Drap – Dagbladet og Vg og pressen

Print pagePDF pageEmail page

Nå har jeg bevisst valgt å ikke skrive  noe om drapet på studenten i T.Heim, fordi det er nok av dem som vil synse og anta mye rundt et slikt drap,- det gjøres det forresten på alle drap som begås,- men idag 09.01.10 så kom jeg over en blogg og derfra igjen til en artikkel dagbladet har skrevet,- noe jeg forstår utmerket at vedkommende som blogget om dette, hadde reagert negativt på.

Bloggen jeg snakker om er denne,- og innlegget dagbladet hadde skrevet, er dette.

Nå synes jeg personlig at dagbladet i dette tilfellet har sunket under vi kaller pari, langt under også. Dem har rett slett laget en sak ut av ingen dem snakket med kjente til jenta som ble drept og ikke gjerningsmannen,- som ble arrestert kort tid etterpå. Og artikkelen dagbladet har skrevet så konkluderer dem at siden ingen kjente jenta dem pratet med, så var det ingen som liksom brydde seg om at hun var drept, fremstilte de dem snakket med som likegyldige til at studenten var drept,- snakk om fremstille mennesker i dårlig lys og snakk om lage en artikkel ut av ingenting. Det bor da trossalt over 150 000 mennesker i T.Heim, rart skulle det være at alle kjente kjente alle og alle studenter i byen kjenner alle studenter.

En nabo av meg, eldre mann som jeg visste hvem var, men jeg visste ikke hvem hans dame var,- men han ble drept av henne,- så hadde jeg visst noe om drapet og hans omgangskrets osv osv,- altså opplysninger som politiet evt kunne være inntressert i,- da hadde jeg ikke først sprunget til media med saken, og så politiet,- hadde ringt politiet og snakket med dem, thats it,- media hadde jeg oversett totalt, da det ikke er mediasak i utgangspunktet, men en politisak. En annen ting. Det bor + – 20 000 her i byen, ettersom man regner,-men det betyr ikke at jeg vet alle de 20 000 er engang, det svært stor sjanse for at jeg ikke ville visst engang hvem evt. offer var om en person ble drept her i Alta, kan 99,9% sjanse for at jeg ikke ville visst hvem vedkommende er/var. Så slike idiotiske artikkler kan dere spare dere for i dagbladet.

En annen ting. Det er faktisk barn som leser nettavisene også, da tenker jeg på jenter og gutter i alderen 12-14år,- sikkert noen yngre også. Hvorfor må dagbladet lage overskrifter som denne? Om å gjøre å skremme barn og kvinner eller? lurer,- men det er vel helst for å vise at dere kan være først ute med opplysninger om drapet og for å tjene penger på dette,- råkynisme,- som hun/han skrev på bloggen,- «smi mens liket er varmt» – motbydelig. Og til orientering, selv jeg som godt voksen mann liker heller ikke å få slike overskrifter mitt i tryne når jeg skal lese ei avis,- men nå leser ikke jeg dagbladet da heller. Lenge siden sist.

Så jeg synes ærligtalt at media må gå noen runder med seg selv i hva dem publiserer, alt egner seg nemlig ikke påtrykk, selvom vi har pressefrihet i Norge.,- eller er opplagstallene blitt så dårlige for norskeaviser at trykker hva som helst bare det selger, virker slik på meg.

Dette er en meget tragisk drapssak, som rammer 2 familier veldig hardt og som har det vanskelig, noe både vi som medmennesker og media bør vise respekt for, og ikke trykke alt som de familiene skriver på nett og ellers,- hvis respekt er nøkkelordet,- og ikke spring etter mennesker som kan / kanskje kjenner noen i familien til offeret og til gjerninsmannen,- dem har ikke  brukt for media, dem har brukt for omtanke og omsorg.

Og ikke minst, hvis såpass respekt for både den drepte og hennes familie, at man ikke trykker alle detaljene rundt drapet, hva hun ble drept av og med og hvordan,- totalt unødvendig, og det er heller ikke av allmeninnterresse, som dere begrunner slike ting med veldig ofte, og som misbrukes etter min mening.

Synes faktisk både Vg og Tv2 har vært moderate og skrevet minst mulig om handligen, men holdt seg til det politiet har sagt til dem,- og ikke har dem laget egne teorier eller artikkeler basert på antagelser. Så det vil jeg berømme dem for,- og det tror dem tjener på i lengden også.

Vg , Vg , Vg , Vg ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *