Chile – Katastrofe

Print pagePDF pageEmail page

Denne gang var det Chile som ble rammet av jordskjelv, som ifølge Vgnett var 60 ganger sterkere enn jordskjelvet på Haiti, og ble målt 8,8 på Richters skala,-noe som er ekstremt mye.

Hva er som skjer med verden, er kloden i ferd med å rakne bokstavelig ? Forrige kraftige jordskjelv var Haiti som har rammet flere millioner mennsker, og flere hundre tusen døde,- hvor mange mennesker er rammet denne gang ? Det kan vi bare spekulere i, men det er mange. Vil verdenssamfunnet klare å håndtere denne katastrofen, sett i lys at katastrofen på Haiti enda ikke er over, og det å gi disse menneskene medisinsk hjelp, mat, vann og klær enda pågår for fullt på Haiti, og så kommer denne katastrofen i tillegg og som også vil kreve ekstremt masse ressurser fra omverden.

Jeg lurer på hvorfor akkurat dette området av verden blir rammet så ekstremt hardt,- det er nesten sånn at man begynner å lure på om en vis mann er løs, ikke at jeg vil be kristne komme med sine dommedags profetier igjen, som Carola gjorde rett etter katastrofen på Haiti, men det er lov å tenke tanken, men ikke komme med slikt nonsens i det offentligerom, får være måte på hva vi mennesker kan få oss til å si.

Dette er bare tragisk, og er virkelig en katasrofe for mellom – og syd Amerika, verken mer eller mindre, vi får krysse fingrene for at minst mulig mennesker er rammet, skadet og drept, det holder nå, rekker i lange baner med katastrofen som rammet Haiti.

En annen ting. Jeg håper ikke det samme skjer i Chile som skjedde på Haiti, nemlig mennesker som kommer å utgir seg for å ville hjelpe alle barna som er rammet, men som istedenfor prøvde å bortføre dem til andre land, altså barnebortføringer, det burde vi mennesker holde oss for gode til, disse menneskene er rammet nok om ikke falske profeter skal komme å stjele ungene i tillegg, jeg bare nevner det, men samtidig har ikke ondskapen ingen grenser så ingenting vil snart forundre meg når det gjelder menneskelig ondskap.

Vg , Tv2 , Tv2 , Tv2 , Vg , Tv2 , Vg , Tv2 , Svd , Svd , Vg ,

Stem:

Share

  3 comments for “Chile – Katastrofe

 1. Pida
  27. februar, 2010 at 18:50

  Sorry mac, men det er slik naturen er…. Som geofysiker blir jeg litt oppgitt av at folk kaller platetektonikk for «satans verk», det underbygger jo bare det norske (og også verdens) dårlige skoleundervisning. Chile innehar verdensrekorden for sterkeste jordskjelv noen sinne, og ligger i en subduksjonssone (google) som er svært aktiv rent platetektonisk. Det samme gjelder Haiti, som ligger langs en aktiv forkastning.

  Jorda består av store plater av stein (litosfæren) som flyter på mantelen, disse krasjer og lager jordskjelv. Det er strengt tatt ingen katastrofe – men like naturlig som snøfall, solskinn, fossefall og vind. Selvfølgelig synd at folk blir skadet, men når man bor i slike områder MÅ man være klar for jordskjelv når som helst. Hvis ikke blir man tatt med buksene nede, naturen gjør ikke unntak for fattig eller rik…

 2. Sivert
  27. februar, 2010 at 20:07

  @Pida: Men det som er spes synd med slike katastrofer som dette, er at dem rammer den fattige delen av verden, og ikke den rike.

 3. 28. februar, 2010 at 11:48

  Enig i det som Pida skriver. Det finnes alltid en bedre forklaring enn det som kirka påstår. Jeg er nok ikke ekspert selv, men husker en del av det vi hadde om platetektonikk i 10. klasse 🙂

  Synd for befolkningen, men evakueringstiltakene på Hawaii fungerte ganske bra, mener jeg.

  Når vi tenker på Katrina som rammet New Orleans, blir det tydelig at det ikke bare er de fattige som rammes. Det er et uheldig tilfelle, men det som er riktig, er at de fattige har de vanskeligst etterpå.

  Det er ikke fint, nei, men slik er livets løp. Slike fenomener fantes før, finnes nå, og vi kommer nok aldri til å gjøre noe imot dem.
  .-= Norman´s last blog ..Lever du ennå? Så teit! =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *