Tony Blair – Irak 2003

Print pagePDF pageEmail page

Ser nå at det pågår en høring i London om tidligere statsminister i Storbritania Tony Blair har forfalsket etterretningsdokumenter og brøt folkeretten da Storbritania og USA invaderte Irak i 2003,- i denne forbindelsen vil dem spørre Tony Blair om han har gjort dette og hans syn på dette,- men hva tror journalistene og de som har denne høringen at svaret vil bli ? Tror noen virkelig at denne mannen legger frivillig hodet frem for  hugg eller ?

Både USA og Storbritania visste at en invasjon av Irak var i strid med folkeretten og at de fleste dokumentene som ble lagt frem som etterretningsdokumenter og som en sannhet, var forfalsket både av USA og Storbritania. Først begrunnet man en invasjon med 9/11,- når man så det ikke gikk, så kom beskyldningene om at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen, at det derfor var nødvendig med en invasjon,- og nå har det visst seg å være en usannhet dette også, forlenge siden. Så hvis rett skal være rett, og vi mennesker skal stå for det gale vi gjør,- da burde både tidligere president George Bush jr og Tony Blair vært stilt for retten for brudd på folkeretten og drap masse uskyldige mennesker i Irak,- det er vel ikke uskyldige barn og kvinner som skal betale denne prisen iform av sitt liv for at USA og Storbritania hadde en skjult agenda og brøt folkeretten ?

Vi får vel ikke akkurat respekt iretur fra de sivile og befolkningen i Irak og Midt-Østen hvis vi ikke slår nedpå ulovligeheter begått mot uskyldige mennesker, eller ?

Vi som vanlige borgere i et land hvor vi har demorakti og ytringsfrihet,- forventer likhet for loven og at det ikke gjøres forskjelle på Jørgen Hattemaker og Kong Salamo når det kommer til likhet for loven,- da burde vi også kreve at samtlige statsledere i Vesten også fulgte spillereglene, og ikke har ett sett lover og regler for oss som lever her, og ett sett regler og lover for dem som bor andre deler av verden.

Håper Storbritania har guts nok til å stille Tony Blair for retten, og vise omverden at dem ikke godtar brudd på folkeretten og forfalskninger av etterrettnings dokumenter,- kanskje påtide ?

Ser forresten at Tony Blair sier at hans syn forandret seg etter 9/11,- ja om hans syn på omverden har forandret seg, så betyr det ikke at han hadde lov å være med å bryte folkeretten og forfalske dokumenter,- snakk om forklarings problemer.

Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *