Var dette smart

Print pagePDF pageEmail page

Var det lurt å velge et ubeskrevet blad som Yngve Hallen faktisk er til president for NFF ? Han vant valget som nye president over Sondre Kåfjord.

Jeg kan ikke se at kontaktnettet innen Norskfotball har så mye å si egentlig,- det finnes alltids en telefon eller man kan bruke e-mail i disse tider, og såvidt meg bekjent så er ikke presidenten så mye ute å reiser til de forskjellige klubbene, men at kontaktnettet ut mot Europa og verden er viktig,- men denne Yngve Hallen kan umulig ha noe særlig kontaktnett noen steder,- har aldri hørt om mannen før, og jeg følger jaggu med på Norskfotball,- foruten at jeg nå kan lese at han har vært leder i Sogndal IL, uten at det sier meg så mye. Lurer også på hans fotballfaglige kompetanse ?  hvor godt kjenner han klubbene rundt om i Norge ?

Jeg må bare innrømme at denne mannen her, er totalt ukjent,- aldri hørt om han  som leder, trener, spiller eller spillerutvikler i noen som helst sammenheng. Kan det ha med å gjøre at han kommer fra bakgårdsbygda Sogndal ? Det er jo ikke akkurat verdensnavle det heller da. Burde ikke en fotballpresident være litt mer profilet i media og litt mer kjent ute blant den fotball inntresserte del av befolkningen ?

En ting er sikkert, alle likte ikke Sondra Kåfjord, men uansett hadde han god kompetanse for jobben,- det er vel ikke om man  liker trynet på et menneske som avgjør om han har kompetanse eller ikke,- hvis så var tilfelle så hadde det blitt ofte utskiftninger i toppleder stillingene i Norge, og mang en mann eller kvinne som hadde fått sparken.

Jeg tror mye av grunnen til at dem byttet ut Kåfjord var trynefaktoren, og det ble sett lite på hva som er relevant og ikke, og så har dem stemt, uten kanskje å vite hva dem har stemt på. Det er jo noe som heter,- » man vet hva man har, men  man vet ikke hva man får»,-

Denne Yngve Hallen må jaggu har store sko for å fylle skoene etter Sondre Kåfjord,- det er vel ingen mann som har gjort så mye for norskfotball som han og kjenner norsk – og internasjonal fotball bedre enn han, bl.a ut ifra sitt kontaktnett,- så jeg tror fallhøyden er stor for denne Hallen, og hver dagen kommer imorgen, da får man se hva han duger til og ikke, men jeg frykter at han er større i kjeften enn hans kompetanse for jobben de neste årene, da vil det bli tøft å være president. Og hvor smart det er av han å signalisere at han vil ha Karen Espelund tilbake, hvilken funksjon skal hun ha ? Syvende kvinne i  huset eller ? Stygt redd at mange små klubber rundt omkring i landet vil gå tøffe tider i møte, og vil møte temmelig lite kompetanse innad i NFF ledelsen,- og ergo desto dårligere beslutninger. Men vi får se hvilken retning denne Hallen drar norskfotball, stygt redd det går enda mer nedover enn det har gjort de siste årene, spesielt med tanke på kvaliteten på norsk toppfotball, og at kravene til enda mer penger og enda større egenkapital vil drepe både topp  – og bredde fotballen i Norge, bare på det nye seriesystemet for 3. div. så kan man ane en aldri så liten katastrofe for mange klubber, som nå må reise halve Norge rundt for å spille kamper, og det er jo ikke gratis det heller, og det er heller ikke de klubbene med mest penger heller da, så dette var lite gjennomtenkt og lite smart å vedta. Så hvis dette blir politikken til den nye presidenten, så går norsk fotball mørketider i møte, både sportslig og økonomisk.

Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  5 comments for “Var dette smart

 1. nordnorgeman
  7. mars, 2010 at 13:47

  he,he naa ser de ut som rumpeslikker fossen er de stoerste rasshoelet i hele fotballnorge,for en patetisk tulling…

 2. bård
  7. mars, 2010 at 14:15

  halen må vøre et lavstående individ med sine .utalelese .han skulle helst hvert plasert i en griseninge

 3. Sivert
  7. mars, 2010 at 14:26

  @ bård: Men hvem er han ? Jeg sitter her å prøve å danne meg et skikkelig bilde av mannen, men det virker temmelig håpløst. hvilken bakgrunn har han ?

 4. tannlaus
  7. mars, 2010 at 17:50

  Kjempeargument- not.

  Kåfjord jobbet i sparebanken Møre før han ble president i NFF. Synes du dette er et bedre utgangspunkt for jobben ?,,

  Tips: tenk for du skriver neste gang

 5. Sivert
  7. mars, 2010 at 18:32

  @ tannlaus: nei, er ikke det da,- men har da trossalt en bredere erfaring enn han nye som ikke engang har sittet i styret i NFF,- og jeg sikkert på at de fleste har ikke hørt om mannen før engang, mens Kåfjord har 14 år bak seg fra NFF, hvorav 6 år som president.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *