Blir aldri sikkert

Print pagePDF pageEmail page

Det blir aldri 100% sikkert å bruke hverken Visakort eller andre kort for den del,- det kan bankene like godt si først som sist,- og at vi som brukere skal bruke kortet med vett og forstand.

De som driver med å svindle visakort osv de er hele tiden forna bankene i måte å gjøre det på, det går ikke mange mnd før de har funnet en ny måte å tømmekontoene på etter at bankene innførte databrikke på alle visakort, så da finner dem bare annen måte å gjøre det på.

Det denne typen kriminalitet viser, det er at kriminalitet og kampen mot kriminalitet kommer til å bli en evig runddans,- vi kan ikke forbygge kriminalitet og svindel, komplett umulig. Det virker nesten som samfunnet prøver å bekjempe noe med midler som ikke lar seg bekjempe,- det vil alltid være noen som begår kriminalitet og som driver med kortsvindel.

Kampen mot narkotika er et annet eksempel. Vi har bekjempet og sloss mot narkotikaen i mange 10 år, men hvor er vi kommet ? Vi har aldri hatt så mye narkotika her i landet,- da er det noe med virkemidlene og måten vi gjør det på som ikke er riktig. Det samme med kortsvindel og økonomisk kriminalitet.

Når begynnte vi  å tro eller innbille oss at vi kan forhindre kriminalitet ? lurer…. man kan ikke forhindre noe som man ikke vet er i ferd med å bli gjort.

Dette gjelder for all type kriminalitet, fra drap til økonomisk kriminalitet. Hvordan skal man forhindre at en mann eller kvinne kommer inni en bensinstasjon med et falskt visakort og skal tappe det for kroner, når man ikke vet at det er hensikten til vedkommende og når man ikke vet hvem vedkommende er ? Det samme blir det med alle de overfallsvoldtektene som begås vært år,- hvordan skal man arrestere rett på person på gata som har begått en slik voldtekt når man ikke vet hvem vedkommende er eller når man ikke vet hva vedkommende har som hensikt når han går på gata ?

Vi kommer til å bli og er ansvarlig for egen sikkerhet, både økonomisk og på andre måter, det er blitt så omfattende at politiet har null sjanse til å oppklare alle sakene eller forhindre at kriminalitet blir begått, det er komplett umulig oppgave å forvente at politiet skal klare,- så våre forventinger til hva politiet klarer er urealistiske og dem vil aldri klare å oppfylle våre forventninger, uansett hvor mange som jobbet i politiet eller hvor mange politifolk som er på gata til ei hver tid.

Jeg har en mistanke om at det høyesterettsdommer Ketil Lund sier, er temmelig korrekt.

*sitat* Strategien i narkotikapolitikken har vært milykket. * sitatslutt*. Men jeg vil påstå at strategien mot all type kriminalitet har vært og er mislykket,- da vi ensidig har fokusert på lengden på straffene uten å tenke på innholdet. Da vi ikke kan forbygge og hindre kriminalitet, da må vi fokusere på hva vi kan gjøre for å få folk til å slutte med kriminalitet, uansett type og uansett hva man har begått av kriminalitet.

Uansett hvilken regjering vi har eller får i fremtiden, så må denne politikken endres,- vært en fiasko fra ende til annen,- da må alle stener snus og man må våge og ville tenke annerledes, og ikke bare tenke på straff som metode, men like mye på hva man kan gjøre for å få tilbakefallsprosenten ned mot null, sier ned mot null, da man aldri vil komme på null.

Men det store spørsmålet blir, er våre politikere villig til å gjøre dette ? Dette vil koste penger, masse penger,- mer enn både Oslopakke 2,3 og 4 tilsammen. Og er vi som samfunne villig til det ? men jeg tipper heller at dette ikke er populære saker blant velgerne, så derfor vil dem fortsette i det gamle sporet som nå…

Vg , Vg , Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  1 comment for “Blir aldri sikkert

  1. Tore
    14. februar, 2010 at 23:34

    Ønsker vi egentlig 100 % sikkerhet? Et samfunn der det ikke er mulig å begå kriminalitet er et umenneskelig samfunn. Et 100 % sikkert system finnes ikke, men selv tilnærmet sikkerhet vil innebære en uønsket grad av innskrenkning i alle menneskers liv. Frihet er alltid forbundet med risiko for missbruk. Et demokratisk og fritt samfunn må derfor akseptere noe missbruk. Toleransenivået for kriminalitet må heves i samfunnet, ikke minst blant politikere som roper om nulltoleranse. Det er et av de viktigste våpen i kampen om vår frihet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *