Nettlesere – Oppgradering

Print pagePDF pageEmail page

Nå idag slapp Opera sin siste utgave av nettleseren Opera, det er versjon Opera 10,50,- noe som absolutt ikke var dumt.

Men…..uansett hvilken type nettleser du bruker, se til at det er siste versjon og siste oppgradering,- dette gjelder ikke bare nettlesere, men all type software, man må holde dem oppgradert til ei hver tid, slik at sjanse for å få virus på maskin og for å minske mulighetene for hackere å ta seg innpå pc`n, noe dem gjør ekstremt lett hvis du ikke har oppgradert software, og det innbefatter også virus program og brannmur.

Har man flere nettlesere på pc`n, og uansett om man bruker bare en av dem,- så må uansett alle være oppgradert til ei hver tid.

Det er nok mange som er sløve med akkurat dette med å oppgradere programvaren på pc`n,- det bør ikke folk være, tvert imot. Tidligere var en kampanje mot nettleseren IE6, nettopp fordi man ville få folk til våkne opp, og oppgradere sin nettleser, dette er et området folk må bli minnet på hele tiden, da folk ikke følger anbefalingene,- så finnes det enda noen syndere som bruker IE6 der ute, enten så bytter du til en annen nettleser og dens siste utgave, eller så oppgrader du til IE8,- dette er gjort på 2 min,- og husk. Du skal innstallere en oppgradering, og ikke separat innstallasjon,- mange gjør den tabben, og får flere utgaver av en nettleser på pc`n,- da er du egentlig like langt i forhold til sårbarhet og mulighetene for hackere å ta seg innpå maskina,- da poenget er oppgradere eksisterende nettleser, ikke ha flere på pc`n.

Så har du enda ikke gjort dette,- løp og gjør det nå,- da vil du mest sannsynlig slippe ubehagelig overrasskelser iform av uønsket besøk på harddisken.

Vg ,

Stem:
Share

  8 comments for “Nettlesere – Oppgradering

 1. 2. mars, 2010 at 15:32

  Takk for tipset! Fikk ikke melding om at det kan oppgraderes. Har allerede lekt litt med Alpha-versjonen av Opera 10.5. Designet må man nok bli vandt til. Det gamle likte jeg mye bedre!

  Men ja, programvare – i hvert fall de programmene som har tilgang til nettet – bør oppgraderes jevnlig.
  .-= Norman´s last blog ..Har du fått MSN-virus? =-.

 2. Sivert
  2. mars, 2010 at 15:37

  @Norman: Bare hyggelig, du får oppgradere den nå da 🙂 den er raskere enn forrige utgave, og den virker til å være en god nettleser,- bruker Opera og FF, Chrome sender formye info til Google om hva man gjør på nettet og hvilke nettsider man besøker til at jeg liker den, rene datalagringsdirektivet, i lite format.

 3. 2. mars, 2010 at 15:58

  Har brukt FF før, men synes at den er ganske treg, sammenlignet med Opera. Det finnes faktisk en annen nettleser som baserer seg på Chrome og ikke sender videre brukstatistikker. Gjerne sjekk: http://www.srware.net/en/software_srware_iron.php
  .-= Norman´s last blog ..Har du fått MSN-virus? =-.

 4. Sivert
  2. mars, 2010 at 16:01

  @Norman: Takker for tipset, får sjekke den ut.

 5. 2. mars, 2010 at 16:52

  Jeg pleier å bruke et program som heter Secunia som sier fra når programmer har oppdateringer liggende ute.

  Fikk nettopp oppgradert mine nettlesere og Opera ser fantastisk ut. Om ikke Firefox gjør noe med krasjene sine så bytter jeg over til Opera.
  .-= Yousif´s last blog ..De var med og bygde opp landet… =-.

 6. 2. mars, 2010 at 23:24

  Kjører Opera 10.5 beta2 og 9.64 parallelt. Vurderer fortsatt litt hvilken versjon jeg foretrekker. Er faktisk svak for noe av navigasjonsfunksjonaliteten i Opera 7.5.

  IE har vært så full av hull og mangler at den har jeg ikke rørt på årevis. Nei, takke seg til Opera, som er rask, sikker og norsk.
  .-= Terje Dahle´s last blog ..LNU holder tilbake 4,6 millioner fra SOS Rasisme =-.

 7. 14. oktober, 2012 at 17:45

  Håper nettleseren blir oppgradert

 8. Sivert
  16. oktober, 2012 at 10:20

  @ Kjell Røbereg: Håper det du og alle andre har oppgradert nettleseren siden jeg skrev denne artikkelen ?? 😉 Hvis ikke blir jeg bekymret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *