Lommemannen – Erik Andersen

Print pagePDF pageEmail page

Nå håper jeg at alle hans ofre og eventuellt ofre for lignende ovregrep får hjelp,- det er tydelig at det ekstremt mange barn som har blitt ofre for overgrep, og selvfølgelig man kan ikke utelukke av det mange flere såkalte lommemenn som har begått overgrep mot barn, og at det ikke er kun Erik Andersen. Det har jo vært snakk om over 160 barn, såvidt jeg husker i farten, så det skal noe til at det kun er en overgriper og det er Erik Andersen,- da dem er spredt over et stort geografisk område, halve Norge.

Jeg synes heller ikke politiet skal se bort fra at det finnes menn som har hatt lyster om å begå overgrep, har gjort det etter at lommemannsaken ble kjent i media,- at det kunne være en utløsende faktor, som sagt, media er et sterkt verktøy, ikke minst er tv`n er sterkt medium, da det er  levende bilder og tale,- noe som påvirker mennesker sterkere enn ei avis eller et nettavis, med bare skrift og stillbilde,- og som kjent blir vi påvirket mye igjennom tvreklame, da er det løp og kjøp med engang, og menneskelige tragedier virker enda sterkere innpå oss, spesielt når det blir servert oss direkte gjennom levende bilder og tale, – noe mange kriminalsaker har blitt servert det norskefolk, både lommemannsaken, Orderud drapene, drapene på dødensgård, Nokas ranet osv osv,- er man da svak for påvirkninger, så er det lett å få lyst å gjøre det samme,- også positive ting selvfølgelig og ting som er morsomt og spesielt, ikke bare kriminelle ting.

Så etter min mening bør ikke politiet legge lommemannsaken død, bare fordi Erik Andersen står tiltalt og har fått sin dom,- det bør undersøkes om det er flere menn som kan ha begått overgrep mot barn på lignende måte,- spesielt når man ser på at Erik Andersen er tiltalt for 66 overgrep, men det skal være utført flere hundre,- da er det noe her som ikke stemmer helt når det gjelder antallet målt opp mot tiltalen til Erik Andersen.

Slike saker som dette er det kun tapere i, på begge sider av tiltalebenken,- både ofrene er tapere, tiltalte, og ikke minst familiene til alle ofrene og familien til  Erik Andersen,- alle er tapere i en slik sak, men aller mest ofrene og deres familier, men jeg håper også at familien til Erik Andersen får fred og kan gå videre, dem er også uskyldige i denne saken,- samfunnet skal straffe Erik Andersen for det han har gjort, men ikke familien,- og som det heter, «det er forskjell på å barbere seg, og skjære av seg hodet»

Nå får vi håpe at Erik Andersen får den hjelpen han trenger, igjennom Tore Langfeldt,- han er vel den eneste i Norge med kompetanse for å behandle overgreps dømte og ofre, han og hans institutt,- fordi Erik Andersen skal ut en dag, da bør han fått tingene på plass og fått riktig hjelp,- enten vi liker det eller ei, så skal mannen løslates en dag, da vi ikke har livstid i Norge eller for den del dødstraff.

Men tragisk sak er dette, ekstremt også. Tenker på alle de ungene som har fått sine liv ødelagt, det er også en begrunnelse for at politiet ikke bør legge saken død,- alle de barna som ikke er en del av tiltalen, bør også få sin oppreisning og hjelp.

Vg , Vg , Tv2 ,

Stem:
Share

  13 comments for “Lommemannen – Erik Andersen

 1. Glenn
  8. mars, 2010 at 15:52

  Ikke gi han noe jævla hjelp, hvorfor behandle han som et menneske etter hva han har gjort?, 21 års fengsel, uten mulighet for prøvelølatelse + Kastrering og Bot for holde

 2. Sivert
  8. mars, 2010 at 15:57

  @ Glenn: Akkurat,- du har vel ikke tenkt på at han kommer ut engang uansett hva folk måtte mene og ikke mene,- det er ikke jeg som sier dette, men Norgeslover sier det,- da bør det være bedre å gi han hjelp og behandling slik at han ikke begår flere overgrep, istedenfor å slippe mannen ut ( noe dem må, før eller siden ) uten behandling og hjelp, og hvor det da blir enda flere ofre etter han, er det det vi vil ? Ovregrepene som er begått er begått, dem kan aldri bli ugjort, da må vi forebygge på de områdene vi kan.

 3. ranger
  8. mars, 2010 at 17:02

  av med hovve,kem fan som snakker om kastrering,ikke slipp fanskapet ut,,,

 4. Sivert
  8. mars, 2010 at 17:06

  @ ranger: Lever vi ikke i et mer sivilisert samfunn enn som så ?

 5. Yey
  8. mars, 2010 at 17:55

  Kun en type kastrering han fortjener FYSISK!! Skjønner ikke hva problemet er. Kastrer sexualforbrytere.

 6. Runa
  8. mars, 2010 at 17:55

  21 års fengsel, fysisk kastrering (ikke kjemisk), ingen prøveløslatelse eller permisjoner, og meldeplikt hver uke etter han kom ut + løgndetektortest hver uke ut resten av livet. Hadde jeg som mor vært i situasjonen hvor min sønn hadde vært misbrukt hadde represaliene vært sterkere enn nevnt ovenfor…

  @Sivert: han har misbrukt noe av det kjæreste vi har- barna våre. Han har ødelagt livet til godt over 150 barn og deres familier. De vil aldri få et normalt liv igjen & mest sannsynligvis være plaget av traumer resten av livet. Helt sikkert stygt å si det, men det er på tide at Norge innfører dødsstraff (og høyere straffer generelt egentlig). I tillegg til dette burde det være offentlig meldeplikt hver gang en pedofil flytter inn i et nabolag hvor det finnes barn. De fortjener ingen rettigheter etter å ha forgrepet seg på et barn. Et barn er forsvarsløst-husk det neste gang du prøver å forsvare en pedofil gærning!

 7. Sivert
  8. mars, 2010 at 18:39

  @ : Dere har ikke bedre forslag ? Det er ingen av de metodene dere nevner som er lovlig, hverken i Norge eller andre land for den del.

 8. Runa
  8. mars, 2010 at 18:47

  @sivert
  På tide at det blir lovlig da. Dødsstraff for slike misbruk finnes jo i flere land.

 9. jølle
  8. mars, 2010 at 18:47

  Slipp han ut nå,vi står klar med balltreet!

 10. Sivert
  8. mars, 2010 at 18:54

  @@@@@: Jeg kan si det med engang,- diskuter saken mer enn gjerne, men komme med trusler om kriminellehandlinger godtar jeg ikke, da jeg ikke godtar noen form for lovbrudd,- fra forskjelser i trafikken til brudd på straffeloven,- og i mine er øyne og praksis ( hvordan jeg behandler folk), så er alle type lovbrudd like ille og like ulovlige, sålenge trusler er forbudt og straffbart, så er det like ille for meg,- så bare kutt ut å komme med slike kommentarer har på bloggen, jeg sletter konsekvent, litt sivilisert oppførsel forventer jeg av folk, og det samme av meg selv.

 11. 8. mars, 2010 at 19:07

  Jøss, her var det steming! :S og mye dårlig svada! Kastrering? Ikke tilby ham hjelp? Balltre? Synd og skremmende at det nesten er like mange gale og farlige mennesker utenfor murene også…
  .-= GLASSKÅR´s last blog ..Karrierekvinner! =-.

 12. Sivert
  8. mars, 2010 at 19:16

  @ Glasskår: Enig i det,- man trenger ikke være redd for folk som sitter inne, dem kan gjøre fint lite, men verre med dem som er ute i samfunnet og går fritt 😉

 13. Pluto
  8. mars, 2010 at 20:07

  Hei
  Synes det blir feil focus, seks års offentlig behandling, kontra den personen som ikke fikk medesin
  p.g.a.- den er for dyr.Denne personen er ressurs sterk, med kontakter på de rette plassene/legene.
  Regner med han er ute igjen etter 2 år.

  Pluto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *