Hva mener du – Tove Karoline

Print pagePDF pageEmail page

Hva mener du Tove Karoline Knudsen ( AP ) ? Hun stortingsrepresentant for Troms AP.

Hva vil du med det du sier at du forstår at Altaby med 2 kommuner tett opptil seg har innbyggertall på ca 24 000 krever akutttilbud og fødeavdeling ? Hva mener du at du forstår at vi krever sykehus for innbygger i byen som har tett opp mot 20 000 innbyggere og 10 mnd av året mer enn 20 000 ?

Vil dere snikflytte sykehuset fra H. Fest til Alta uten å være såpass ærlige at dere sier det med klartekst eller hva ?

Nå har denne debatten om Altaby skal få sykehus eller ikke pågått siden byen var 8000 innbyggere, om før den tid også,- ogå når byen har vokst til 20 000 så sitter dere enda på rompa og lurer på om folketallet vil stige enda mer – ja det vil stige enda mer- det kan dere takke tidligere statsminister Gro H. Brundtland og Kåre Willoch for, da de sine første regjering utpekte Alta som vekst og utviklings kommune i fylket sammen med Sør-Varanger ( Kirkenes ). Og i tillegg er denne byen 1 av 4 viktige utdannigsbyer i Nord Norge. Folketallet vokser fortere en hva kommunen klarer å legge ut tomter til å bygger leiliheter og eneboliger på, bl.a 4000 nye boenheter de neste årene, d.v.s igjennomsnitt ca 8000 mennesker til i byen, da næremer vi oss 30 000 – men nå vil jeg skyte inn med engang, men dyrt er det som f**** å kjøpe leilighet og enebolig her, det vil gjøre et stygt innhugg i privatøkonomien, for å si det pent.

Hvis det skjer ei alvorlig trafikkulykke på Vestsiden av byen idag,- da tar det minimum 1 time og 30 minutter til sykehus for de som blir skadet,- det er minimum. Skjer det ei ulykke i enda lengre borte fra byen, da tar det glatt 2 timer og vel så det. Er dette akseptabelt for 20 000 mennesker i år 2010 ? Ikke er etter min mening. Enn hvis ei gravis dame plutselig må sendes til sykehus for behandling og det står om livet til fosteret ? Skal vi sende vedkommende med ambuelanse tar det 2 timer og med fly minimum 45 min fra hun blir hentet –  da kan faktisk både kvinnen og fosteret være død. Men problemer er ikke om sommeren når det sola skinner og gresset gror – men problemet er de resterende 8 mnd iåret hvor det kan være store problemer med å få folk til sykehuset p.g.a fremkommeligheten og fjelloverganger,- altså vil jeg påstå at 11 000 mennesker i H.fest regionen skal ha prima helsetilbud, mens de 24 000 idag i Alta regionen skal være glad dem kommer seg til sykehus når dem har behov for det –  er det slik vi skal drive å behandle våre syke og eldre mennesker som trenger akutt tilbud og et godt helsetilbud ? lurer

Jeg kan også si jeg forstår mye Tove Karoline Knudsen, men det hjelper ikke å si at man forstår, når man ikke gjør noe med saken –  det er handling som teller, ikke forståelse.

Enn hvis ei gravid dame får komplikasjoner og dem må ta akutt keisersnitt. Skal dem sende damen med ambulanse i 2 timer eller med fly og ambulanse i 45 min ? Hvem skal ta ansvaret for hvis damen og fosteret dør ? Jge vil ikke ha det ansvaret på mine skuldre og på min samvittighet.

En annen ting. Det er det samfunnsaøkonomiske i denne politikken – hva er biligst. Å transpotere 11 000 mennesker til sykehus eller 25-26 000 mennesker til sykehus på like lang strekning ? Jeg bare spør – regner med at de som sitter på stortinget kan regne matematikk, gjerne med kalkulator.

Over til helgens begivenhet,- vi som er medlemmer av gruppa «Underskriftskampanje for sykehus til Alta» vi møtes lørdag,- så får vi sparke igang noe, og få fart i denne debatten –  jeg engasjerer meg ikke for min personlige vinning på saken, men det kommer faktisk mennesker til verden i denne byen etter min tid og det er framtidens barn og unge som skal nyte godt av dette,- og de eldre som er syke idag.

Så møt opp folkens,- samme er vi sterke og politikerne er på gli ( påtide ), men står vi hver for oss er vi svake.

Stem:
Share

  8 comments for “Hva mener du – Tove Karoline

 1. 2. februar, 2010 at 14:27

  HEIA!
  .-= Tidskontroll´s last blog ..Tidskontrollens utfordringer! =-.

 2. Sivert
  2. februar, 2010 at 14:30

  @Tidskontroll: Oslo`s store lille datter 😉 hehe

 3. 2. februar, 2010 at 14:34

  hehe! Håper dere får sykehus! Alle byer burde hatt det!
  .-= Tidskontroll´s last blog ..Tidskontrollens utfordringer! =-.

 4. Sivert
  2. februar, 2010 at 14:40

  @Tidskontroll: Takker for det – men det er en ting jeg ikke forstår med denne byen,- hadde vært billigere for meg å kjøpe leilighet på Oslo vest, enn hva det er her, hadde kunnet spart 1 million

 5. 2. februar, 2010 at 14:42

  Er det dyrt i Alta? Jøss…
  .-= Tidskontroll´s last blog ..Tidskontrollens utfordringer! =-.

 6. Sivert
  2. februar, 2010 at 14:46

  @Tidskontroll: Jeg antar det har med at flere oljeselskap har etablert seg med hovedkontor, både Norske og utenlandske,- tror mye av svaret ligger der.

 7. 2. februar, 2010 at 14:48

  Hmm.. trodde det var billig der oppe i nord! men men, så feil kan man ta!
  .-= Tidskontroll´s last blog ..Tidskontrollens utfordringer! =-.

 8. Sivert
  2. februar, 2010 at 14:50

  @Tidskontroll: Så kan vi takke kongehuset i Norge og Storbritania for at dem bidrar med å få hus og tomteprisene oppover her så det synger…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *