Endelig noe riktig – rett vei dette

Print pagePDF pageEmail page

Ser at tv2 melder at Oslo høyre har vedtatt et nei til datalagringsdirektivet og at det skal implementeres i Norges lover,- påtide sier jeg bare.

Det heter i vedtaket følgende:

Vedtaket viser blant annet til kritiske uttalelser om direktivet fra EUs datatilsyn og FNs menneskerettighetsråd.

Rettssikkerheten i et liberalt demokrati er ikke bare til for å beskytte borgerne mot kriminelle handlinger, men skal også sikre borgernes fundamentale rettigheter i henhold til nasjonal lov og internasjonale menneskerettigheter. En av disse rettighetene er retten til en egen privat sfære og til selv å kunne kontrollere når, hvordan og hvor mye informasjon om egen person som spres til andre parter, heter det i resolusjonen.

Jeg har hele tiden siden dette kom på banen og det ble snakk om dette direktivet – vært en av de som har vært sterk motstander av dette direktivet, noe jeg også vil være i fremtiden ved lignende direktiver eller lov forslag alla FRA-loven i Sverige.

Men dessverre,- så hjelper det ikke om Norge sier nei til dette direktivet, fordi Sverige har innført, vedtatt og satt i verk FRA-loven – og siden all internetttrafikk, telefonsamtaler og sms går via svenske stasjoner og baser og servere, så vil vi forbli overvåket av svenskene og ikke her i Norge. Dette beviser bare at kampen må fortsette mot slike lover som dette som Sverige har vedtatt og mot lignende direktiver og i tillegg må kampen fortsette mot å få svenskene til å fjerne FRA-loven – vi som ikke er borgere i Sverige kan ikke godta å bli overvåket av svenskemyndigheter – bare fordi dem har fått panikk mot alt og alle, og gått samme vei som USA og Storbritania.

Så nå vi nordmenn fortsette kampen mot svenskemyndigheter, og enda ei stund mot høyres stortingsgruppe – og aldri godta slik overvåkning av millioner av uskyldige mennesker hver dag, hvert minutt og vært sekund, det kan vi ikke være bekjent med i et sivilisert land og i et demokrati.

Men dette vedtaket av Oslo høyre var positivt, absolutt – så nå gjennstår det bare at høyres stortingsgruppe også sier nei – da får vi nei i Norge, men det ting som tyder på at det vil skje – ihvertfall hvis man skal ta Tv2  sine uttalelser til etterretning. *sitat*

Tidligere har Høyres leder, Erna Solberg, skjerpet kriteriene for personvern dersom partiet skal støtte direktivet.

*sitatslutt*

Så får vi bare krysse fingrene for det skjer.

Tv2 , Vg , Nordpirat ,

Stem:
Share

  7 comments for “Endelig noe riktig – rett vei dette

 1. 23. januar, 2010 at 17:15

  Hmm…. Men hvorfor overvåker Sverige oss? Har de liksom lov til det? :S
  .-= Tidskontroll´s last blog ..Menn faker også! =-.

 2. Sivert
  23. januar, 2010 at 17:23

  @Tidskontroll: Alle serverne som Norge må bruke for å komme på internett ( ut fra landet) er plassert i Sverige, alle telefonsamtaler vi tar og sms vi sender, alt går via Sverige, omså vi sender til en i Norge,- derfor blir vi automatisk overvåket av svenskene, om vi vil eller ei- påtide vi rydder oppi dette, sier jeg bare.

 3. 23. januar, 2010 at 17:25

  De har vel ikke lov til å bruke det til noe?
  .-= Tidskontroll´s last blog ..Menn faker også! =-.

 4. Sivert
  23. januar, 2010 at 17:32

  @Tidskontroll: For å være helt ærlig mot deg, aner ikke hva de svenskelovene sier på det området,- men alt blir jo samlet inn av det svenske forsvarrets overvåknings tjenesten,- det havner der, og hva dem bruker det til, si det.
  men det er rimlig tragisk da,- hvis du sender meg en sms eller mail, så går den først via Sverige og så tilbake til Norge og meg…skulle tro vi levde i steinalderen.

 5. 23. januar, 2010 at 18:33

  Er det rart jeg er imot denne type direktiv!? Herlighet, verden har jo klikka fullstending. Jeg er sikker på at alt var mye bedre før i tida!
  .-= Siven´s last blog ..Årsmøte i Buskerud SU ^^, =-.

 6. Sivert
  23. januar, 2010 at 18:38

  @Siven: Helt enig med deg, verden har vært mye gal lenge

 7. 23. januar, 2010 at 19:35

  SV: Ja det er det grunnleggende verdi/samfunn – synet som gjorde at jeg havnet i SU, og ikke enkelt saker. Selvfølgelig enkelte enkeltsaker og, men er verdi/samfunnn synet som er hovedgrunnen til at jeg holder med de jeg holder med 😉
  .-= Siven´s last blog ..Årsmøte i Buskerud SU ^^, =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *