Sikkerhet er pri en

Print pagePDF pageEmail page

Vet at det med sikkerhet og passe på at man ikke bli misbrukt i f.eks i et botnett er ikke lett for folk, og det kan være vanskelig nok for enkelte å forstå hvordan slikt er mulig,- internett er ikke annet enn et nettverk av datamaskiner koplet sammen opp mot en server, som vi kaller internett,- og er man da sløv med å vedlikeholde programmene som er tilknyttet internett, så kan disse svakhetene i programmene utnyttes, og det kjapt og uten at folk vet om det en engang. Jeg har en i familien som jobber i politiet, men med data / internett som sitt spesialområde,- og han demonstrerte for meg hvor enkelt det var å bryte seg inni en maskin, og det det tok 4-5 sekunder så var han inne,- det var skremmende å se hvor enkelt det var,- han sa ikke hvordan han gjorde det, da det er taushetsbelagt informasjon, men han brukte mitt netverk her hjemme til å demonstrere med sin laptop,- og det kan jeg love folk at det går fort,- kan man det, så kan gjøre det med alle maskiner over hele verden, bare dem vet en ting, nemlig ip-adressen til maskin.

Nå i disse tider hvor man kommenterer på nettsider og blogger, da kan eieren av siden eller bedriften se ip-adressen til de som har kommentert og de som har vært innom nettsiden,- og har da med en uærlig sjel å gjøre, så kan det være nok til at man havner i et botnett, eller vedkommende er datakjeltring, som jeg velger å kalle dem. Også dem som oppretter blogger på andre sine tjenester, som f.eks blogg.no eller blogspot,- da legger man igjen spor etter seg iform av ip-adressen,- og det er ip-adressen som brukes for å spore folk, og som man bruker hvis man vil utestenge en person fra en chattekanal,- så anonym på nettet er det så si umulig å være, hvis man ikke bruker proxyserver.

Jeg for min del har så stor hastighet på internettlinja mi, at jeg vil ikke merke engang hvis noen er inne eller misbruker min maskin i et botnett,- man siden jeg klarover farene ved botnett, så sjekker jeg aktiviteten med ujevne mellomrom, og jeg kjører div. sikkerhetsprogrammer i tillegg,- som Vgnett skriver, det finnes programvare som er gratis for å sjekke om man er en del av et botnett,- var forresten en god franmgangsmåte for å sjekke om man er en del av et botnett som vgnett skrev idag,- kan være smart å sjekke opp dette av og til, og det er kun noen tastetrykk unna for å sjekke det,-når man ikke bruker programmer som er tilknyttet internett, så skal aktiviteten på nettverkskortet være = 0,- men er den over 1%, da bør du sjekke ut hvorfor, da er det noe galt fatt med så høy aktivitet, selv ved bruk av epostprogrammer så skal ikke aktiviteten være spesielt høy.

Vg ,

Stem:
Share

  2 comments for “Sikkerhet er pri en

 1. Kim
  6. mars, 2010 at 22:18

  «han sa ikke hvordan han gjorde det, da det er taushetsbelagt informasjon»

  Snakker om vrøvl. Enten løgn og fanteri (skal dog ikke spekulere i fra hvis side), eller rett og slett hårreisende tullete praksis. Dersom man ikke får vite hvor sikkerheten svikter, er det heller ikke mulig å løse problemet. At politiet skulle tilbakeholde informasjon om slikt blir som om brannvesenet med viten og vilje nekter å opplyse om brannfarer.

 2. Sivert
  6. mars, 2010 at 22:31

  @ Kim: hvordan politiet jobber og hvilke metoder dem bruker, er taushetsbelagt informasjon, det samme med hvordan sikkerheten i et fengsel praktiseres, totalt tauhetsbelagt,- og det gjelder ikke bare den tiden dem har den jobben, men den varer hele livet ut, noe som også taushetsplikten til mennesker innen helsesektoren og NAV også virker. Det er hva jeg skriver, ikke hve en eller annen lur it-fantom tror, antar og synes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *