Drap uten lik

Print pagePDF pageEmail page

Jeg stiller jeg uforstående til at en domstol i Norge avsier en drapsdom, uten at liket er funnet. Hvordan kan domstolen vite at demen er drept når dem ikke har liket og ikke vet dødsårsaken ?

Det er dødsårsaken som avgjør om det er et drap eller ikke,- enn hvis denne kvinnen lever ? Enn hvis denne kvinne døde naturlig ?

Jeg vet at det er mulig i Norge å bli dømt for drap uten at liket er funnet, men jeg stiller meg kritisk til praksissen,- dette er vel den andre drapsdommen jeg vet om som er blitt avsagt uten at liket er funnet, er det slik det skal være ? Bør vi kanskje innføre et system som Frankrike har, nemlig at er det ingen lik er det heller ingen drapssak ? Fordi man da kan forhindre at det blir avsagt uriktige dommer og man unngår i større grad justismord.

Man kommer ikke utenom det fakta at man vet ikke hva som har tilstøtt vedkommende, når man hverken ikke har liket eller vet hvor vedkommende er blitt av. Da kan vedkommende like godt ha rømt landet eller vært utsatt for en ulykke, som igjen gjør at vedkommende ikke kan si ifra eller fortelle noe som helst.

For å ta et eksempel. Det er en person som enda er savnet her i Alta, men mannen er fra Oslo,- dro til Alta med bil, men ble borte her i Alta, bilen ble funnet utenfor byen. Enn hvis nå politiet tar ut siktelse og statsadvokaten tar ut tiltale mot en person for drap på denne mannen. Mannen er mest sannsynlig utsatt for en ulykke eller omkommet på fjellet et sted eller falt i sjøen,- men likevel. Når man ikke vet hva som har skjedd med mannen, så kan man heller ikke kalle dette drap, spesielt når man ikke vet hvor mannen er blitt av og hva som skjedde med mannen,- og ikke minst, man vet ikke hva evt mannen døde av. For meg blir det helt vanvittig å kalle dette drap.

Samme blir det med denne kvinnen,- ingen vet hva som har skjedd med henne,- selvom et vitne sier hun har sett kvinnen sammen med drapsdømte, så vet man ikke,- fordi man ikke har liket og ikke vet dødsårsaken.

Er det slik det skal være ? Er ikke dette gambling med folks rettssikkerhet ?

Vg ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *