Overlever Krf og sentrum

Print pagePDF pageEmail page

Det er tydelig at Krf har en solid nestleder som står på for partiet, og mener det godt,- tenker nå på Inger Lise Hansen. Hun har vært instridt i partiet, og hun har utfordret partiets såkalte mørkemenn med partileder Dagfinn Høybråten i spissen. Men det synes er mest overrasskende, det er at hun har fått lite motstand for sine meninger, ihvertfall uttad i media, og mange har støttet henne.

Er det lurt av Krf å fjerne bekjennelsesparagrafen i partivedtektene eller ? Er det lurt å bytte navn på partiet som Inger Lise Hansen har snakket om idagens Vg ?

En ting er sikkert, sentrum i Norskpolitikk går spennende tider i møte,- det er også et spørsmål om sentrums partiene overlever og beholder plasser igjen på stortinget ved neste stortingsvalg i 2013. Nå har jo Venstre falt ut, d.v.s dem kom under sperregrensa på 4%, slik at de ikke kunne får utjevningsmandater, så dem har vel 2 – 3 reprensentanter, så sentrum ligger nede med brukket rygg.

Mye av årsaken til dette tror jeg hvordan siste valgkamp ble, og det ble en diskusjon om vi beholdt Stoltenberg som statsminister eller om Jensen ble det nye,- dette tror jeg var mye ødeleggende for sentrum, også for Høyre som ikke våget å ta et skikkelig standpunkt hvike parti de evt ville regjere sammen med, selvom både Krf og Venstre hadde sine meninger og sine standpunkt, så klarte aldri Høyre og Erna Solberg å bestemme seg, noe som ødela mye for sentrum.

Jeg er like spent på om Krf vil overleve som parti i nåværende form eller om de beveger seg mer mot et parti som er mer nøytralt i livssyns saker og reiligiøs overbevisning, og kanskje i politikk blir mer lik Høyre, enn hva dem er idag.

Det er også spennende  å se om Krf eventuelt kvitter seg med Inger Lise Hansen som nestleder, da hennes meninger ikke er i tråd med konservative kristne i partiet, eller om kanskje Krf får inn mer yngre folk med et mer liberaltsyn på kristnedom og religion og tro,- og at partiet på den måten blir mer religiøst nøytral.

Det levner ingen tvil at Inger Lise Hansen er dyktig og flink dame,- og hun er tøff som våger å utfordre partiet på denne måten og våger å tenke nytt, slike damer har Norge behov for, også Krf.

Eller er denne damen ferdig som nestleder i Krf ?

Vg , Vg ,

Stem:
Share

  4 comments for “Overlever Krf og sentrum

 1. Harald
  19. februar, 2010 at 17:37

  Slik som tidene har utviklet seg til nå,så burde
  det ikke finnes religiøse politiske partier
  i det hele tatt.Det er ingen ting som skaper mer
  uro og krig enn religion.Og den ene er ikke bedre
  enn andre.De som driver med dette burde ta til vettet og finne på noe annet.

 2. Sivert
  19. februar, 2010 at 17:40

  @Harald: Skal være enig med deg,- men det rare er at mange av de kristenkonservative har gått fra Krf til Frp,- men det kan ha med ekteskapsloven å gjøre og den nye adopsjonsloven som inkluderer homofile….

 3. Harald
  19. februar, 2010 at 17:49

  Det er noe av det jeg ser,pluss mange andre ting, det er derfor jeg mener at hvem som helst kan stemme på politikk og ikke religion.

 4. JILL WHITE FANEBUST
  20. februar, 2010 at 09:45

  Inger-Lise Hansen må være KRFs beste politikker.
  Hvorfor ikke bytte navn ?Partiet har ike min stemme.

  JILL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *