Drap – Norsk flyvertinne

Print pagePDF pageEmail page

Jeg sitter nå å leser om drapet på den norske flyvertinnen som skjedd i Danmark natt til igår,- det er jo bare tragisk, men enda mer tragisk er det at det ikke finnes kontroll på grensene mellom Schengenlandene og EU/EØS-land, finnes ikke. Man kan glatt drepe et menneske i et Schengenland, og så dra over til et annet iløpet av noen få timer er man borte, og utenfor rekkevidde for politiet i det landet man begikk drapet. Det er jo bare tragisk,- bedre kontroll på grensene må det bli, hvis ikke blir hele Europa en lovløssone for kriminelle.

Han som er etterlyst for drapet på denne kvinnen er rumener, kommer han seg til Romania, så trenger han ikke bli utlevert og stilt til ansvar i Danmark, men kan bli dømt i Romania, om dem finner bevisene som gode nok,- men det er hvis der, som jeg skriver. Er det slik vi vil ha det i Europa ? Lurer.

Jeg vil ikke ha det slik,- det er helt sikkert.

En ting er at han er etterlyst for dette drapet, men mannen er jo tidligere dømt for drap i Romania, visstnok fikk han en dom på 20 år for drap i Romania, ifølge norskemedier. Det må da finnes et register som alle land i Europa legger inn opplysninger om tidligere straffedømte, et register som alle land i Europa kan bruke for å finne opplysninger om folk, når behovet skulle være der, ikke bare lagre det nasjonalt i et register,- som det er nå kan en mann som er dømt for drap i et land, reise fritt i hele Europa etterpå uten at noen er klarover det og vet om det, og kan da begå flere drap i andre land. Man må gjøre slike registre om fra nasjonale registre til Europeiske registre, og ikke være så redd for personvernet at det går på bekostning av sikkerheten til andre mennesker,- har sonet en dom, og står i et slikt register og ikke gjør noe mer galt, så har man jo ingenting å frykte og være redd for, men slik det er nå, så må resten europasbefolkning være redd for hvem som kommer overgrensa fra sine naboland, når man ikke vet hvem som kommer.

Nå ser jeg at nettavisen skriver at dem har snakket med denne mannen, som angivelig skal hete Marian Clita,- og at han sier at han er på vei til politiet i København og at han er i byen enda, får håpe dette medfører riktighet.

Den gang Schengenavtalen ble undertegnet og satt i kraft, så burde politikerne sett evt. problemer som kunne oppstå ved en slik avtale,- og derfor burde dem ikke fjernet kravet om pass når man skal inni et annet land, hatt det som et krav,- da hadde iallefall Danmark visst om denne mannen, og at han var i landet,- men nå må dem begynne å lete etter en mann som i praktiskforstand kan være hvor som helst på kloden, og dem vet ikke engang om han har forlatt Danmark, alt blir ville gjetninger og antagelser,- noe som burde være totalt unødvendig, med enkle grep og krav.

Nå er dette en veldig tragisksak, ikke minst familien til denne drepte kvinnen,- større tragedie for dem kunne vel ikke skjedd,- håper dem oppklarer denne saken rimelig kjapt og at rett man blir stillt til ansvar for sin handling.

Oppdatering 04.03.2010 : Ser nå at dansk politi har det travelt med å få mannen utlevert fra Sverige, helst idag, for å kunne sikre seg bevis i saken, fra klærne til mannen, og andre prøver,- men enda har ikke Svenskpoliti klart å få underskriften fra mannen, på at han godtar utlevering til Danmark, er det så tung å spørre mannen om ei underskrift eller å snakke med mannen ? Hvis mannen nekter å bli utlevert, så må saken gjennom retten, da kan det snart ta både uker og måneder før mannen er utlevert til Danmark, da man kan anke og anke. Er dette en rettstat verdig ? Eller i Europa ? Og kjenner mannen rett, og slik det bruker å være, så blir em nødt til å gå omveien om retten for å få godkjennelse til utlevering, tviler meget sterkt på at han er i Danmark i ettermiddag, ville vært en under.

Oppdatering 04.03.2010 kl 16:10 :  Hører nå at Danskpoliti er påtur for å hente Clita i Malmø, og ta han med seg til København, og at han har godtatt utlevering,- håper nå politiet har rett mann og at dem kan finne bevis for at han er den som drepte denne flyvertinnen, hvis ikke vil det være tragisk.

Oppdatering 05.03.2010 : Ser diag at flere rumenere reagerer på at han var sluppet ut fra den forrige drapsdommen,- og at det var altfor tidlig,- altfor tidlig er det ingen tvil om, sone 2-3 år av en dom på 20 år, men som dem sier, Romanina har fremdeles et korrupt system, ikke rart det da,- man får ikke diktatorer så ut av veggene i et land, dem bruker sitte veldig lenge igjen og det hardt også.

Det at familien til den drapte kvinnen sliter med å gå videre, kan jeg si at jeg forstår,- slikt som dette er både meningsløst og tragisk,- hadde damen hatt en dødelig sykdom så kunne man forstått det og familien kunne forberede seg på hun ville dø, men å bli drept på denne måten er både meningsløst og tragisk, og jeg vil tro har vært et sjokk på alle som kjente kvinnen.

Vg , Vg , Vg , Vg , Tv2 , Tv2 , Vg , Vg , Vg , Vg , Vg , Vg , Vg , Tv2 , Tv2 , Vg , Vg , Vg , Vg , Vg ,

Stem:
Share

  30 comments for “Drap – Norsk flyvertinne

 1. Sissa
  3. mars, 2010 at 17:24

  Ett er ihvertfall sikkert, Vest Europa var et bedre sted å leve før grensene mot øst ble åpnet.

  Synd at ikke Ceauşescu sitter i Romania ennå og passer på at alt pakket der ikke kommer seg over landegrensene.

 2. inorge
  3. mars, 2010 at 17:30

  Ja, vi står ovenfor mange problemer og utfordringer for å bedre denne verden vi lever i!

  Vi trenger løsningsorienterte folk, noen som ønsker, og har handlekraft til å få til forbedringer! Å diskutere seg i hel, prate og komme i samtale med politikken fungerer ikke!

 3. rono
  3. mars, 2010 at 18:18

  Sissa ,

  «jeg kan være enig med deg når du påstår at Vesten er et bedre sted !Du mener sikkert han tjukk-hode som drepte Fazia i Asker.Var han ikke fra Øst – Europa??»

  Og når det gjelder Ceausescu,rumenere har klart å bli kvitt han og gå videre! Det er det som teller 😉

 4. Gunn
  3. mars, 2010 at 18:40

  Noen som husker den gode tiden da Sovjet holdt østeuropa i jerngrep?
  Det er først nå vi skjønner at Sovjet gjorde verden en kjempetjeneste ved å kapsle inn østeuropa bak en jernmur slik de kapsler inn atomavfall.
  Kjære Russland, innfør Sovjetunionen og bygg ny mur.

 5. Barbro
  3. mars, 2010 at 18:46

  Tror vi må gå tilbake til regelen om pass for å komme inn i hvert eneste land også her i Schengen.Vi må få strengere regler for grensekontroll.Men hvordan i all verden kan han ha sonet bare 2 år av en dom på 20 for drap i Romania?Noe er forferdelig galt her.Hadde han sittet inne i 20 år istedenfor å bli løslatt,hadde Vera vært i live…

 6. Sivert
  3. mars, 2010 at 18:57

  @ Barbro: Du har ikke regnet feil nå ? Fra 1985 til nå er det 25 år, eller ? 😉

 7. Kine
  3. mars, 2010 at 20:57

  Hadde ikke reglene vært som de er, hadde vi ikke mistet Vera. Jeg er sjokkerte over hvor tilfeldig det går ann å miste livet, en tilfeldighet som i dette tilfelle ikke burde vært mulig.
  Vi i nærmiljøet er sjokkerte, i sorg og fortvilelse. Men det er likevel godt å se at folk reflekterer over hvorfor ting skjer, og skaper debatt, en debatt som forhåpentligvis snart fører til handling!

 8. gunders
  3. mars, 2010 at 22:04

  til @Barbro; du har helt rett i(gratulerer) at det er 25 år fra 1985 til 2010, men det har ikke noe med at han kun har sonet i 2 år å gjøre.
  I tillegg sies det også at dommen først var rettskraftig i år 2000.

 9. sture slåen
  3. mars, 2010 at 22:07

  At samme konsernet SAS som «eier» hotellet og som altså SAS Airline leier IKKE har fanget opp en sigøyner som vandrer rundt i hotellet høyt og lavt og som tydeligvis er ute etter verdisaker for også ved bruk av vold og om så drap – ja det er meg helt uforståelig.
  En bedrift som huser flere hundre gjester må da også ha et sikkerhetssystem med «vektere» som ser alt som skjer i huset til enhver tid.
  Dette med sikkerhet på hoteller er helt ute av proposjoner i forhold til det så tragiske som her har skjedd.
  Beklager til familien.

 10. Nissen
  4. mars, 2010 at 09:18

  Dette er en tragedie, men se på Svenskene. De viser handlingskraft. Mannen blir utlevert til Danmark iløpet av 48 timer. Hadde denne mannen blitt tatt i Norge så hadden han nok fått asyl pga en forsømt oppvekst, og vi hadde garantert fått en ny «Krekar sak». Nei det var godt han dukket opp i Sverige, og ikke i det Rødgrønne Norge…

 11. Sivert
  4. mars, 2010 at 10:36

  @ Nissen: Vet ikke hvor mye du kan om utlevering,- men mannen er ikke svenskstatsborger, han Rumenskstatsborger, der utleverer sverige han, hadde han vært svensk, så hadde dem ikke gjort det, og bedt om at saken skal gå i Sverige,- og hvis ikke folk forstår forskjellen på når det gjelder egene statsborgere og andre sine statsborgere, er det ikke håp,- forskjellig lovverk,- og hvsi folk enda ikke har forstått det, så stiller også kvoteflyktninger ( som Krekar er ) i en spesiel situasjon, juridisk,- nemlig at dem skal behandles som landetsborgere som dem kommer til, i dette tilfellet som nordmenn,- det er ikke Norsklov som sier dette, det er FN og det er FN`s høykommisær for flyktninger som har bestemt at Mullah Krekar skulle til Norge, han peker ut hver enkelt flyktning som skal til det og det landet, og dem er beskyttet av FN,- mange av dem har sonet både 18 og 20 år i Norskfengsel, men dem kan ikke utvises for det, fordi dem skal behandles som nordmenn og skal sone på samme vilkår som nordmenn, noe de andre gruppene som kommer hit ikke gjør,- det er forskjell å sone en dom til 7/12 og til 2/3,- kvotefløyktningene som gjør noe galt skal sone som nordmenn,altså dem kan søke om løslatelse etter 2/3, men med fulltid som regel, mens de andre soner 7/12 og blir utvist,- og når det gjelder Krekar saken, som har pågått lenge nå, i 8-9 år, jeg tviler på at Norge har det utvisningsvedtaket på juridisk trygg grunn, fordi dem må be FN om å fatte vedtak i saken, noe dem ikke gjør, da det er FN som har ansvaret for alle kvoteflyktningene, og siden dem skla behandles som nordmenn de som kommer hit og ikke kan utvises selv etter å sonet en dom en Norge, så tviler jeg Norge kan utvise Krekar uten godkjennelse fra FN, noe FN ikke gir i slike saker,- så jeg tror mye av saken har vært et pr stunt for noen politikere, enn hva som dem akn faktisk gjøre,- og Høyre med Erna solberg i spissen har nok sagt ting hun ikke har juridisk belegg for og dekning for, noe hun burde visst, og gjør det nok også, derfor holder hun kjeft om saken, vil ikke bli tatt med buksa nede, som det heter,- og sålenge det FN som har ansvaret for kvoteflyktningene, så kan ingen Norsk regjering gjøre noe som helst med dem, og ikke politiet,- Så Siv Jensen kan rope og skrike til hun er blå i ansiktet og bli statsmininster 100 ganger, uten at det hjelper den saken i det hele tatt, da hverken hun eller andre kan gjøre noe med den saken, fordi han er kvoteflyktning, ergo under FN`s lovverk og det er FN som bestemt at han skal til Norge, da må Norge ha han, uansett hvor mye eller lite vi roper og skriker.

 12. Sivert
  4. mars, 2010 at 15:29

  Jeg bare minne folk om at, mannen må godta og skriver under på at han godtar utlevering til Danmark, hvis han skal utlevert kjapt eller idag,- nekter han, så må saken innom retten, da tar det snart både uker og mnd før saken er avgjort og for å få han utlevert,- noe han også har full rett til.

 13. Kim
  4. mars, 2010 at 18:24

  Denne lille usle tyv fra Romania vil jo bli belønnet for hans handling med en lang dom i Danmark. Å sitte i fengsel i Norden er jo reneste ferie for folk fra kloakken Romania… Hva i helvete tenkte de på i EU da de tok inn Romania og Bulgaria? Den siviliserte del av Europa løpes nå ned av tiggere, tyve og horer fra disse to skitt land!

 14. Sivert
  4. mars, 2010 at 18:53

  @ Kim: Hvoor liten tyv han er kan diskuteteres,- han jobbet trossalt for det hemmeligepolitiet i Romania og var agent for den avsatte og henrettede presidenten, så egentlig ikke rart at han da sonet kun 2 år av en dom på 20år for drap,- og blir han sendt til Romania for å sone dommen, noe som er mulig,- så kan snart være på gata igjen,- og ikke glem, Romania er medlem av Eu.

 15. Kim
  4. mars, 2010 at 19:03

  Sivert det er totalt umulig for meg å glemme at Romania er medlem av EU 🙂 Hver morgen når jeg går ut i gaten så blir jeg minnet om at Romania er medlem av EU. De kryr av tiggere og annet godt folk fra Romania her i Oslo… Det er bare å håpe på at han kommer til å sitte sammen med noen HA’er eller Bandidos i fengslet. Jeg valgte å kalle mannen en liten ussel tyv da jeg syntes at Liten stinkende sigøyner var å gå over streken…

 16. Sivert
  4. mars, 2010 at 19:13

  @ Kim: Men med min kjennskap til Romania, så kan jeg si såpass at han har kontaktene iorden i hjemlandet,- det er ikke hvem som helst som får jobb for det hemmeligepolitiet i Romania, da har man kontakter høyt oppe i statsapparatet,- korrupt ja, men det sier meg også at, får han sone dommen i Romania og blir sendt dit,- så sitter han ikke lenge, det er bare å glemme,- hva dommen lyder på er en ting, men kjenner man de rette folkene, så blir dommen ekstremt mye kortere enn i utgangspunktet,- og det er jo tydelig at han kjenner nåværende president og de som sitter i regjeringen når han slapp ut i 2008, etter 2 års soning,- og gir da dem info fra innsiden av murene, blir vel dommen som den forrige 10% av den dommen har får i Danmark.

 17. K.Olsen
  4. mars, 2010 at 20:01

  Bygg opp igjen muren, det var bedre når vi hadde jernteppet!
  De som styrer i desse landene er totalt gjennomkorrupte.
  Jeg lengter tilbake til den kalde krigen!

 18. Alexandra
  4. mars, 2010 at 20:06

  Mildt sakt så var det drøyt sakt av deg «Sissa»
  Han var en diktator, at du kan sitte her å snakke sånn dritt. Kanskje du også har lyst til å vokse opp under kommunisme hvor du vær eneste dag rissikerer å bli drept, hvor du kan være den flinkeste i klassen og alikavel ende opp på gaten fordi systemet er gjennomkorrupt. Det må jeg si var et stort lavmål av deg å si noe sånt, når folk sier sånt syntes jeg du ikke fortjener noe annet en å prøve å vokse opp i et sånt land.

  Jeg kjenner MANGE som har vokst opp under kommunismen og de fleste har sakt at hvis det ikke hadde vrt revolusjon i 1989 hadde de tatt selvmord fordi leve forholdene ikke var levelige. Ikke bare sleng i vei med leppa når du ikke vet hva du snakker om!!!!

  På en annen side vil jeg også få si at her i Norge finnes det mange ustabile mennesker og du hører stadig om det på nyhetene hvordan en psykisk ustabil man har drept et barn her, en voksen her osv. Da er vi likegyldige, da sitter vi der og sier «synd..» men med en gang det er noen fra utlandet. Ja da, da sitter vi å smeller og skriker og skal ha dem ut av landet, vi skal dra alle som kommer fra samme land under samme kam.

 19. Kvarulant
  4. mars, 2010 at 20:44

  Nåja, slik rødgrønn regjering styrer, minner det egentlig veldig mye om slik kommunismen styrer…. bortsett fra at det er en litt mildere form for styring i Norge.

  Eks:
  – Enhetsskolen, alle er vi like og alle har vi samme behovene… Bullshit, men jepp, vi har noe som heter tilpasset opplæring, under VELDIG stramme rammer!
  – Staten vet jo best i utrolig mange situasjoner, kan nevne barnevernet, hvordan skattepengene blir forvaltet og fordelt osv….

  Vil ikke nevne mer… blir bare så utrolig provisert! Slik vil det norske folk ha landet sitt styrt og demokratisk som vi er, så godtar vi at flertallet seirer….eller var det slik ved fjorårets valg? …

  I byråkratiets navn…. Norge er også korrupt! Vennskap og kjennskap vinner frem i alle situasjoner! Vi har et «handlingslammet» system. Vi har nok av beviser på at slik det styres og stelles IKKE fungerer!

 20. Sivert
  4. mars, 2010 at 20:47

  @ Alexandra: Skal være helt enig med deg, så absolutt,- de som snakker om kommunisme vet ikke hva det er, har ikke snøring,- ikke farlig å sitte å synse og tro når man sitter på gutterommet og under trygge omgivelser,- skulle sendt dem 4-5 år til en kommuniststat, så tror pipa hadde fått en annen lyd, og det faens så fort også.

 21. Sivert
  4. mars, 2010 at 20:59

  Nordmenn har aldri opplevd kommunisme, ergo har dem null peiling på hva det er,- lese bøker om det kan alle, men ikke føle det på kroppen,- skulle vi forstå litt hvordan det føles på kroppen, må vi tilbake til år 1000 når vikingene herjet, da kan ane konturene, men selv da var det himmelrike her iforhold til hvordan dem har i Nord-Korea, tidligere Sovjetstatene, Romania før 1989 osv osv….folk har ikke peiling, null snøring.

 22. Terje
  4. mars, 2010 at 22:36

  Her, skal du skrive lange blogger kan det være kjekt med stavekontroll, ordbok samt sjekke ting på wiki. Her!

 23. Kvarulant
  4. mars, 2010 at 23:12

  …men du Sivert har…? Peiling altså.

  Ja, vi har det godt i Norge, men med de resursene vi har og med så liten befolkning, så burde vi så absolutt hatt det bedre!

  Trekker i den forbindelsen frem, eldreomsorgen! Folk som har vært med på å bygge opp landet vårt til det det er i dag. Folk som har betalt sin del av skattepengene… Det er skuffende å se hvor lite respekt disse får hjemme i Norge!

 24. Sivert
  5. mars, 2010 at 11:47

  @ Kverulant: For å si det slik, har ikke bare bod i Norge heller da,- og har vært litt lengre borte fra Norge enn til Svinesund.

 25. Sivert
  5. mars, 2010 at 14:00

  @@@ : Må si det er litt sent for den her drapsmannen å angre etter å ha slått og stukket damen, det burde du tenkt på før du gjorde det og ikke etterpå, da er det forsent,- som det er forøvrig med det meste i livet,- å tenke etterpå.

 26. Hallvard
  5. mars, 2010 at 14:03

  Jeg ser at flere her er imot Schengenavtalen. De bør studere nøye hva avtalen går ut på, og om det var noe bedre før ? Schengen har vist seg å være en suksess overfor forbrytere. Samarbeidet koordineres bedre enn før, og det er vanskeligere for narkotika/menneskesmuglere, og andre kriminelle, å begå i hvertfall grov kriminalitet.

  Problemet med den rumenske morderen Clita, er at han får en alt for liten straff, enten det er i Norden eller også tydeligvis også i Romania. Straffenivået må heves for denne typen kriminelle. Norge kunne jo ha vært et forgangsland, med høye fengselsstaffer. Da ville de kriminelle finne seg andre betesmarker……

 27. Sivert
  5. mars, 2010 at 14:16

  @ Hallvard: Det er tydelig at du ikke forstår hvorfor Norge er blitt så ettertraktet land bl.a for narkosmuglere og langere,- det er nettopp p.g.a straffene, høyere straffer = høyere profitt og penger,- det at schengen avtalen har vært vellykket kan vel sies å være noe navlebeskuende, når folk uten hverken pass eller annen regitimasjon kan dra fritt mellom landene uten grensekontroll i det hele tatt, noe også enkelte av SAS-pilotene har reagert på, noe som er fult ut forståelig,- man kan i praksis f.eks drepe et menneske i Oslo og være 5 timer etterpå mange land unna Norge og Oslo, UTEN at noen vet engang at vedkommnede har reist ut av Norge,- det burde vært fingeravtrykk kontroll på alle grenseovergangene, både der krysser grensen med bil eller kommer med fly, og hvor fingeravtrykket automatisk ble sendt til landets myndigheter som en opplysning at vedkommende er i landet,- dette går utmerket an å få istand og fult ut mulig å gjennomføre, noe som burde vært gjort forlenge siden. Og det burde gjelde alle som krysser grensene, da hadde også menneskene som bor i de ulike landene kunnet følt seg litt tryggere på at myndighetene vet hvem som kommer inni landet og når.

 28. Agatha C.
  5. mars, 2010 at 15:29

  Det er noe med dette drapet som ikke stemmer. Siktede, tidligere dømt for politisk mord, spiller stort på casino, og begår deretter et brutalt drap, angivelig for småpenger? At politiet går så fort ut med en slik enkel og (etter mitt skjønn) usannsynlig konklusjon, sier meg at det ligger noe bak som ikke blir offentliggjort.

 29. Sivert
  5. mars, 2010 at 15:32

  @ Agatha: Mafiosa, hverken mer eller mindre,- det sier seg egentlig selv, når mannen har jobbet for det hemmelige politiet i Romania, det var mafia på sitt verste, verre enn den Sicilianskemafien som herjer i Syd – Italia.

 30. Liv
  5. mars, 2010 at 17:49

  Dette er bare trist. Disse folkene som gjør noe så vondt er vanskelig å forstå. Føler med familien. Vedkommende får en straff nå, men den store straffen han får senere blir nok verre. Jeg er glad jeg ikke er i hans sko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *