ha en avtale med USA?? Forstår den «hottentotten» hva Obama etterhvert kommer til å gjøre?

 4. Sivert
  7. januar, 2010 at 16:26

  @@Joakim og Liberalist: Akkurat, det er derfor jeg har skrevet innlegget, uttrykket som heter * vi er oss selv nok» har aldri stemt bedre på mennesketen og vi som har kroner på bok og har kroner i bøtter og spann og i oljefat, bare vi berger «ræva» så er det ikke så nøye med resten.

 5. 7. januar, 2010 at 19:42

  Sv: Heia! Takk for kommentarene dine. Beklager at jeg ikke kommenterer innlegget ditt nå, men jeg har bare dårlig tid. Jeg skulle bare gi beskjed at jeg har svart på min blogg.

  Hilsen
  Norman

 6. 7. januar, 2010 at 19:47

  Flott innlegg Sivert! :o)

  Tror du hele verden er så korrupt liberalist???
  .-= Tidskontroll´s last blog ..DASSPULING! =-.

 7. Sivert
  7. januar, 2010 at 20:05

  @Tidskontroll: Takker for det. Måtte legge igjen en av mine synder i kommentaren på bloggen din 😀 hehe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *