Barnslig eller dumskap

Print pagePDF pageEmail page

Jeg stiller det spørsmålet i overskriften, fordi vi mennesker fremstiller oss i et slikt lys fortiden,- tenker da på at vi i vesten trykker Mohamed karikaturer for å provosere muslimene og i neste øyeblikk så brenner muslimene flagget vårt for å provosere oss. Hvor lenge skal denne nye formen for lek for voksne mennesker få lov til å fortsette ? lurer.

Er det ikke så at vi vill bli oppfattet og tatt for å være voksne når vi etter alderen å bedømme skal være det eller ? Man da må også i samme slengen sørge for å bli oppfattet slik da, og ikke oppføre oss på en måte som gjør at omgivelsene oppfatter oss som vi er spebarnstadiet enda i en alder av 30.

Dette har igenting med ytringsfrihet å gjøre, det vet både Frp og de avisene som har trykket disse tegningene,- det handler ene og alene om å provosere, hverken mer eller mindre,- og for fremheve sine egen religiøse overbevisning.

Det er vel kanskje ikke for ingenting at frimurerne ikke har lov å prate om religion og politikk når dem er i losjen ? Da deres brorskap skal være samlende, ikke splittende.

Og når man trykker slike tegninger og i tilegg gjemmer dette bak ytringsfriheten, da provoserer man og da virker dette splittende på oss mennesker imellom, ikke samlende. Samme blir det når dem brenner det norskeflagget, det provoserer og det virker splittende.

For meg virker dette direkte barnslig, man har beveget seg under spebarnstadiet. Hva er det vi vil oppnå ? Hva er målet ? Er målet å få muslimene til å bli kristne eller å få kristne til å bli muslimer ?

Hvis målet er å demonstrere hvor fint vi har det som har ytringsfrihet og har frievalg, da blir dette enda patetisk spesielt for Frp som ønsker mindre innvandring til landet. Resultatet blir vel at enda flere kommer hit siden vi har det så fint og flott,- da burde dem ihvhertfall ikke gjøre ting som gjør landet vårt enda attraktivt for innvandrere og for folk som ønsker å komme hit, tvert imot.

Så da sitter vi her og evner ikke vise tegn engang til å løse denne konflikten, men vi velger å sitte i hver sin skyttergrav å  kaste flagg og tegninger til hverandre,- akkurat som barna gjør når dem har sneballkrig, da sitter dem å kaster sneballer til etter hverandre fra sin skyttergrav. Men oppnår dem noe? Å joda, dem får en sneball i panna av og til,- akkurat på samme måten som vi får brent flagg i panna av og til og ei tegning i panna av og til, utover det oppnår vi fint lite. Men så får jo UD i de ulike land får jo fordømt handlingene som motparten foretar seg. *sitat*

Det pakistanske utenriksdepartementet har fordømt trykkingen av karikaturene. Norske myndigheter må sørge for at det blir gitt en passende reaksjon på denne «blasfemiske handlingen», heter det i en kunngjøring som ifølge nyhetsbyrået Associated Press kommer fra pakistansk UD. *sitatslutt*

Men oppnår vi noe mer enn dette her da? Heller tvilsomt. Men istedenfor sneballer som barna kaster, så velger altså UD både i Norge og i Pakistan å kaste fordømmelser etter hverandre fra sine skytter graver i henholdvis Oslo og Islamabad.

Så, er det ikke påtide å bli voksen nå da? Siden dem har fått seg jobb i UD, da bør dem har oppnådd en viss alder da, skulle ikke tro vi hadde ansatt spebarn i UD vel.

Vg , tidskontroll , Tv2 ,

Stem:
Share

  7 comments for “Barnslig eller dumskap

 1. ole
  16. januar, 2010 at 13:28

  Vil gjerne bare få bruke anledningen til å takke Aftenpostens modige og samfunnsviktige innsats ved å trykke Muhammed karikaturen på nytt.
  Med tanke på at vi har nordmenn i Afganistan som kjemper mot islamistiske opprørere syns jeg dette var kjempe smart. Takk skal dere faen meg ha! Kanskje dere burde holde dere til innenriks politikk og ikke trekke Norge ned i søla. Ytrings frihet er som all annen frihet, den kommer med ett ansvar!

 2. muslim
  16. januar, 2010 at 13:59

  til ole. da du må akseptere når vi brenner norske flage da. eller

 3. muslim
  16. januar, 2010 at 14:01

  norsk media har ikke en anne sak enn muslima. sin for dere. vi er her og skal vær her for altid

 4. Runa
  16. januar, 2010 at 14:43

  Snakket i natt med en som bor like i nærheten og som gikk forbi protestene. Han sa at det bare var en gruppe på 10-12 fanatikere som alltid protesterer på ulike ting og prøver å skape uro. Mange bare gikk forbi de og ristet på hodene over dumskapen de holdt på med. Idioter finnes det i alle land, og det er media som blåser det totalt ut av propasjoner.

 5. bob petter
  16. januar, 2010 at 14:49

  dette bare tyder på at tegningene som er egntlig harmløse treffer rett på spikeren.de kan mobbe oss i vesten men vi skal ikke kunne gjøre det.ha ha idioter.dette bare viser hvor tilbakestående noen land kan være.IDIOTER er det eneste jeg kan kalle dem.

 6. melmac
  16. januar, 2010 at 14:57

  Pakistanerene, og andre invandrere for den saks skyld som syns Norge er «et drittland», kan jo bare ta første flyet hjem. Vi bør vise respekt for deres hjemland og verdier og de må vise respekt for den kultur, samfunn og det lovverk som er i det landet som har tatt imot dem.

  Norge, og Norden forøvrig er samfunn bygget på Kristne grunnverdier (bl.a. de ti bud) der frihet med ansvar og respekt for andre og deres eiendom står (ihvertfall stod..) høyt.
  Derfor er provokasjon ved å vise Muhammedtegningene på nytt og å brenne det Norske flagget helt feil. Fundamentalistiske muslimer har jo bevist hva blanding av religion og politikk fører til. La oss ikke synke ned på dette nivået!
  Mer bensin på bålet der alle muslimer skjæres over en kam førerer bare til mer rekruttering til terrorhandlinger som å bombe barneskoler (dette har skjedd i Sør-Thailand) o.l.

  Det er nok andre virkemidler som må til for å stoppe frem-masjen av en middelalderfortolking av Islam som er på linje med den Spanske Inkvisisjonens fortolking av det Kristne budskap.

 7. Sivert
  16. januar, 2010 at 16:06

  @bob: Når har mennesket som individ bevisst at vi er inklidente vesener ? lurer, vi har faktisk lavere iq når vi blir født enn en apebaby,- og resten er tillært, det er ikke iq, det beviser bare at vi har hjerne som gir oss muligheten til å lære ting, men det har ingenting med intilligens å gjøre.

  @melmac: Du kan takke de partiene som liker å fremheve at vi har ytringsfrihet og demokrati, ingenting er bedre norgesreklame enn det,- jo mer vi fremhever det, jo flere kommer det til landet,.- men det vår egen feil og dumskap,- alle mennsker uansett hvor man kommer fra, søker alltid etter å få det bedre, så det er naturlig, samme gjør vi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *