Dumskap gir ikke straffefritak

Print pagePDF pageEmail page

Selvom man bare er 16år, så er man ikke fritatt fra å blir straffet for allvorlig kriminalitet, ei heller for jenter – og man blir heller ikke fritatt fra straff selvom man er ung og dum, eller ikke visste hva som var i disse shampooflaskene som denne 16åringen hadde med seg hjem fra Equador. Dette skal være ei jente som tilhører det samme nettverket som de andre jentene som er tatt for Kokainsmugling er i, som f.eks rettssaken som pågår i Oslo og de jentene som sitter i Bolivia.

Det er ikke synd på dem – ingen må si dem ikke visste hva dem gjorde, det sier alle som blir tatt for lignende kriminalitet,- så den forklaringen er ikke troverdig i det hele tatt.

Men det inntressante er, visste foreldrene hvor denne jenta på 16år reiste ? Hva hun hadde med seg hjem? Lurer på hva foreldrene tenkte når jenta sier at jeg skal på ferie til Equador ? Og hva var forklaringen hun ga foreldrene på hvem som betalte reisen ?

Er norske foreldre anno 2010 så dumme eller gir dem bare fan i barna og hva dem driver med ?

Alle bør forstå at får man en ferietur påspandert,- da ligger det noe bak og det er ikke bare en ferietur,- ihvertfall ikke når ei jente blir påspandert en tur av en person dem overhode ikke kjenner og har hatt kontakt med over lengre tid og som gjerne også foreldrene vet hvem er – så når man får et slikt tilbud om penger pluss påspandert ferie, da er garantert noe muffines, og man bør stille seg noe spørsmål om hva dette er? og hvorfor ?

Hvis ungdommen tror at, bare jeg ikke vet hva pakkene inneholder så blir jeg ikke straffet – feil igjen – man  likevel straffet på liklinje som når man sier at man visste hva pakkene inneholdt – og tror man at man snugler dop og det viser seg å være f.eks sukker,- da blir man dømt for smugling av dop og ikke sukker.

Så dumskap og uvitenhet gir ikke straffefritak,- og ei heller at man er jente og man har sagt at man har vært ung og dum – ung og dum har vi alle vært,- men ikke alle har begått kriminellehandlinger p.g.a sin dumskap for det.

Så det nok  påtide foreldrene begynner å følge med hva sitt avkom driver med og har noen ører og øyne åpne – for barnas del, ikke for foreldrenes del.

Oppdatering 31.01.2010 : Nå har politiet begynnt å synes synd på disse kriminelle,- vil vel sy puter under armene på dem også vel ….tydelig at det mange ungjenter som ikke forstår forskjellen mellom rett og galt og er villig til å ofre mye for billig ferie og kroner ekstra.

Vg , Vg , Vg ,

Stem:
Share

  10 comments for “Dumskap gir ikke straffefritak

 1. ola dunk
  30. januar, 2010 at 16:36

  man kan ikke bli dømt for smugling av dop om det er sukker, det er derfor politiet tar tester av det som blir beslaglagt. Er kvaliteten på det du smugler ellers dårlig (lavt thc innhold, lav % amf etc etc) så slipper du også billigere unna. Får håpe du ikke kommer i en situasjon der noen putter en flaske med ett eller annet i baggen din når du er på ferie da, for da kan heller ikke du skylde på at du har vært dum og blir straffet for smugling.

 2. Sivert
  30. januar, 2010 at 18:44

  @Ola dunk: Om men tror at det man smugler er dop, men så viser tester at det f.eks er melis eller sukker,- men da blir du dømt etter hva din hensikt var, nemlig å smugle dop,- det har vi mange eksempler på i rettshistorien også frem til i dag…folk blir dømt så det suser etter….

 3. Frode
  31. januar, 2010 at 12:15

  Sivert har rett. Man blir dømt, ingen tvil om det. Hvordan skal man klare å finne en fornuftig forklaring på at man har fått f.eks 10 000 kr for å reise en tur til utlandet og hente en pakke som man ikke vet hva inneholder?
  Dette bekrefter vel at det bare er idioter som smugler narkotika.

 4. Sivert
  31. januar, 2010 at 12:28

  @Frode: Og dem tror at vi andre ikke forstår det…altså dem ser ikke skogen for bare dop 😉

 5. 31. januar, 2010 at 19:38

  Mulig jeg begår et politisk selvmord her, men jeg er faktisk uenig. Det ER SYND på dem, og vet du hvorfor? Det er ikke galt å frakte narkotika fra et land til ett annet. Har skrevet mer om narko jentene her: http://politiskselvmord.com/2010/01/19/stakkars-narko-jenter/

  For å si det slik. Man bør ikke bli straffet for noe som ikke burde være kriminelt. Narkotika er selvfølgelig meget uheldig å bruke, men det betyr ikke at vi skal gjøre det ulovlig. Disse 17 åringene hadde flaks som ble stoppet, tenk på hvordan livet deres hadde blitt ødelagt dersom de ble tatt for smuglingen!? Jeg synes hele narkotika krigen er forkastelig, men enda mer forkastelig er det kanskje at jeg må betale for hele greia!
  .-= PolitiskSelvmord´s last blog ..For eller imot? =-.

 6. Tone
  31. januar, 2010 at 20:21

  Hvem sender sin 16-17 år gamle datter alene (les uten foresatte) på tur til Brasil/Equador/Aya Napa/wherever????

 7. Sivert
  31. januar, 2010 at 20:23

  @Tone: Det må du nesten spørre de foreldrene om som gjør det,- tydelig at det mange av dem.

 8. Tone
  31. januar, 2010 at 20:48

  Synd men sant Sivert, og det vet jeg av erfaring. Men hadde foreldre/foresatte blitt stilt mer til ansvar for sine mindreåriges handlinger, hadde de kanskje ikke stukket hodet i sanden, som altfor mange dessverre gjør, og forhåpentligvis satt klarere grenser og hatt en bedre dialog. Det er også snakk om gjensidig tillit og respekt.

 9. Gunnar
  31. januar, 2010 at 23:33

  Man skulle tro at man blir så vant til toskeri at man til slutt ikke reagerer mer, men jeg er like sjokkert hver gang jeg hører hvor lettlurte jenter er.
  Det er tydelig at livets realiteter kommer i siste rekke når det gjelder innpoding av vett og forstand, og at fest og penger har forrang.
  Det er ikke ulovlig å være dum, men det er tydelig at mange norske jenter burde vært satt under administrasjon.
  Hvor er foreldrene til disse vettløse tuppene? Er de like hjernetomme som opphavet (arvelig belastning)?

  Tittelen på innlegget er infomrativt: Dumskap gir ikke straffefritak.
  Og det bør foreldre og disse hjernetomme nekene opplyses om.

 10. Sivert
  1. februar, 2010 at 00:43

  @Tone: Helt enig med deg,- vet ikke om jeg våger engang å si hva jeg tenker, da jeg vet mye ble forandret etter dem forandret en hvis oppdragelse….

  @Gunnar: ja, jenter blir lurt selv når man sier det direkte til dem,- har gjort det flere ganger selv, men det nytter ikke….vil ikke se og vil ikke tro…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *