Mennesker og datavirus – msn

Print pagePDF pageEmail page

Man  skulle nesten tro at korttidshukommelsen til mennesker er kortere enn et tastetrykk på tastaturet,- ja jeg tenker på virus som sprer seg via msn og annen programvare.

Hvor mange ganger har ikke media og nettaviser skrevet om virus som sprer seg via msn ? Det tallet er ikke rent lite,- det har vært med jevne mellomrom igjennom flere år,- men lærer folk ? Husker folk på at msn er det programmet i verden som sprer mest virus ? Nei,- folk husker ikke, og enkelte har vel glemte det like fort som dem leser om det på nettet,- og bryr seg null om det, uten at en eneste av disse sløve nettbrukerne ikke forstår at deres sløvskap, faktisk går utover andre som dem chatter med eller andre dem sender e-mail til. Det er kanskje påtide å minne om at det er noe som heter å ha oppdatert virusprogram, brannmur og alle de programmene som er tilknyttet internett, hvis ikke kan en pc eller mac bli rene virusbomben for andre på nettet.

Bryr dem seg ? Det lurer jeg også på,- skulle nesten tro at dem ikke gjør det, virker ikke slik ihvertfall. Bruk Skype istedenfor Msn,- mindre brukere og mindre mennesker som sprer virus, enkelt, og så oppfordre alle sine venner og bekjente til å gjøre det samme,- msn er både et dårlig chatteprogram spesielt når man bruker webcam, og for det andre sprer det virus like ofte som det er tastetrykk på nettet,- Godt råd, bytt ut MSN med Skype,- da du i tillegg til å bruke Skype som chatteprogram, kan bruke Skype som nettelefon som du kan ringe med.

Uansett hva du bruker og ikke bruker,- sørg ihvertfall for at du ikke blir en sprer virus til andre uskyldige på nettet, og hold deg unna alt som heter vedlegg og linker fra mennesker som du ikke kjenner og som du vet du kan stole på,- gjelder både på chatteprogrammer og e-mail, og får man en e-mail fra en man ikke kjenner, så sletter man tvert, spesielt hvis det er snakk om penger og med linker inkludert, det er første bud for å holde maskina ren for virus og spyware.

Vg ,

Stem:
Share

  2 comments for “Mennesker og datavirus – msn

 1. 3. mars, 2010 at 14:41

  Irriterende nok med viruslinkene som sendes rundt via MSN, men det er dessverre ikke nok med å bytte programmet. For tida er det ikke så mange som bruker Skype, men jo flere brukere det blir desto større blir faren for at slike ting også sprer seg via Skype.

  Samme med f.eks. Linux. Det finnes nesten ikke virus for Linux, men det er bare fordi det ikke lønner seg å programmere noe slikt for et system som brukes av svært få mennesker.

  Selv om man bytter programmet elle bruker det nyeste og beste anti-virusprogrammet som finnes, er det ikke noe som kan erstatte litt vett i hodet, og derfor er det siste avsnittet nok det som er viktigst (:
  .-= Norman´s last blog ..Har du fått MSN-virus? =-.

 2. Sivert
  3. mars, 2010 at 14:52

  @Norman: Skal være helt enig med deg, godt skrevet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *