Gjort det samme

Print pagePDF pageEmail page

Ser det idagens vg står at facebookgruppen som ble opprettet for den savnede Faiza Ashraf (26) er nå blitt slettet etter ønske fra familien til Faiza.

Jeg hadde bedt om det samme, om jeg hadde vært i samme situasjon som denne familien, uansett hva så hadde jeg bedt dem slette gruppa – hvorfor ?

Fordi, tips i slike saker som dette og i andre kriminalsaker som er under etterforskning av politiet, da skal alle tips direkte til politiet og ikke til ei gruppe på Facebook eller ei avis. Disse tipse rubrikkene som man finner på alle nettaviser har irritert meg ekstremt lenge, spesielt når det gjelder kriminalsaker som politiet etterforsker.

Tips i kriminalsaker skal til politiet, og kan ikke folk tipse politiet så kan dem like godt la være å tipse, fordi tipset er da nullverdt jurisdisk – så det er politiet som skal alle tips, og ikke hverken media eller ei facebookbruppe.

Om det er noen som tipser ei facebookgruppe som i dette tilfellet,- vedkommende som tipser må uansett gå til politiet og avgi forklaring eller i avhør som det heter, så det å tipse ei facebookgruppe er totalt bortkastet tid og energi, også media for den del,- tipseren må avgi forklaring uansett til politiet.

En annen ting som jeg misliker med slike grupper, dem blir opprettet uten å spørre vedkommendes familie først hva dem ønsker. Det er ikke alle som vil at det skal opprettes ei gruppe eller utbrodere privatlivet i media eller på nett,- sånn er det bare.

Så hadde noen gjort det hvor noen i min familie hadde vært savnet eller blitt kidnappet, så hadde jeg øyeblikkelig bedt dem slette gruppa og bedt folk heller om å tipse politiet som man skal gjøre.

Og en ting til. Anonymetips uten en veldig god begrunnelse for hvorfor vedkommende vil være anonym, er ikke troverdige tips – og slike tips viser også at vedkommende ikke våger å stå fult ut for det tipset han / hun kommer med, da er det null verdt.

Vg , karirasmussen ,

Stem:
Share

  5 comments for “Gjort det samme

 1. 11. februar, 2010 at 01:58

  Det å tipse «offentlig» kan jo også få fatale konsekvenser. Det er mange opplysninger i en sak som forblir konfidensielt for å beskytte etterforskningen. At folk ikke fatter dette sier jo litt om de..
  .-= Lene Johannesen´s last blog ..Piker, vin og sang =-.

 2. 11. februar, 2010 at 02:05

  Helt enig!! Jeg forstår familien godt! Synes det var flott av grunnleggeren av gruppa tok den vekk når familien ba om det.

 3. 11. februar, 2010 at 02:08

  PS: det er dessuten litt intresant.. for det slo meg ikke før jeg leste at familien hadde bedt om å få gruppa fjernet.. man føler kanskje at man gjør noe positivt og støttende når man lager en slik gruppe for å samle støtte rundt en tragisk sak… men det er jo i bunn og grunn opp til familie (event. venner) å bestemme slike ting.

 4. 11. februar, 2010 at 08:32

  Jeg haddelatt gruppen være!! I håp om å lettere finne min datter!!!Og i håp om at flere ville se bilde av henne og holde utkikk!
  .-= Tidskontroll´s last blog ..GUMMITRYNE! =-.

 5. Sivert
  11. februar, 2010 at 09:00

  @@Lene: Det er akkurat det,- tips i kriminalsaker skal direkte til politiet, ikke ut i det offentligerom eller på nettet,- det er derfor jeg reagerer veldig negativt når media legger ut f.eks «Har du tips i saken,så kontakt her og der»…når ble media kriminaletterforskere og politi ? for meg virker det helt vanvittig.

  @The golden Ballerina: Enig med deg, mener familien at det kan hjelpe dem eller dem lager ei gruppe om saken, da blir litt annerledes…men idag opprettes det grupper for alt mulig, og ingen tar slike grupper mer alvorlig og seriøst…

  @Tidskontroll: det er jo ditt valg da, men slike ting er opptil familien å bestemme, og ikke opptil en eller annen på facebook som vil leke barmhjertigsamaritan og som tror dem kan berge verden….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *