G-Strengmannen – trakasering

Print pagePDF pageEmail page

Denne saken er et godt eksempel på handlingslammelse fra politietsside og ett eksempel på hvordan mennesker kan bli når vi ikke får utviklet de såkalte sosialeantennene – og hvordan man ikke skal opptre og være i det offentligerom.

Jeg lurer egentlig litt på hvilke foreldre som har oppdratt denne g-strengmannen eller skal jeg kalle han trusemannen? Normaltsett og det som er vanlig fra foreldrenesside å gjøre, det er å lære sine poder hvordan man oppfører seg i de sosialerom og blant mennesker – og hva man sier og hva man gjør i det sosialerom.

Nå har samtidig teknologien innhentet oss med full tyngde og i tillegg bruker vi sosialmedier så det ryker av oss – men hva er sosialemedier ? Sosialmedier er det samme som å møte mennesker i det offentligerom eller for å si det slik, møte mennesker på en kafe eller på butikken,- man skal enkelt og greit oppføre seg på samme måten,- hverken mer eller mindre. Men jeg tror mange glemmer dette,- og ikke tenker over at det å utlevere seg i et sosialtmedium, kan få større konsekvenser enn om man sier noe til en eller to personer på en kafe. For å bare ta for seg Facebook,- det er kun 1 sosialtmedium av 4 eller 5 vi bruker.

Når jeg personlig er inne på Facebook, så tenker jeg. Hvem vil jeg omgås med ? Hvor mange mennesker er det normalt å omgås med til daglig ? Da er blir det ikke mange. Men når noen sier dem har 4 – 500 venner på Facebook, da må jeg le litt,- hvor mange av de 500 er virkelige venner ? Da tror jeg du kan trygt hive ut 400 av dem, da minst 400 av de 500 bryr seg nada om hva du gjør og hvem du er og hva du tenker. Her kommer trusemannen inni bildet. Har han disse sosialeantennene som vi skal ha ? Det tviler jeg på – og vi mennesker blir sløvere og sløvere med hvem vi sier hva til og hvem vi kaller venner og ikke venner – derfor kunne han kommer i  kontakt med mange jenter på nettet,- er en intern konkurranse om å ha flest «venner» på vennelisten – men som egentlig er listefyll, som jeg velger å kalle dette – og er man da ikke bevisst på hvem man legger til i dette listefyllet, så kan man få ekstremt store problemer.

Derfor sier jeg – bruk sosialmedier, men med fornuft og hver sikker på hvem du prater med og hvem du  har kontakt med,- da man i den sosialemedieverden kan utgi seg for å være hvem som helst. Tenk over hvor mange falske kjendisprofiler det er i disse mediene,- tallet er høyt.

Hvorfor tar ikke foreldrene å lærer mer sine barn dette ? Da ville vi sluppet ekstremt mange saker hvor barn blir kontaktet av pedofile og oppsøkt av pedofile og jenter ville lært mer om farene ved å bruke sosialemedier og jentene ville kanskje sluppet å komme borti denne trusemannen, da de visste at de ikke skulle legge han til på den såkalte vennelisten / listefyllet.

Jeg synes politiet i denne saken virker temmelig handlingslammet – dem har virkemidler for å hindre at denne mannen ikke plager og trakaserer jenter via sms eller på anne  måte- dem kan bruke varetekt inntil kommunen og andre offentlige innstanser har fått på plass sikre rammer rundt mannen. Hvorfor gjør dem det ikke ? Det er jo også tydelig at denne mannen trenger behandling og hjelp, da han har minst holdt på i 13 -14 år og klarer tydeligvis ikke å slutte med dette av egen vilje, da bør det offentlige trå inn og sørge for at han får den hjelpen han trenger og sette iverk tiltak som gjør at jentene kan føle seg trygge og ikke blir trakasert.

Tilslutt vil jeg oppfordre unge jenter og gutter – ikke ha kontakt med mennesker over nettet som du ikke vet hvem er eller hvis du ikke har møtt dem i IRL ( In real Life ) –  da vil man spare seg for mye bråk – og aldri glem, det å møte mennesker ansikt til ansikt er noe annet enn å kalle listefylllisten for venner. For meg er det vi kaller sosialmedier en virituelverden og ikke et sosialtmedium som man kan kalle det når man møter folk ute i samfunnet ansikt til ansikt. Og jeg bruker sosialemedier for å profilere min blogg og for å få ut mitt budskap når jeg skriver noe,- ikke noe jeg kaller for venner,- og jeg bruker sosialemedier for å holde kontakten med familie og venner som bor andre steder i Norge som jeg har kjent noen år, eller skal si i 30 år som det egentlig er.

Så tenk litt over hva du sier og til hvem og hvem du har kjontakt med på nettet og ikke,- og hva du egentlig vil oppnå ved å bruke sosialemedier. Og for å si det slik – man utvikler ikke sine sosialeantenner ved å bruke såkalte sosialemedier, dessverre – men vi mennesker er ikke laget slik.

Vg ,

Stem:
Share

  5 comments for “G-Strengmannen – trakasering

 1. Mungo Park
  6. februar, 2010 at 13:18

  Nedarvede seksuelle og sosiale preferanser. I vikingtiden var det vanlig å gifte seg med folk fra nabogården. Genene fikk ikke lov til å vandre så langt, og resulatene av dette har dessverre holdt seg til vår tid i form av en del defekter.

 2. Sivert
  6. februar, 2010 at 13:56

  @Mungo Park: Så vi er ikke kommet lengre i utvikling enn til vikingtiden ? Tror du er inne på noe der,- vi er ikke født sosiale eller smarte, vi har lært oss å være sosiale og tillært oss kunnskap, noe som idag forveksles med iq.

 3. 6. februar, 2010 at 16:51

  For det første så vil jeg begynne med å kommentere dette du sier om sosialemedier, jeg er enig i at man skal oppføre seg også på nettet og følge nettregler, men det geniale og morsomme med disse sosiale mediene er jo at man kan ha mange «venner» på vennelista, man kan følge med på hva andre bedriver dagene sine med, og man kan kommunisere. Hvis jeg kun hadde hatt FB med mine faste gode venner (som jeg har i RL life) på vennelista hadde jeg heller ikke brukt FB. Jeg møter jo disse støtt og stadig og vi prater heller via telefon.

  Foreldrene har ikke lært barna sine om nettbruk nettopp fordi mange av dem ikke er noen kløppere på data selv og tror de har kontroll nettopp fordi «ALLE» bruker det..

  Når det kommer til alt dette du skriver om nettbruk og forhåndsregøer er jeg så enig. Mange er ikke flinke nok og mange utleverer seg selv for mye, hvor mange er det ikke som forteller når de er bortreist på FB, eller Twitter? Velkommen innbryddstyver sier jeg da! 😛 Det viktigste er å begrense profilene sine, da har man kommet langt!

 4. Sivert
  6. februar, 2010 at 17:39

  @Tidskontroll: Der sa du det – tror – men i tilfeller hvor barn er på sosialemedier som FB, twitter, nettby, osv osv, så kan være forsent å tro, men man bør vite eller rettere sagt, skal vite. Har selv vært moderator på en chattekanal, vet det florrerer med overgripere på samtlige chattekanaler og sosialemedier hvor barn ferdes. Flott å bruke ja, men man må bruke hodet og ikke utlevere personlige opplysninger.

 5. Daniel
  20. februar, 2010 at 18:08

  Hei,

  jeg synes det blir for enkelt å legge skylda på foreldre når slikt skjer. For det første skjer de fleste overgriepene hjemme innenfor husets vegger av foreldrene selv. For det andre bør fokuset like mye være på å gi pedofile såpass livskvalitet at de lærer å leve med sin legning uten å forgripe seg. Her må det offentlige ta ansvar snart og opprette møtesteder.

  Det holder m.a.o. ikke å lære «selvforsvar» hos barn og foreldre, eller øke straffene for den saks skyld. Det må jobbes for å endre tankemønsteret til de som står i fare for å begå overgrep.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *