Hvorfor – Lurer

Print pagePDF pageEmail page

Jeg sitter nå å filosoferer over livet. Hva er hensikten med livet ? Hvorfor dør enkelte mitt i livet og har den beste delene igjen ? Ja, jeg er i litt sjokk,- men bare litt. For 3 uker siden døde en god klassekamerat av meg, han ble 41 år,- og merkelig nok døde  igår en barndomskamerat og han ble 43 år- Dette er unge mennesker, og som både hadde samboer og kone og barn, t.o.m små barn.

Det er slike stunder som dette man stiller seg spørsmålet, hvorfor ? Og når jeg tenker tilbake i tid,- helt tilbake til 86-87 og fram til idag,- så er det liksom at det hviler en «forbannelse» over hele generasjonen av dem som er født ifra 1966 t.o.m 1968 ,- da ekstremt mange av oss som er født i det tidsrommet er nå døde. Både drept, omkommet i ulykker og i uforklaringe sykdommer – synes dette er både skremmende og uvirkelig. Og det er slike stunder som dette man også spør seg,- når er det min tur ? Hadde vi enda vært 65-70 år, da kunne man forstå at et menneske dør p.g.a sykdom eller annet,- men her snakker vi om 2 mennesker som er litt over 40.  Jeg synes dette er skremmende, og hvor fort man egentlig man får døden innpå seg og hvor nært den plutselig kom.

Jeg får sende både varme tanker til deres mødre og søsken….dette var ekstremt trist….

Stem:
Share

  7 comments for “Hvorfor – Lurer

 1. 4. februar, 2010 at 14:58

  Ja det har jeg fundert på mange ganger også. Hvorfor blir enkelte revet brutalt bort i en så altfor ung alder. Jeg har selv mistet flere av mine nære og da det skjer sitter du så maktesløs igjen og har selv lyst til å bare forsvinne for livet virker plutselig så meningsløst..
  .-= Lene Johannesen´s last blog ..En viktig historie å få med seg.. =-.

 2. 4. februar, 2010 at 15:26

  Huff ja, sånt er uendelig trist.. selv har jeg ikke kjent noen som er gått bort i ung alder, men kjenner to stykker som har mistet yngre søsken i løpet av det siste halve året, i tragiske trafikkulykker. Det er jo helt meningsløst, som Lene sier..
  .-= Marita´s last blog ..Up and go! =-.

 3. Sivert
  4. februar, 2010 at 15:40

  @Len: Enig med deg…vil nå ta meg tid til tenke og la tankene vandre fritt, og abre tenke tilbake til den tiden vi knapp nok gangbar og hadde snekkerbukser på 🙂 *ler* prøver å smile, men det er tungt, spesielt vokser ikke gode venner på trær, dessverre. Sitter litt med en følelse av at det liksom er meningen at jeg skal bli den siste av alle som ble født i det tidsrommet, merkelig følelse egentlig. Og Jostein ( ble 43 år ) som enda var den stor sjarmøren blandt damene enda 🙂

  @Marita: Ja, det er trist og jeg synes savnet og tanken på at dem ikke er blant oss mer som er verst….stakkars mora til han siste,- mistet mannen sin for noen år tilbake og nå sønnen, og de små barna som mistet sin pappa….

 4. 5. februar, 2010 at 00:11

  Det må være vondt å overleve sine barn, det er jo ikke slik det skal være!? Og stakkars barnene som mistet sin far, det har jeg selv gjort og det er mange tanker opp igjennom årene de har foran seg.. Men livet må gå videre, og det gjør den etterhvert, man må bare bruke den tiden det tar for å akseptere situasjonene og den tiden er individuell..
  .-= Lene Johannesen´s last blog ..Godt for kropp og sjel! =-.

 5. Sivert
  5. februar, 2010 at 12:02

  @Lene: Sant det,- og det vi er vant med fra vår kultur og samfunn er jo at foreldre dør før sine barn, så når slikt som dette skjer så blir vi satt ut og vi tar det ekstra tungt….

  Men….når det gjelder f.eks allvorlige sykdommer som kan gjøre at man dør som f.eks hjerteinfarkt,- det har jeg akseptert kan skje når som helst etter fylte 25 år, kjenner flere som har fått hjerteinfarkt tidlig i 30årene og blitt hjerteoperert – men det er litt sånn tabu å prate om, det er liksom slik det ikke skal være,- men det er like fullt en realitet.

 6. 5. februar, 2010 at 17:33

  Jeg har egentlig aldri tenkt så mye på død… Alle møter vi den i døra endag, ingen slipper unna… Jeg tror ikke på skjebnen. Men på flaks og uflaks, god helse, vitenskap, rettferdighet og urettferdighet.. Dermed har jeg enkle og konkrete ting å skylde på om noen av mine nærmeste skulle falle bort.. Livet er ikke lett!
  .-= Tidskontroll´s last blog ..Hjemme hos ! (Utfordring Nr.1) =-.

 7. Sivert
  5. februar, 2010 at 19:50

  @Tidskontroll: Tror helst datostemplingen er satt forlenge siden, for å si det slik,- bare vi som er heldig å ikke vite om det 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *